Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Országos Ultreya Szombathelyen - 2020. november 7. - Online jelentkezés

cursillologo12020. november 7-én Szombathelyen rendezik a hazai cursillo országos csoport-találkozóját, az Országos Ultreyat, amit aSzombathelyi Egyházmegye Youtube csatornáján illetve az egyházmegye honlapján élőben közvetítünk. Jelnetkezni kizárólag ONLINE formában lehet. A jelentkezési lapot itt érhetik el. 

Videótár

A Szentírás üzenete - 2020. október 27.

https://www.youtube.com/embed/43u7qc4pUJQ

A Püspöki Palota felújított dísztermi mennyezeti freskóinak átadása

https://www.youtube.com/embed/kXMQK8Rjcz8

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben néhány farizeus jött Jézushoz, és figyelmeztették: „Sietve távozzál innen! Heródes meg akar ölni.” De ő ezt válaszolta: „Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök, és gyógyítok ma és holnap; csak harmadnapra fejezem be. De ma, holnap és holnapután tovább kell járnom utamat, mert nem veszhet el próféta Jeruzsálemen kívül. Jeruzsálem, Jeruzsálem, te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek. Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint ahogy a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de te nem akartad. Meglátjátok, elhagyott lesz házatok. Mondom nektek: Nem láttok engem mindaddig, amíg el nem jön az az idő, amikor így kiáltoztok: Áldott, aki jön az Úr nevében!”
Lk 13,31-35

Önkéntes Beteglátogatók Képzése Zalaegerszegen

BeteglátogatókOktóber 24-én önkéntes beteglátogatóknak szervezett képzés indult Zalaegerszegen, a Kertvárosi Plébánián. 

Országos Ultreya november 7-én Szombathelyen - Friss információk

30-szem-ultreya-plakat-2020mod-1Az Országos Jubileumi Ultreyát a jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos csak csökkentett programmal, tudjuk megrendezni: elmarad a közös étkezés és a közvetlen érintkezéssel járó kiscsoportos beszélgetések. 

Ettől függetlenül a délelőtti programok még a plakáton jelzetteknél is bőségesebbek lesznek, így biztatunk minden cursillistát, hogy vegyen részt ezen az ünnepi eseményen! Az eseményt élőben kövezíti a Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornája illetve az egyházmegye honlapján is látható lesz. 

A jelentkezési lap ITT érhető el.

Biblia Kurzus Zalaegerszegen

biblikaurzus-altalanos-plakat-2Biblia Kurzus indult október 22-én Zalaegerszegen, a Kertvárosi Plébánián, hogy az érdeklődők általános bevezetőt kapjanak a Szentírásba.

Mit szabad bevinnie egy pedagógusnak az óvodába vagy az iskolába és mit nem?

szekely-janos-foto

Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökének írását adjuk közre.