Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fogadj örökbe egy papot! - Imaháló lelkipásztorainkért 2024-ben is

fogadj-orokbe-egy-papot-plakat2024-ben is folytatódik kezdezményezésünk amelynek keretében papjainkért imádkozunk. 

Videótár

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 1. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/wxS0ZZjgpwg?si=x_6apAAuHqe8u0Wc

Vasárnapi Ige - Évközi 6. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/E_A4Vxn7PgQ?si=wbgHSH_YklPZKzkA

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Kocsmakvíz pároknak február 17-én Szombathelyen

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbFebruár 17-én szombaton a Bárka-pince (volt Gödör étterem – Szombathely, Hollán E. u. 10-12.) a Házasság Hete keretében Kocsmakvízt tartanak házaspároknak. A nagy érdeklődés miatt két időpontban, 18 és 20 órakor is megszervezik a kocsmakvízt, még van néhány hely.


A szerelem hullámvasútján - interaktív foglalkozás 13 év feletti fiataloknak február 16-án

plakat-ifiprogramFebruár 16-án pénteken a szombathelyi Házasság Hete program keretében 17.30-tól a Reményik iskolában (Szombathely, Szent László király útja) A szerelem hullámvasútján címmel interaktív foglalkozást tartanak 13 év feletti fiataloknak. 


Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat február 28-án Keresztes Ilonával

nehez-kerdesek-plakat-2024-4felev-online2024. február 28-án indul a Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat 4. féléve. Elsőként Keresztes Ilona újságírót hallhatják az érdeklődők. Az előadásokhoz az ingyenes ZOOM rendszeren keresztül lehet csatlakozni. A plakát letölthető itt.

Esti8-as a Zárdatemplomban február 18-ától

307463536-465334118958918-6333464498949346610-nA szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium szervezi a Zárdatemplomban a vasárnap ESTI 8-as szentmiséket – ami alapvetően egy egyetemistáknak, középiskolásoknak szóló szentmise, de természetesen bárki előtt nyitva áll. A tavaszi félév ESTI 8-as sorozata, február 18-án indul. A program Facebook oldalán további információkat is találnak, ide kattintva. 

 


Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumban - Stációs szentmisék Szombathelyen

0214-stacios-szentmisek-szombathely-21Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken Szombathelyen a város más-más templomaiban gyűlnek össze a katolikus hívek, hogy reggeli szentmisén vegyenek részt. Dr. Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondják a hamvazószerdai és nagyszerdai szentbeszédeket, a többit a város papjai. A helyszínekről a Szombathelyi Egyházmegye honlapján tájékozódhatnak. Hamvazószerdán az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet.

„Ne csak szóval szeressünk, hanem…” – a Muzslai házaspár előadásával folytatódott a Házasság hete idei programsorozata Szombathelyen.

01Muzslai Gábor és Etelka, a 2=1 Házasmisszió magyarországi vezetőinek tanúságtételét hallhatták az érdeklődő házaspárok február 12-én este a Martineum Felnőttképző Akadémián. A házaspár nyíltan és őszintén vallott életük és házasságuk mélypontjairól és az azokból való megtisztulásukról.

Az idős ember is Isten gyermeke - Megáldották a Szombathelyi Egyházmegye két új idősotthonát

0212-szocialis-otthonok-szombathely-23Január 1-jétől a szombathelyi Ezüsthíd Integrált Szociális Intézményt és a táplánszentkereszti Ezüstplatán Integrált Szociális Intézményt a Szombathelyi Egyházmegye működteti tovább. Székely János megyéspüspök február 12-én áldotta meg az intézményeket, találkozott a lakókkal, dolgozókkal.

Nagyböjti lelkigyakorlat a szombathelyi Székesegyházban február 14-15-16-án

SzékesegyházA nagyböjt nyitányaként nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak a szombathelyi Székesegyházban amely rögtön a nagyböjt kezdetén segít bennünket ráhangolódni erre az időszakra.