Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2022. augusztus 1-jétől

Területi és személyi változások 2022Dr. Székely János megyéspüspök 2022. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gVwp1MeQlHM

Lélekfesztivál - Gájer László atya előadása

https://www.youtube.com/embed/wKYc3geaie4

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben, amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?”
Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.” Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti kinek tartotok engem?” Simon Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.”
Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.”
Mt 16,13-19

Gondolatok Évközi 13. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi13-2022„Maga a Szeretet szólít bennünket, a végtelen, az Örök Szeretet, az Isten, és önmagához hív minket.
Hozzá pedig azon az úton megyünk, amely út is az Ő ragyogása, a Szeretet kisugárzása.
A szeretet mindennapos áldozatainak, adakozásainak útján megyünk a végtelen Szeretethez, Istenhez, aki hív önmagához bennünket, és részesít is minket abban az örök, végtelen szabadságban, amely szabadság a mi örök üdvösségünk.
Istenhez, a Szeretethez érkezünk el, és Benne végtelen szabadok leszünk mindörökre.”

Szentségimádás pap- és diakónusszentelés előestején

dsc-84312022. június 24-én, pénteken a pap- és diakónusszentelés előestéjén, Szentségimádásra gyűltek össze az egyházmegye kispapjai, hozzátartozóik, Dr. Székely János megyéspüspök, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Császár István általános helynök és más lelkiatyák imáival kísérve, hogy Rácz Ágoston diakónus, Bodorkós Áron, Kichnopf Gergely, Szántó Adrián és Vígh Balázs Zsolt leendő diákónusok, az Oltáriszentségben jelenlévő Úr elé hozzák imáikat.

A papság szíve a szeretet - Pap-és diakónusszentelés a Székesegyházban

papszenteles-192022. június 25-én Rácz Ágostont áldozópappá, Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Szántó Adrián és Vigh Balázs papnövendékeket pedig diakónussá szentelte a szombathelyi Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök, akinek szentbeszédét meghallgathatják ide kattintva. A szentmise visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Pap- és diakónusszentelés a Székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szekes2022. június 25-én pap- és diakónusszentelés lesz a szombathelyi Székesegyházban.

Szentségimádás pap- és diakónuszentelés előestjén

szekesÉLŐ közvetítés a Szentségimádásról!

Gondolatok Jézus Szíve ünnepére - Dr. Takács Gyula atyától

jezus-szent-szive-2022„Íme kedves hívek, Jézus Szívét ünnepelni az Égre kell felnézni.
Látni kell Isten benső, titokzatos szeretetét, mert Jézus Szíve mennyei Szív.
És Jézus Szívét megérteni, a bűn sötétjébe kell beletekinteni, mert Jézus Szíve a kereszten ebben a sötétben felragyogott Világosság.
Ezzel a sötéttel, az ember bűnével érezett együtt Ő, és ezt vette Ő magára.
Amikor Jézus Szívét ünnepeljük, járuljunk a Kereszt elé, mert Jézus Szíve a Kereszt Szíve.
S amikor a Kereszt előtt állunk, emeljük föl tekintetünket az Égre, szemléljük Isten Örök Szeretetét, mert Jézus Szíve mennyei Szív.
És amikor a Kereszt előtt állunk, akkor tekintsünk bele abba a sötét tengerbe, ami a világ bűne, mert Jézus Szíve bennünket szerető Szív.”

„Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” - Július 3-án és 4-én

lelki-nap-noknek-julius-4A Martineum Felnőttképző Akadémia július 3-án és július 4-én „Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” címmel szervez programot. A részleteket közöljük.