Szombathelyi Egyházmegye

Volt „Szent László-s” diák sikere


SzavalóversenyNyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal karöltve az Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntőjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyen jelen volt Illyés Mária, a költő lánya is, mint a rendezvény fővédnöke. A versenyt középiskolai illetve felnőtt korosztály számára írják ki kétévente.

Karácsonyi adományok a sárvári Szent László katolikus Általános Iskolában


karacsonyi-adomanyok2016 karácsonyán rengeteg gyermek örülhetett a sárvári katolikus iskolában a jótevő adakozóktól kapott ajándékoknak.

Kondor Botár nemzetközi vívósikere


botiA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákja Romániában vett részt vívóversenyen. 

Karácsonyvárás a Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen


15541926-1258622410874683-8591814394822360055-n2016. december 14-én, szerdán 14.00-kor karácsonyváró összejövetel volt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában a kórház dolgozói és betegei számára.

A Megváltó születését ünnepeljük


Jézus születésének ünnepeDecember 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Az örömünnep tárgya a megtestesült Ige földi születése a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben. E születés az üdvtörténet központi eseménye, mert aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az Atyától a Szentháromságban az idő kezdete előtt születő Fiú. A megváltó Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék.

Az isteni gyermek ma is békét sugároz felénk a jászolból: térdeljünk elé, erő árad belőle -Éjféli szentmise a szombathelyi Székesegyházban


Éjféli miseA karácsony megtudja változtatni életünket, ha találkozunk Jézussal. Ha befogadjuk az életünkbe, ha szánunk rá időt, ha szánunk időt az elcsendesedésre, a vele való találkozásra, ha a tanítása szerint alakítjuk életünket, mondta az éjféli szentmise prédikációjában Császár István egyházmegyei kormányzó. 


Karácsonyi koncert Letenyén


dscf8543A letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) keretein belül működő Cselényiné Erős Enikő vezette Vox Varietas Kamarakórus és az Andrássy Gyula Általános iskola kórusa december 18-án ismét nagysikerű, teltházas koncertet adott a helyi Szentháromság templomban. A teljes beszámoló elolvasható a Zalai Hírlap weboldalán. 

ADVENTUS DOMINI – AZ ÚR ELJÖVETELE KARÁCSONYVÁRÁS A PREMONTREIBEN


Karácsonyi ünnepségDecember 19-én tartotta hagyományos karácsonyi műsorát a szombathelyi Premontrei Gimnázium.

Gyertyakiállítás Nicken


Gyertyák NickenFebruár 2-ig, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéig látható együtt közel 200 gyertya Nicken, a Kulturális Örökség Házban, hogy megerősítse bennünk az üzenetet az égi fény befogadására.

Szent Család-járás


Szent Család-járásKicsik és nagyok a Szent Család-imán a Répcelaki Szent István király Plébánián. További fényképek a plébánia Facebook oldalán. 

Monstre könyvbemutató az Egyházmegyei Könyvtárban


Könyvbemutató2016. december 20-án könyvbemutatókra várták az érdeklődőket a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban. 

„…a kövek fognak megszólalni…” Könyvbemutató az Egyházmegyei Könyvtárban


Dr. Gyürki László atya könyvbemutatójaAz Egyházmegyei Könyvtár gyönyörű teremkönyvtára adott otthont Dr. Gyürki László pápai prelátus, biblikus tanár, volt körmendi plébános „Bibliai helyek archeológiai és történeti megvilágításban” című könyvének bemutatására.

Adventi zarándoklat Brenner János emlékére


Adventi zarándoklatDecember 17-én balogunyomi hívek indultak zarándokútra, felajánlva imáikat Brenner János boldoggá avatásáért. A teljes cikk elolvasható és a fényképek megtekinthetők a Brenner János Emlékévre indított honlapon. 

Idősek karácsonya Körmenden

Idősek karácsonyaA körmendi Plébániai Karitász, az idei évben is karácsonyi együttlétre hívta a plébánia azon híveit, akik szolgálatukkal, imádságos jelenlétükkel már sok-sok évtizede hűségesen szolgálják Krisztus egyházát.

Már II. János Pál pápának is van szobra Szombathelyen

II. János Pál pápa szoborVeres Gábor szobrász új mesterművét szerda délelőtt avatták a Szalézi-téren. Beszámoló a Frisss.hu oldalán.

Brenneres diákok karácsonyi lelkigyakorlata

Brenneres diákok lelkigyakorlataA Brenner iskola 9. N osztálya háromnapos lelkigyakorlaton vett részt, amelynek helyszíne Zalaegerszeg-Botfán a Mindszenty Ifjúsági Ház volt. A lelkigyakorlatot Farkas István piarista atya vezette.

Megérkezett a betlehemi láng Körmendre

Betlehemi láng KörmendenAdvent negyedik vasárnapján, a körmendi Kolping Család közvetítésével megérkezett a betlehemi láng a körmendi Szent Erzsébet plébániatemplomba. 

Cursillos adventi lelki nap a Szombathely-Oladi Fatimai Szűzanya templomban

Cursillos lelki napDecember 3-án adventi lelkigyakorlatot tartottak Szombathelyen, a Fatimai Szűzanya tiszteletére szentelt templomban, a helyi cursillos közösségnek. 

Aktualitások a családról – KÉSZ előadás Körmenden

Bíró László előadásaA körmendi keresztények évadzáró összejövetelén Bíró László családreferens, a Magyarországi Katonai Ordinariátus püspöke tartott telt házas előadást „Aktualitások a családról az irgalmasság évét követően” címmel.

Betlehemes előadás a Püspöki Palotában

Betlehemes előadás a Püspöki PalotábanA Brenner Óvoda Nap csoportosai örvendeztették meg pásztorjátékukkal a Püspöki Hivatal munkatársait december 19-én.