Szombathelyi Egyházmegye

Már II. János Pál pápának is van szobra Szombathelyen

II. János Pál pápa szoborVeres Gábor szobrász új mesterművét szerda délelőtt avatták a Szalézi-téren. Beszámoló a Frisss.hu oldalán.

Brenneres diákok karácsonyi lelkigyakorlata

Brenneres diákok lelkigyakorlataA Brenner iskola 9. N osztálya háromnapos lelkigyakorlaton vett részt, amelynek helyszíne Zalaegerszeg-Botfán a Mindszenty Ifjúsági Ház volt. A lelkigyakorlatot Farkas István piarista atya vezette.

Megérkezett a betlehemi láng Körmendre

Betlehemi láng KörmendenAdvent negyedik vasárnapján, a körmendi Kolping Család közvetítésével megérkezett a betlehemi láng a körmendi Szent Erzsébet plébániatemplomba. 

Cursillos adventi lelki nap a Szombathely-Oladi Fatimai Szűzanya templomban

Cursillos lelki napDecember 3-án adventi lelkigyakorlatot tartottak Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templomban, a helyi cursillos közösségnek. 

Aktualitások a családról – KÉSZ előadás Körmenden

Bíró László előadásaA körmendi keresztények évadzáró összejövetelén Bíró László családreferens, a Magyarországi Katonai Ordinariátus püspöke tartott telt házas előadást „Aktualitások a családról az irgalmasság évét követően” címmel.

Betlehemes előadás a Püspöki Palotában

Betlehemes előadás a Püspöki PalotábanA Brenner Óvoda Nap csoportosai örvendeztették meg pásztorjátékukkal a Püspöki Hivatal munkatársait december 19-én. 

Betlehemes előadás

Betlehemes előadásKarácsonyra várva a Brenner János Általános Iskola 2.a osztálya betlehemes pásztorjátékkal készült. 

Könyvbemutatók az Egyházmegyei Könyvtárban

Gyürki László atya könyvbemutatójaDecember 19-én és 20-án könyvbemutatókra kerül sor a Egyházmegyei Könyvtárban Szombathelyen. 

Mikulás Kupa a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában


Mikulás KupaA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2016. december 9-én ismét megrendeztük a hagyományos Mikulás Kupa labdarúgó tornát.

Fatimai engesztelés Szombathely Szentkirály városrészén


Fatimai estAdvent harmadik vasárnapját követően újból örvendezni és engesztelni jöttek össze a Szűzanyát tisztelő hívek a szentkirályi templomba.

Szentmise Brenner János halálnak évfordulóján. Elkezdődött a Brenner János Emlékév. Videóval!

Brenner János EmlékévDecember 17-én szentmisével emlékezett az egyházmegye papsága és hívei Brenner János vértanúhalálára. A szentmise a Brenner János Emlékév nyitánya is volt egyben. A teljes cikk elolvasható a Brenner János Emlékév honlapján.

Kreatívkodás utoljára; ám csak ebben az évben!


Kreatív műhely2016. december 8-án találkoztak utoljára ebben az évben a lelkes kreatívok Szombathelyen.

Jézuskavárás Sárváron

meghivo-kis-jezus-varas-2016Szeretettel hívnak mindenkit a Sárváriak december 24-én 16 órára a Szent László-templomba Jézuskavárásra. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

TanúsítványátadásTanúsítványátadásA Szombathelyi Egyházmegye által meghirdetett KATOLIKUS ISKOLÁK PEDAGÓGUSAINAK VILÁGNÉZETI-SPIRITUÁLIS KÉPZÉSE című program tanúsítványátadó ünnepségére 2016. december 5-én, hétfőn került sor a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Fatimai est Sében


Fatimai est SébenDecember 13-án ismét Fatimai-imaestre gyűltek össze a Toronyi Plébánia hívei, ezúttal Sében, a Szent Kereszt Felmagasztalásának tiszteletére épült templomban, hogy együtt imádkozzanak hazánk lelki megújulásáért.

Menekülteken segít a Körmendi Plébánia

Menekülteken segít a Körmendi PlébániaSajtótájékoztatón számolt be Németh Zoltán körmendi plébános arról, hogy néhány napja közvetlenül is segítenek a városban tartózkodó menekülteken. A tájékoztató teljes anyaga megtekinthető itt 

Intarziás sekrestyeszekrény Nicken

Intarziás sekrestyeszekrény NickenAdvent 3. vasárnapjára elkészült a nicki templom sekrestyéjének új előkészületi szekrénye mely, nem túlzás, egy művészi alkotás. Készítője, a szomszédban lakó Gazdag Kornél mondja el, milyen gondolatok vezették az elkészítés kapcsán, és ez a gyönyörű, intarziás ábrákkal díszített szekrény, mit akar üzenni, mit akar kifejezni számunkra, illetve mit kell majd észrevennünk rajta, amikor szemléljük. A fotók megtekinthetők a Nicki Parókia Facebook oldalán. 

Karácsonyi hangverseny a szombathelyi Ferenceseknél


plakatMindenkit szeretettel hívnak a szombathelyi ferences atyák december 23-án 19 órára, Czikora István László operaénekes karácsonyi koncertjére. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Adventi hangverseny Répcelakon

 

Adventi hangversenyMeghitt adventi hangverseny a zeneiskola jelenlegi és végzett növendékeinek közreműködésével. A hangversenyen készült fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán.

ADVENT 2016 - Eljött ismét az adventi időszak és szakkollégistáink ezúttal is akcióba lendültek


betlehemes A tavalyi évhez hasonlóan megint lehetősét kapott szakkollégiumunk, hogy szerepeljen december 5-én a Fő téren, az adventi műsor keretein belül.