Szombathelyi Egyházmegye

Kreatív foglalkozás a Martineumban

Kreatív foglalkozásAdventi első vasárnapját megelőző napokban, a Kreatív Műhely keretében adventi koszorút készítettünk. A szalmaalapot többféle technikával lehetett bevonni volt, aki sállal vonta be, volt aki mohával, de akadt olyan résztvevő is, aki megmaradt a hagyományos fenyőággal díszített módszernél.

Adventi I. vasárnapja Szentivánfán


15171132-722481307901612-7276775640953957645-nAdvent I. vasárnapján Szentivánfán is meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát. Képek megteikinthetők az Újfalu és Szentivánfa Facebook oldalán. 

Ádventi gyertyagyújtás és hangverseny Répcelakon


15241936-1309320939140711-7347505370342615567-nNovember 27-én, advent első vasárnapján Répcelakon is meggyújtották az adventi koszorút a város Fő terén. Ezt követően az Esterházy Trió koncertezett az evangélikus templomban. A fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Advent I. vasárnapja Répcelakon


15203220-1308149222591216-3299728704346196404-nÁdvent 1. vasárnapján gyertyagyújtással kezdődött a szentmise, amelyen a 8. osztályosok bérmálási előkészületének szertartására került sor. A Szombathelyi Egyházmegye  részéről Ipacs Bence szertartó érkezett a hittanosokhoz. A fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Árpád-házi férfi szentek - Megemlékező műsor a Szent László Katolikus Iskolában


Férfi szentekNovemberben névünnepe apropóján gyakran felidézzük Imre herceg alakját, aki ugyan nem érhette  meg királlyá koronázását, élete példájával azonban azóta is neveli a fiatal fiúkat hazánkban. November 23-án tartották a Szent László Katolikus Általános Iskola 3.b osztályosai megemlékező műsorukat az Árpád-házi férfi szentekről: István királyról, Imre hercegről és László királyról.

Tegyük érzékennyé az embereket a szeretetre - Karitász ünnep Szombathelyen - videóval

Karitász ünnepSzent Erzsébet-napi ünnepségét tartotta a Karitász november 26-án Szombathelyen. Ez egyben év végi hálaadó találkozás is volt, amikor elismeréseket adtak át a szervezet munkáját segítő magánszemélyeknek, vállalkozásoknak is. Dr. Veres András győri megyéspüspök szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségben végzett  segítés mindig sokkal hatékonyabb és eredményesebb tud lenni. Homíliáját cikkünk végén megtekinthetik. 

TÁRJÁTOK KI A SZÍVETEKET! - Elindult a Katolikus Karitász országos adventi akciója

a-katolikus-karitasz-logojaA Katolikus Karitász november 26-án Székesfehérváron indítja el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtő programokat hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

Felnőtt katekézis a Salomvári Plébánián

 Felnőtt katekézis„ Ki a főnök” címmel megkezdődött a felnőtt katekézis második évének előadás sorozata Salomváron.

Ravatalozó megáldása Salomváron

Ravatalozó megáldásaMindenszentek napján, az ünnepi szentmise után közösen vonultak ki a salomvári hívek a temetőbe. Ekkor került sor a felújított ravatalozó megáldására. 

Készülj velünk Jézus születésére - Vár az Esti8-as szentmise!

Esti 8-asKözeleg a karácsony, Urunk születésének ünnepe. Kevesebb, mint öt hét van addig. Itt az ideje rendbe tenni lelkünket. Ehhez nyújt segítséget egy fiatalos, lendületes szentmise, a Szombathelyi Esti8-as.

Könyv Győrvári Edithről

Könyv Győrvári EdithrőlA Híres Szombathelyi Nők sorozatban Győrvári Edith néniről is készült egy könyv, amelynek bemutatója 25-én, pénteken 17 órakor lesz a Martineumban. A sorozat könyvbemutatóit az Önkormányzat szervezi.

Kórustalálkozó a Szent Márton templomban

KórustalálkozóÉvtizedes hagyomány Szombathelyen, az évente megrendezett Szent Márton kórustalálkozó, mely a Szent Márton Hét egyik záróeseménye. Idén sem maradt el a rendezvény, amelyre november 19-én került sor. 

Zarándoklat Csehimindszentre a Salomvári Plébániáról


zarándoklatOktóber 29-én autóbuszra szálltak a Salomvári Plébánia hívei, hogy Csehimindszentre, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülőfalujába zarándokoljanak. 

Koncert az ökumené jegyében

ten-sing-plakatSzombathelyen egyedülálló koncertet hallhat a közönség november 25-én. Evangélikus és katolikus fiatalok közösen lépnek fel. A plakát letölthető pdf formátumban itt.

Adventi Ifjúsági Lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

lelkigyakAdventi Ifjúsági Lelkigyakorlatot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia. Részletek a plakáton ami pdf-ben is letölthető itt.

Kreatív Műhely 2.alkalom - A Martineum Felnőttképző Akadémia hírei

Kreatív MűhelyNovember 10-én ismét lezajlott egy a kreatív alkalmak közül a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Emlékezés vitéz Héjjas Aurél repülőgép-vezető hadnagyra


dscn5017Kemenesmagasi temetőjében került sor péntek délután vitéz Héjjas Aurél repülőgép-vezető hadnagy sírjánál megemlékezésre.

Emlékezetes pillanatok a Premontrei Gimnázium nyílt napjáról - A Premontrei Gimnázium hírei


Nyílt nap a PremontreibenA nevelési programjában az értékközvetítést középpontba helyező Premontrei Gimnázium november 17-én nyitotta meg kapuit a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákok előtt, akik szüleikkel érkezve zsúfolásig megtöltötték az iskola dísztermét. 

„Erzsébet mise” Körmenden- A Körmendi Plébánia hírei


Erzsébet-miseNovember 20-án, vasárnap, a délelőtti ünnepi szentmisében, adtunk hálát az Istennek plébániánk védőszentjéért, Szent Erzsébetért, akiben Krisztus Király dicsősége ragyogott föl.