Szombathelyi Egyházmegye

Jótékonysági bál Jánosházán

Szülői Munkaközösség Bál2016. november 19-én jótékonysági bált rendezett a Szent Imre Általános Iskola Szülői Közössége.

Templommegáldás Rumban


Templommegáldás RumbanAz elmúlt hónapokban külső felújításon esett át a rumi Szent László király-templom. December 4-én áldotta meg a templomot Császár István egyházmegyei kormányzó. 

Sárvári sikerek az Olvasásversenyen

olvasásversenyAz idei tanévben is megrendezte a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola hagyományos Apáczai Olvasásversenyét november 28-án. 

„Te értékes vagy számomra!” - Adventi lelkinapot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium Bécsben, a Pázmáneumban

szakkollégisták bécsbenLassan hagyománnyá válik a szakkollégiumunkban, hogy az adventi lelkinapot egy külső helyszínen töltjük el. Idén december 3-án, Advent második vasárnapján Bécsbe utaztunk a híres Pázmáneumba.


Zala megyét is meghódították a szombathelyi Bohócdoktorok

 

BohócdoktorokA II. János Pál Szakkollégium „Bohóc doktor” programja nemrégiben ünnepelte fennállásának első évfordulóját. Az ünneplésnek jobb módot nem is keríthetett volna a csapat, mint egy újabb közös bevetést a gyerek mosolyok érekében

Adventi hangverseny Jánosházán

adventi hangverseny jánosházánAdventi és karácsonyi dallamok csendültek fel a jánosházi Szent Imre Általános Iskola tornatermében 2016. december 3-án. 

Adventi Rom Koncert Nicken

adventi koncert nickenNicken a Don Bosco Nyomdokán Fiatalokkal a Fiatalokért Egyesület, adventi koncertet tartott a nemrég vásárolt házukban, amit jelenleg saját maguk újítanak fel adományokból, felajánlásokból.

Jótékonysági koncert a Premontrei Gimnáziumban

Jótékonysági koncert a Premontrei GimnáziumbanA Capella Savaria és a Capella Cantorum közös jótékonysági hangversenye a szombathelyi Szent Márton Emlékév eseménysorozata keretében a Premontrei Gimnázium dísztermében 2016. november 28-án került megrendezésre.

Különleges engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés

2016. november 29-én is megtartottuk Mindszenty József bíboros szülőfalujában a szokásos 29-ei engesztelő imaestünket, de ez nemcsak egy szokványos engesztelés volt, hiszen a restauráltatott orgona is megáldásra került. 

Megjelent a Martinus decemberi száma

martinus1612Megjelent a Martinus, egyházmegyénk havilapjának decemberi száma. A tartalomból.

A Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja felvételi hirdetménye

gyhf-hirdeto-2017-18-webA 2017/18-as tanévben is hív és vár mindenkit a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja. Képzéseiket mutatja be a plakát, mit letölthető pdf-ben is itt. 

Élet-Forrás - 2016. december

Élet-Forrás – 2016. december 

 

- Beszámoló a  Szent Márton Jubileumi Évről és lezárásáról

- Ünnepelt a Karitász - 25 éve indult újra a szervezet. Jutalmazták önkénteseiket és a szervezetet segítő vállalkozásokat.

- Egyházmegyei Családi Lelkinap - Szentpéterfán vettek részt a családok tanulságos és vidám összejövetelen.

- December 17-én kezdődik a Brenner Emlékév.

- Megjelent a Martinus decemberi száma.

https://www.youtube.com/embed/ny1f_PjgSr8 

Szállást keres a Szent Család

Szállást keres a Szent CsaládNovember 27-én, advent első vasárnapjával elkezdődött a 2016-os esztendőben az adventi előkészület. Az első vasárnapot követő hétfőn a Szent László Katolikus Általános Iskolában „elindult szállást keresni” a Szent család. Régi népi hagyományt elevenítenek fel ezzel minden tanévben az iskolában, melyben a Betlehembe érkező József és Mária keresi a megszületendő kis Jézus számára az oltalmazó lakhelyet.

Kiemelkedő siker a Bolyai Anyanyelvi Versenyen


unnamedA sárvári Szent László katolikus Általános Iskola 3. a osztályának 4 fős csapata sikeresen szerepelt a Bolyai Anyanyelvi Versenyen. 

Kreatív foglalkozás a Martineumban

Kreatív foglalkozásAdventi első vasárnapját megelőző napokban, a Kreatív Műhely keretében adventi koszorút készítettünk. A szalmaalapot többféle technikával lehetett bevonni volt, aki sállal vonta be, volt aki mohával, de akadt olyan résztvevő is, aki megmaradt a hagyományos fenyőággal díszített módszernél.

Adventi I. vasárnapja Szentivánfán


15171132-722481307901612-7276775640953957645-nAdvent I. vasárnapján Szentivánfán is meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát. Képek megteikinthetők az Újfalu és Szentivánfa Facebook oldalán. 

Ádventi gyertyagyújtás és hangverseny Répcelakon


15241936-1309320939140711-7347505370342615567-nNovember 27-én, advent első vasárnapján Répcelakon is meggyújtották az adventi koszorút a város Fő terén. Ezt követően az Esterházy Trió koncertezett az evangélikus templomban. A fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Advent I. vasárnapja Répcelakon


15203220-1308149222591216-3299728704346196404-nÁdvent 1. vasárnapján gyertyagyújtással kezdődött a szentmise, amelyen a 8. osztályosok bérmálási előkészületének szertartására került sor. A Szombathelyi Egyházmegye  részéről Ipacs Bence szertartó érkezett a hittanosokhoz. A fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Árpád-házi férfi szentek - Megemlékező műsor a Szent László Katolikus Iskolában


Férfi szentekNovemberben névünnepe apropóján gyakran felidézzük Imre herceg alakját, aki ugyan nem érhette  meg királlyá koronázását, élete példájával azonban azóta is neveli a fiatal fiúkat hazánkban. November 23-án tartották a Szent László Katolikus Általános Iskola 3.b osztályosai megemlékező műsorukat az Árpád-házi férfi szentekről: István királyról, Imre hercegről és László királyról.

Tegyük érzékennyé az embereket a szeretetre - Karitász ünnep Szombathelyen - videóval

Karitász ünnepSzent Erzsébet-napi ünnepségét tartotta a Karitász november 26-án Szombathelyen. Ez egyben év végi hálaadó találkozás is volt, amikor elismeréseket adtak át a szervezet munkáját segítő magánszemélyeknek, vállalkozásoknak is. Dr. Veres András győri megyéspüspök szentbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségben végzett  segítés mindig sokkal hatékonyabb és eredményesebb tud lenni. Homíliáját cikkünk végén megtekinthetik.