Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

Martinus Tv_20181112_Szent Márton Krisztus katonája_Kötetbemutató_Horváth József kötetismertetője

https://www.youtube.com/embed/YwIoa9HaJvs

Martinus Tv_20181112_Szent Márton Krisztus katonája_Kötetbemutató-Dr. Székely János megyéspüspök köszöntője

https://www.youtube.com/embed/WGYeqFUWvDw

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus így beszélt tanítványaihoz második eljöveteléről: „Mint ahogy Noé korában történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek addig a napig, amíg Noé be nem szállt a bárkába. Akkor jött a vízözön, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy történt Lót napjaiban is. Ettek és ittak, adtak és vettek, ültettek és építettek. De amelyik napon Lót elhagyta Szodomát, kénköves tűzeső hullott az égből, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy lesz azon a napon is, amikor az Emberfia megjelenik. Aki abban az órában a háztetőn tartózkodik, és holmija van lenn a házban, le ne jöjjön érte, hogy elvigye! Aki a mezőn lesz, haza ne jöjjön! Emlékezzetek Lót feleségére! Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; aki pedig elveszíti, megmenti azt az (örök) életre. Mondom nektek: azon az éjszakán ketten lesznek egy fekvőhelyen; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Két asszony együtt őröl; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Ketten lesznek a mezőn; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják.” A tanítványok megkérdezték: „Hol lesz ez, Uram?” Azt felelte: „Ahol a holttest van, odagyűlnek a sasok.”
Lk 17,26-37

Németh Norbert atya a római Pápai Magyar Intézet új rektora

    Németh NorbertA híradásból már értesültek a kedves Hívek, hogy Ferenc pápa Mohos Gábort a római Pápai Magyar Intézet rektorát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. Utóda Dr. Németh Norbert szakigazgató, egyetemi lelkész lesz november 15-től. Imádkozzunk érte! Eddigi feladatait Dr. Martos Balázs atya veszi át.

 

Emléktáblát állítottak Boldog Brenner János egykori lakhelyén, Pécsen

EmléktáblaBoldog Brenner János vértanú áldozópap tiszteletére helyeztek el emléktáblát Pécsen, a Brenner család egykori otthonának falán november 9-én.

Segítség a krízishelyzetben - Megáldották a Szent Márton Házat Szombathelyen

Szent Márton Ház2018. november 10-én megáldotta Székely János megyéspüspök a krízishelyzetbe került emberek, családok számára átmeneti szállást biztosító Szent Márton Házat Szombathelyen.

Az apostolok testvére - Szent Márton püspököt ünnepelte a Szombathelyi Egyházmegye

Szent Márton Ünnep2018. november 10-én Szent Márton püspök tiszteletére ünnepi szentmisét mutattak be a szombathelyi Székesegyházban. Majnek Antal munkácsi megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: Márton példa ma is a valódi Krisztus követésre.

Vesperás és lampionos felvonulás Szent Márton püspök ünnepének előestéjén

Vesperás2018. november 9-én, Szent Márton püspök ünnepének előestéjén Majnek Antal munkácsi megyéspüspök vezetésével vesperást imádkoztak a hívek és a papság a Székesegyházban. A lampionos felvonulást követően Szent Márton szobrának megkoszorúzása zárta az esti programot.

Élő közvetítés november 10-én az ünnepi szentmiséről

VesperásÉlő közvetítés a Székesegyházból 2018. november 10-én Szent Márton ünnepén tartott püspöki szentmiséről. A szentmise főcelebránsa és a szentbeszédet mondja: Majnek Antal, munkácsi megyéspüspök. A közvetítés megtekinthető itt.

A teológia élni tanít - 25 éves a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja

25 éves a GYHF Szombathelyi Képzési Központja2018. november 8-án ünnepelte alapításának 25 éves évfordulóját a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja, vagy ahogy mindenki nevezi, a Hittudományi Főiskola. Az iskola egykori tanárai, diákjai is részt vettek az ünnepségen, amit egybekötöttek az intézménynek helyet adó épület belső felújítás utáni megáldásával.

Elkezdődött a szombathelyi Püspöki Palota Szent Pál termében lévő festmények restaurálása

Szent Pál terem2018. november 6-án megkezdődött a Püspöki Palota egyik legszebb termében lévő festmények felújítása. Dr. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója tájékoztatását olvashatják.