Szombathelyi Egyházmegye

Szent Márton Akadémia Szombathelyen

Szent Márton AkadémiaSok szeretettel hívnak minden érdeklődőt a szervezők a Szent Márton Akadémia idei utolsó előadásra a Martineum Felnőttképző Akadémiára december 13-án (kedden) 18 órára.

Konferencia Szent Mártonról Szombathelyen

Szent MártonDecember 13-án konferenciát rendeznek Szent Mártonról Szombathelyen.

Pedagógus továbbképzés Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián

November 18-án folytatódott a pedagógus továbbképzés a Martineum Felnőttképző Akadémián. November 18-án folytatódott a pedagógus továbbképzés a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Megáldották a felújított horvátlövői templomot

Megáldották a felújított horvátlövői templomotDecember 11-én megáldotta Császár István egyházmegyei kormányzó a külsőleg felújított horvátlövői templomot. 

Töltsük tele Szent Márton ládáját!

szent-marton-lada-hirdetes-uzletekkelAdventben is folytatódik a Szent Márton ládája jótékonysági akciónk! 7 szombathelyi és 7 zalaegerszegi üzletben van lehetőségünk péktermékek megvételével és a ládába tételével segíteni a rászorulókon. Az üzletek listája megtekinthető a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Szerelem, szexualitás, Isten


TestteoNovember 20-án, a „Szerelem, szexualitás, Isten elnevezésű” lelkinapon 16-20 év közötti fiatalok gyűltek össze a Martineumban, hogy a Testteo’s csapat vezetésével közösen gondolkodjanak e témákról:

a nőiesség ajándéka, a férfiasság ereje és célja, szerelem, együttjárás, hűség, elköteleződés, szexualitás, intimitás, a házasság előtti együttélés, tisztaság.

Karácsonyi vásár a Brenner Kollégiumban


Karácsonyi vásárKarácsonyi vásárt tart a Brenner Kollégium december 12-én, hétfőn. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Irodalmi est az Egyházmegyei Könyvtárban

Irodalmi est2016. december 14. Játékos irodalmi délután Fűzfa Balázzsal. A rendezvény 16 órakor kezdődik  a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár impozáns teremkönyvtárában.

A 83-as gyalogezred és Szent Márton nyomában Ukrajnában

A 83-as gyalogezred nyomában2016. december 3-5-ig a Visegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátusának tagjai, illetve a Nagy Háború iránt érdeklődők kis csapat kelt át a Kárpátokon, hogy a 83-as gyalogezred Batkow környéki emlékeit kutassa, és eljusson a legkeletibb Szent Márton- templomokhoz.

Könyvtári délután a Brenner-iskolában

Brenner könyvtári délutánImmár negyedik alkalommal rendezték meg november 16-án a szombathelyi Brenner-iskolában a rendhagyó iskolai könyvtári délutánt. 13 órától este 7 óráig fogadták a rendezvényre érkező tanulókat és hozzátartozóikat: szülőket, nagyszülőket, testvéreket és barátokat.

Brenner János Emlékév kezdődik a Szombathelyi Egyházmegyében - Császár István egyházmegyei kormányzó körirata

brenner-ev-plakatAz alábbiakban közöljük Császár István egyházmegyei kormányzónak a Brenner János Emlékévről szóló köriratát. 

Karácsonyi gyóntatás a szombathelyi Ferences-templomban

szombathely-ferencesAz alábbiakban a ferences templomban december 17-től érvényes gyóntatási rendet közöljük. 

Jókor az ókorban

Brenner előadásA szombathelyi Őrvidék Ház színdarab előadására hirdetett pályázatot „Élet az ókori Savariában - Savaria hétköznapjai” témában. A szombathelyi Brenner-iskola is pályázott. 

Hétköznapi misztika - Adventi lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

adventi lelkigyakorlatAdvent második hétvégéjén tartottuk hagyományos lelkigyakorlatunkat a Martineum Felnőttképző Akadémián Béri L. Renátó kármelita szerzetes vezetésével.

A Szeplőtelen Szűzanya sárvári kegyszobra

sárvári zarándoklatDecember 2-án a sárváriak elzarándokoltak a sárvári Hegyközségben lévő Szűzanya szoborhoz. 

Tábla jelöli a középkori templom helyét Vámoscsaládon

Szent Márton-templom VámoscsaládonSzent Márton püspök születésének 1700. évfordulóján meghirdetett emlékévben a kárpát-medencei felhívásra Vámoscsaládon is megjelölésre került a mára már nem látható középkori Szent Márton titulusú templom helye.

Szent Miklós ünnepe Répcelakon


Szent Miklós püspök ünnepe RépcelakonA második adventi gyertya meggyújtása után Szent Miklós püspök üdvözölte és ajándékozta a gyerekeket Répcelakon. További képek a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán. 

Adventi koncert a Szent Kvirin-templomban

Adventi koncert szombathelyenAdventi koncertet adnak a Táplánszentkereszti Fúvósok és Borsodi József orgonista a Szent Kvirin-templomban Szombathelyen. Részletek a plakáton, ami pdf-ben letölthető itt. 

Adventi koncert Nován

Adventi koncert NovánAdventi jótékonysági koncertet rendeznek Nován december 10-én Pitti Katalin közreműködésével. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Programok a Martineumban


Martineum2017-re kínál programokat a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen.