Szombathelyi Egyházmegye

A Premontrei Gimnázium szalagavatója

Szalagavató110 diák kapta meg a szalagot, és élhette meg fiatalsága egyik legemlékezetesebb ünnepét. A vidám együttlétet szülők, rokonok, barátok, ismerősök, tanárok és egykori premontreis diákok is megtisztelték. A képgaléria megtekinthető ezen a webhelyen. 

Tiszta szívvel - Filmvetítés az Agora-Savaria Filmszínházban

agora-mozi-tisztaszivvelSzeretettel várnak minden érdeklődőt 2017. január 12-én, csütörtökön 17 órakor a Szombathelyi Református Egyházközség Szenczi Molnár Albert Köre által szervezett filmklub következő rendezvényére: az Oscar-díjra nevezett Tiszta szívvel című magyar filmet nézhetik meg az érdeklődők a Savaria moziban, majd beszélgetés következik Németh Zsolttal, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével. A beszélgetést vezeti Jakab Bálint, református lelkész.

Ökumenikus imahét a Szombathelyi Egyházmegye területén

okumenikus-imahet-2017logo2017. január 15-22. között rendezik Magyarországon az Ökumenikus Imahetet. A Szombathelyi Egyházmegye területén több településen is találkoznak és közösen imádkoznak a keresztény felekezetek. Programok közül letölthetők a szombathelyi események, a Répcelaki Plébánia területén szervezett imaalkalmak rendje, valamint a Celldömölkön és környékén szervezett imaalkalmak sorrendje. Letölthető a 2017-es imafüzet is. 

Vízszentelés Répcelakon


Vízszentelés A vízkereszti szertartás része a víz megáldása. A Répcelaki Plébánia felvételei. A teljes album megtekinthető a plébánia Facebook oldalán. 

Szent Margit triduum Szombathelyen


Szent MargitSzent Margit triduumot tartanak  Szombathelyen a Szent Márton-templomban. A teljes program letölthető itt. Ennek része január 16-án kiállításmegnyitó, amelynek plakátja letölthető itt.


Emlékezés Jáki Sándor Teodózra


Emlékezés Jáki TeodózraA 2013-ban elhunyt Jáki Teodóz atyára emlékezünk.

Vízkereszt ünnepe Sárváron


Vízkereszt Sárváron2017. január 6-án, Vízkereszt napján szentmisével ünnepelt a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákközössége, nevelőtestülete.

Szent István Rajzpályázatot hirdet a Mária Rádió


Szent István királyA Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével a Mária Rádió rajzpályázatot hirdet általános és középiskolák tanulói számára!

Túl, túl, messze túl - A holdbéli csónakossal


Brenneres sikerA Berzsenyi Dániel Könyvtár 2016 tavaszán ismét „Könyvhódítós” pályázatot hirdetett a Vas megyei általános iskolások körében. Ezúttal Weöres Sándor: A holdbeli csónakos című alkotásának világát járhatták be a 9-14 éves gyermekek.

Szentkilenced imádság Boldog Batthyány -Strattmann László szentté avatásáért.


200px-batthyany-strattmann-laszloA Székesegyházban január 14-től  január  22-ig  az esti  szentmisék után Szentkilenced imádság lesz  Boldog Batthyány -Strattmann László szentté avatásáért.Szeretettel várják a Szegények Orvosa tisztelőit.

 

Nyelvi jutalomkirándulás Grazba


Nyelvi jutalomkirándulásAz elmúlt évekhez hasonlóan 2016-ban is jutalomkiránduláson vehettek részt a Brenner János Iskola angol vagy német nyelvből jeleskedő 8. és 9. évfolyamos diákjai. Az úti cél ezúttal a csodás adventi hangulatú Graz volt.

Nagy Gáspárra emlékeztek szülőföldjén


Nagy Gáspárra emlékeztek2017. január 4-én Nagytilajban a vidék híres szülöttére, Nagy Gáspár költőre emlékeztek a helyiek, környékbeliek és a költőtársai halálának 10. évfordulóján. 16 órakor szentmisét mutatott be Déri Péter esperes-plébános a nagytilaji Szent Márton templomban.

Sok-sok, rengeteg új könyv a szombathelyi Brenner-iskola könyvtárában


Könyvtári állomány bővítéseSzámos kötettel bővült 2016-ban a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium Könyvtára. 

A KELET Nyugaton - Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója Szombathelyen 2017-ben - videóajánlóval

kelet20172017. február 3-5. között Szombathely ad otthont a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának. Ajánlók is készültek a program népszerűsítésére. 

24 órás szentségimádás Szombathelyen hazánkért 2017-ben

Szentségimádás 2017 SzombathelyAz alábbiakban közzétesszük azt a plakátot, amelyen a szombathelyi 24 órás szentségimádások helyszínei és időpontjai találhatók. A plakát pdf-ben is letölthető itt! 

Még szenteste napján is dolgoztak - A karitász karácsonyi adományai eljutottak olyan falvakba is, ahol már bolt, kocsma sincs

Karitász szentesteKarácsony előtt nagyüzem volt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznál. Szenteste napján, amikor gőzerővel készültek a családok az esti szép ünnepre, a karitászosok közül sokan dolgoztak. Zárás után a Tesco áruházakból elhozott élelmiszert csomagolták, vitték házakhoz a családoknak. Most, a két ünnep között is ezt teszik. 

A békét szolgáló cselekvés stílusa: az erőszakmentesség - A Szentatya, Ferenc pápa üzenete a Béke 50. Világnapjára - 2017. január 1.


Ferenc pápaAz alábbiakban közöljük Ferenc pápa Béke Világnapjára küldött üzenetét. 

Az év utolsó engesztelése Csehimindszenten   Engesztelés Csehimindszenten 2016. december 29-én megtartották Csehimindszenten az esztendő utolsó engesztelő imaestjét, amelynek keretében imádkoztak a hívek Magyarország utolsó Hercegprímása, Mindszenty József bíboros mielőbbi boldoggá avatásáért valamint a magyar hazáért és a családokért.

Karácsony Hagyárosböröndön


Betlehemes HagyárosböröndönDecember 22-én,csütörtökön este rendezték meg a hagyárosböröndi templomban a szokásos karácsonyi pásztorjátékot, melyben a helyi óvodás és iskolás gyermekek szerepeltek.