Szombathelyi Egyházmegye

Karácsonyi ünnepség a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában


2aAz iskolai hagyományt megőrizve idén is az elsősök szép versei és énekei után gyújtották meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún a jánosházi Szent Imre-iskolában.

Répcelaki betlehem


15672920-1351422698263868-5735150592904379378-nSzéles körű összefogás eredményeként, a répcelaki polgárok adományából, − egy két finomabb munka kivételével − a répcelaki nyugdíjasok öreg kezének munkájával készült el a Fő téren álló betlehem.

December 22-én megáldották a szombathelyi Szent Márton temetőben a domonkos nővérek felújított sírját


aNyolcszáz évvel ezelőtt, 1216. december 22-én erősítette meg III. Honóriusz pápa bullájában a domonkos rend megalakulását. Az évfordulóra a Domonkos Kör Alapítvány és a Szent György Lovagrend kezdeményezésére a Vas Megyei Temetkezési Vállalat ellenszolgáltatás nélkül felújította a szombathelyi Szent Márton temetőben nyugvó domonkos nővérek sírját.

SHAKE UP CHRISTMAS – RÁZD FEL A KARÁCSONYT - DENNIS LOBO ANGOL KARÁCSONYA A PREMONTREIBEN


dsc4008December 19-én fergeteges koncert részesei lehettek a Premontrei Gimnázium diákjai. 

Családok megáldása Répcelakon


15665672-1350915518314586-7785931674583824221-nA karácsonyi ünnepkörben lévén Szent István diakónus ünnepén tartották Répcelakon a családok megáldását, a fiatalok pedig ünnepi koncertet adtak. 

Pásztorjáték Vámoscsaládon


15726253-1770744803249125-8378930908529108412-nDecember 24-én szinte valamennyi vámoscsaládi kisgyerek és iskolás részt vett a pásztorjáték előadásában. A szorgos előkészület után örömet sugározva és meghatóan jelenítették meg Jézus születését. Az eseményen készült képek megtekinthetők a Vámoscsaládi Bezerédj-hársak Facebook oldalán. 

Volt „Szent László-s” diák sikere


SzavalóversenyNyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal karöltve az Illyés Gyula nemzeti vers- és prózamondó verseny döntőjét a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyen jelen volt Illyés Mária, a költő lánya is, mint a rendezvény fővédnöke. A versenyt középiskolai illetve felnőtt korosztály számára írják ki kétévente.

Karácsonyi adományok a sárvári Szent László katolikus Általános Iskolában


karacsonyi-adomanyok2016 karácsonyán rengeteg gyermek örülhetett a sárvári katolikus iskolában a jótevő adakozóktól kapott ajándékoknak.

Kondor Botár nemzetközi vívósikere


botiA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákja Romániában vett részt vívóversenyen. 

Karácsonyvárás a Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen


15541926-1258622410874683-8591814394822360055-n2016. december 14-én, szerdán 14.00-kor karácsonyváró összejövetel volt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában a kórház dolgozói és betegei számára.

A Megváltó születését ünnepeljük


Jézus születésének ünnepeDecember 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Az örömünnep tárgya a megtestesült Ige földi születése a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben. E születés az üdvtörténet központi eseménye, mert aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Ő az Atyától a Szentháromságban az idő kezdete előtt születő Fiú. A megváltó Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megszülethessék.

Az isteni gyermek ma is békét sugároz felénk a jászolból: térdeljünk elé, erő árad belőle -Éjféli szentmise a szombathelyi Székesegyházban


Éjféli miseA karácsony megtudja változtatni életünket, ha találkozunk Jézussal. Ha befogadjuk az életünkbe, ha szánunk rá időt, ha szánunk időt az elcsendesedésre, a vele való találkozásra, ha a tanítása szerint alakítjuk életünket, mondta az éjféli szentmise prédikációjában Császár István egyházmegyei kormányzó. 


Karácsonyi koncert Letenyén


dscf8543A letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) keretein belül működő Cselényiné Erős Enikő vezette Vox Varietas Kamarakórus és az Andrássy Gyula Általános iskola kórusa december 18-án ismét nagysikerű, teltházas koncertet adott a helyi Szentháromság templomban. A teljes beszámoló elolvasható a Zalai Hírlap weboldalán. 

ADVENTUS DOMINI – AZ ÚR ELJÖVETELE KARÁCSONYVÁRÁS A PREMONTREIBEN


Karácsonyi ünnepségDecember 19-én tartotta hagyományos karácsonyi műsorát a szombathelyi Premontrei Gimnázium.

Gyertyakiállítás Nicken


Gyertyák NickenFebruár 2-ig, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéig látható együtt közel 200 gyertya Nicken, a Kulturális Örökség Házban, hogy megerősítse bennünk az üzenetet az égi fény befogadására.

Szent Család-járás


Szent Család-járásKicsik és nagyok a Szent Család-imán a Répcelaki Szent István király Plébánián. További fényképek a plébánia Facebook oldalán. 

Monstre könyvbemutató az Egyházmegyei Könyvtárban


Könyvbemutató2016. december 20-án könyvbemutatókra várták az érdeklődőket a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban. 

„…a kövek fognak megszólalni…” Könyvbemutató az Egyházmegyei Könyvtárban


Dr. Gyürki László atya könyvbemutatójaAz Egyházmegyei Könyvtár gyönyörű teremkönyvtára adott otthont Dr. Gyürki László pápai prelátus, biblikus tanár, volt körmendi plébános „Bibliai helyek archeológiai és történeti megvilágításban” című könyvének bemutatására.

Adventi zarándoklat Brenner János emlékére


Adventi zarándoklatDecember 17-én balogunyomi hívek indultak zarándokútra, felajánlva imáikat Brenner János boldoggá avatásáért. A teljes cikk elolvasható és a fényképek megtekinthetők a Brenner János Emlékévre indított honlapon. 

Idősek karácsonya Körmenden

Idősek karácsonyaA körmendi Plébániai Karitász, az idei évben is karácsonyi együttlétre hívta a plébánia azon híveit, akik szolgálatukkal, imádságos jelenlétükkel már sok-sok évtizede hűségesen szolgálják Krisztus egyházát.