Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Országos Ultreya Szombathelyen - 2020. november 7. - Online jelentkezés

cursillologo12020. november 7-én Szombathelyen rendezik a hazai cursillo országos csoport-találkozóját, az Országos Ultreyat. Jelnetkezni kizárólag ONLINE formában lehet. A jelentkezési lapot itt érhetik el. 

Videótár

Ünnepeltek az Annunciáta nővérek

https://www.youtube.com/embed/AH2vCdaDMEI

A függetlenség szentje - II. János Pál pápa életét bélyegeken és képeslapokon keresztül ismertető könyv bemutatója - Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetőjének köszöntője

https://www.youtube.com/embed/z4rM2IMOMz0

Napi evangélium

Evangélium:
Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik azt állították: „A régi próféták közül kelt életre valamelyik.” Heródes így töprengett: „Jánost lefejeztettem. Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?” És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.
Lk 9,7-9

KÉSZ előadás a magyarság Mária tiszteletéről

kesz-p-lang-siegfried-img-3527A járvány miatt az év második előadása hangzott el szeptember 14-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Előadója és előadása tekintetében is „rendhagyó” és nagyon érdekes volt. A nagy szeretettel és lelkesedéssel előadott témát egy osztrák származású missziós atya P. Láng Siegfried tartotta, aki saját bevallása szerint – mihelyt megismerte a keresztény magyarság ezeréves történelmét, azon nyomban megszerette népünket.

A Katolikus Egyház Katekizmusának (KEK) közös olvasására hív a NEK

img1-1Szeptember 21-én kezdetét veszi a NEK 3+1. negyedik előkészületi éve. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága szeretne ennek az évnek a lelki részéhez segítséget nyújtani.

NEK online előtalálkozó

37597195-1034222306727035-1748987580025667584-nBefejeződött az Eucharisztia jegyében szervezett online előtalálkozó, amelyet a jövő évre halasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eredeti időpontjában rendeztek meg. Erdő Péter bíboros felkérésére a kongresszus előadói, tanúságtevői videóüzenetet küldtek. Öt kontinens, 11 államából érkeztek a kisfilmek, amelyek a kongresszus YouTube-csatornájára kerültek fel. 

Ferenc pápa köszöntését küldte Budapestre

ferenc-papaA szeptember 20-i Angelus után mondott szavaiban a Szentatya megemlékezett róla, hogy most érne véget a budapesti eucharisztikus kongresszus, melyet a világjárvány miatt kellett 2021-re halasztani.

Elindult a Szombathelyi Egyházmegye második családos imalánca a NEK készület jegyében

Családos imaláncA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága hívja a családokat, hogy együtt tovább készüljünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, és együtt közeledjünk Krisztushoz.

Ne félj, nem ítéllek el! – Heti egy bejegyzés az abortuszuk miatt szenvedők lelki gyógyulásáért

img1Kovács Ferenc diakónus és felesége, K. Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó több mint egy évtizede vezetnek lelkigyakorlatokat a gyermeküket abortuszban vagy vetéléssel magzati korban elvesztő szülők, elsődlegesen édesanyák számára. A járványhelyzet miatt most nem tartanak lelkigyakorlatokat, helyette a közösségi média felületén próbálnak segíteni a gyászfeldolgozásban.

A hűség útján - Újra elzarándokoltak a perenyei hívek a Szent Vid-kápolnához

Fogadalmi zarándoklatŐseik fogadalmához hűen az idén is elzarándokoltak a perenyei hívek a velemi Szent Vid-kápolnához. A fogadalmi zarándoklatot egy keresztelő tette még emlékezetesebbé.