Szombathelyi Egyházmegye

TÁRJÁTOK KI A SZÍVETEKET! - Elindult a Katolikus Karitász országos adventi akciója

a-katolikus-karitasz-logojaA Katolikus Karitász november 26-án Székesfehérváron indítja el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtő programokat hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

Felnőtt katekézis a Salomvári Plébánián

 Felnőtt katekézis„ Ki a főnök” címmel megkezdődött a felnőtt katekézis második évének előadás sorozata Salomváron.

Ravatalozó megáldása Salomváron

Ravatalozó megáldásaMindenszentek napján, az ünnepi szentmise után közösen vonultak ki a salomvári hívek a temetőbe. Ekkor került sor a felújított ravatalozó megáldására. 

Készülj velünk Jézus születésére - Vár az Esti8-as szentmise!

Esti 8-asKözeleg a karácsony, Urunk születésének ünnepe. Kevesebb, mint öt hét van addig. Itt az ideje rendbe tenni lelkünket. Ehhez nyújt segítséget egy fiatalos, lendületes szentmise, a Szombathelyi Esti8-as.

Könyv Győrvári Edithről

Könyv Győrvári EdithrőlA Híres Szombathelyi Nők sorozatban Győrvári Edith néniről is készült egy könyv, amelynek bemutatója 25-én, pénteken 17 órakor lesz a Martineumban. A sorozat könyvbemutatóit az Önkormányzat szervezi.

Kórustalálkozó a Szent Márton templomban

KórustalálkozóÉvtizedes hagyomány Szombathelyen, az évente megrendezett Szent Márton kórustalálkozó, mely a Szent Márton Hét egyik záróeseménye. Idén sem maradt el a rendezvény, amelyre november 19-én került sor. 

Zarándoklat Csehimindszentre a Salomvári Plébániáról


zarándoklatOktóber 29-én autóbuszra szálltak a Salomvári Plébánia hívei, hogy Csehimindszentre, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülőfalujába zarándokoljanak. 

Koncert az ökumené jegyében

ten-sing-plakatSzombathelyen egyedülálló koncertet hallhat a közönség november 25-én. Evangélikus és katolikus fiatalok közösen lépnek fel. A plakát letölthető pdf formátumban itt.

Adventi Ifjúsági Lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

lelkigyakAdventi Ifjúsági Lelkigyakorlatot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia. Részletek a plakáton ami pdf-ben is letölthető itt.

Kreatív Műhely 2.alkalom - A Martineum Felnőttképző Akadémia hírei

Kreatív MűhelyNovember 10-én ismét lezajlott egy a kreatív alkalmak közül a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Emlékezés vitéz Héjjas Aurél repülőgép-vezető hadnagyra


dscn5017Kemenesmagasi temetőjében került sor péntek délután vitéz Héjjas Aurél repülőgép-vezető hadnagy sírjánál megemlékezésre.

Emlékezetes pillanatok a Premontrei Gimnázium nyílt napjáról - A Premontrei Gimnázium hírei


Nyílt nap a PremontreibenA nevelési programjában az értékközvetítést középpontba helyező Premontrei Gimnázium november 17-én nyitotta meg kapuit a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákok előtt, akik szüleikkel érkezve zsúfolásig megtöltötték az iskola dísztermét. 

„Erzsébet mise” Körmenden- A Körmendi Plébánia hírei


Erzsébet-miseNovember 20-án, vasárnap, a délelőtti ünnepi szentmisében, adtunk hálát az Istennek plébániánk védőszentjéért, Szent Erzsébetért, akiben Krisztus Király dicsősége ragyogott föl.

Szombathelyi papok sírjai Rómában

20161101-164900Molnár János atya római tanulmányai alatt is szorgalmasan keresi a magyar és amennyiben lehet a szombathelyi emlékeket. Az örök városban több Szombathelyi Egyházmegyés pap is szolgált illetve vannak akik itt is vannak eltemetve. Néhányan a Szent Lőrinc temetőben. János atya e sírokat fényképezte le és küldte el nekünk.

Egy pannoniai szent élete és emlékezete – tudományos tanácskozások, kiadványok

magazin-nrh-2016-nov-fit-640x10000A magyar és francia történelem szimbolikus kapcsolódási pontjairól, így a hagyomány szerint Pannonia provincia Savaria városában 316 körül született tours-i püspökről, Szent Mártonról is közölt cikkeket a La Nouvelle Revue d’Histoire. A folyóirat tematikus száma egy azon kiadványok és rendezvények sorában, amelyek hozzájárulnak az 1700 évvel ezelőtt született szent életének és korának tudományos igényű feldolgozásához. A Magyar Tudományos Akadémia beszámolója. 

Egyházközségi Tanácsadó Testületi tagok lelki- és képzési hétvégéje - A Martineum Felnőttképző Akadémia hírei


Testületi tagok képzéseAz újonnan megválasztott Egyházközségi Tanácsadó Testületek tagjait hívtuk lelki- és képzési hétvégére a Martineum Felnőttképző Akadémiára 2016. november 18-19. között. Célunk az volt, hogy a program során átgondoljuk szolgálatunk alapjait, új ötletekkel, tapasztalatokkal gazdagodjunk.

Bezárult a szentkapuBezárult a kapuCsászár István egyházmegyei kormányzó, székesegyházi plébános Krisztus Király ünnepén zárta be a Székesegyház szentkapuját és zárta le az Irgalmasság Rendkívüli Szentévét Egyházmegyénkben.

Premontreisek színházlátogatása - William Shakespeare: Ahogy tetszik - A Premontrei Gimnázium hírei


Premontreisek színházbanMűvészeti projektnap keretein belül tekintették meg a Premontrei Gimnázium 11. és 12. évfolyamos diákjai Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát a Weöres Sándor Színházban november 15-én.

Kórustalálkozó Vámoscsaládon

15110875-1747118955611710-338571847030241799-oNovember 19-én kórustalálkozót rendeztek Vámoscsaládon. Az eseményről készült fényképeket itt tekinthetik meg.