Szombathelyi Egyházmegye

Betlehemes előadás

Betlehemes előadásKarácsonyra várva a Brenner János Általános Iskola 2.a osztálya betlehemes pásztorjátékkal készült. 

Könyvbemutatók az Egyházmegyei Könyvtárban

Gyürki László atya könyvbemutatójaDecember 19-én és 20-án könyvbemutatókra kerül sor a Egyházmegyei Könyvtárban Szombathelyen. 

Mikulás Kupa a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában


Mikulás KupaA jánosházi Szent Imre Általános Iskolában 2016. december 9-én ismét megrendeztük a hagyományos Mikulás Kupa labdarúgó tornát.

Fatimai engesztelés Szombathely Szentkirály városrészén


Fatimai estAdvent harmadik vasárnapját követően újból örvendezni és engesztelni jöttek össze a Szűzanyát tisztelő hívek a szentkirályi templomba.

Szentmise Brenner János halálnak évfordulóján. Elkezdődött a Brenner János Emlékév. Videóval!

Brenner János EmlékévDecember 17-én szentmisével emlékezett az egyházmegye papsága és hívei Brenner János vértanúhalálára. A szentmise a Brenner János Emlékév nyitánya is volt egyben. A teljes cikk elolvasható a Brenner János Emlékév honlapján.

Kreatívkodás utoljára; ám csak ebben az évben!


Kreatív műhely2016. december 8-án találkoztak utoljára ebben az évben a lelkes kreatívok Szombathelyen.

Jézuskavárás Sárváron

meghivo-kis-jezus-varas-2016Szeretettel hívnak mindenkit a Sárváriak december 24-én 16 órára a Szent László-templomba Jézuskavárásra. Részletek a plakáton ami pdf-ben letölthető itt. 

TanúsítványátadásTanúsítványátadásA Szombathelyi Egyházmegye által meghirdetett KATOLIKUS ISKOLÁK PEDAGÓGUSAINAK VILÁGNÉZETI-SPIRITUÁLIS KÉPZÉSE című program tanúsítványátadó ünnepségére 2016. december 5-én, hétfőn került sor a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Fatimai est Sében


Fatimai est SébenDecember 13-án ismét Fatimai-imaestre gyűltek össze a Toronyi Plébánia hívei, ezúttal Sében, a Szent Kereszt Felmagasztalásának tiszteletére épült templomban, hogy együtt imádkozzanak hazánk lelki megújulásáért.

Menekülteken segít a Körmendi Plébánia

Menekülteken segít a Körmendi PlébániaSajtótájékoztatón számolt be Németh Zoltán körmendi plébános arról, hogy néhány napja közvetlenül is segítenek a városban tartózkodó menekülteken. A tájékoztató teljes anyaga megtekinthető itt 

Intarziás sekrestyeszekrény Nicken

Intarziás sekrestyeszekrény NickenAdvent 3. vasárnapjára elkészült a nicki templom sekrestyéjének új előkészületi szekrénye mely, nem túlzás, egy művészi alkotás. Készítője, a szomszédban lakó Gazdag Kornél mondja el, milyen gondolatok vezették az elkészítés kapcsán, és ez a gyönyörű, intarziás ábrákkal díszített szekrény, mit akar üzenni, mit akar kifejezni számunkra, illetve mit kell majd észrevennünk rajta, amikor szemléljük. A fotók megtekinthetők a Nicki Parókia Facebook oldalán. 

Karácsonyi hangverseny a szombathelyi Ferenceseknél


plakatMindenkit szeretettel hívnak a szombathelyi ferences atyák december 23-án 19 órára, Czikora István László operaénekes karácsonyi koncertjére. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Adventi hangverseny Répcelakon

 

Adventi hangversenyMeghitt adventi hangverseny a zeneiskola jelenlegi és végzett növendékeinek közreműködésével. A hangversenyen készült fényképek megtekinthetők a Répcelaki Plébánia Facebook oldalán.

ADVENT 2016 - Eljött ismét az adventi időszak és szakkollégistáink ezúttal is akcióba lendültek


betlehemes A tavalyi évhez hasonlóan megint lehetősét kapott szakkollégiumunk, hogy szerepeljen december 5-én a Fő téren, az adventi műsor keretein belül.

Szent Márton Év zárása Szombathelyen


plakatdec18Szombathely Megyei Jogú Város a Szent Márton Emlékév zárásaként koncertet szervez a Székesegyházban A fény felé címmel. A plakát pdf-ben letölthető itt. 

Adventi koncert a Toronyi Plébánia falvaiban


adventi hangverseny2016. december 10-11-i, örömvasárnapi hétvégén a bucsui, a dozmati, a séi és a toronyi hívek a szentmise keretében népszerű komolyzenei műveket hallgathattak.

Kalandozásaim Szent Márton korában

Meseíró pályázatDecember 9-én hirdettek eredményt a Kalandozásaim Szent Márton korában című meseíró pályázatnak.  A szombathelyi Brenner-iskola diákjai szép sikereket értek el. 

Balogh József emlékezete

Balogh József emlékéreÖtödik alkalommal rendezték meg 2016. december 11-én a Weöres Sándor Színházban Balogh József költő-tanár emlékére a Balogh József Versmondó Találkozót a megye középiskolásai számára.

Hajnali misék a Salomvári Plébánián

Hajnali miseAz adventi időszak kezdetétől heti két alkalommal Rorate, hajnali miséken vehetünk részt a salomvári templomban, köszönhetően Mikolás Attila plébános atya odaadó szolgálatának.

Nyílt nap a Szakkollégiummal és a Hittanárképző Főiskolával

Nyílt napDecember 9-én nyílt napot tartott Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ és ezt kihasználva a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Hittanárképző Főiskola is bemutatta sokszínű képzési kínálatát.