Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2024. augusztus 1-jétől

Területi és személyi változások 2024. augusztus 1.Dr. Székely János megyéspüspök 2024. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében. 

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 15. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/aDt5zD61RpY?si=LAraM55B5LgxkMt2

Vasárnapi Ige - Évközi 14. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/Ax6OyLlx7Y4?si=FOqB6sQIAYV1qsvp

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus egy alkalommal így fejezte be tanítását: Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.
Mt 11,28-30

Felnőtt imatábor Szécsiszigeten

Imatábor2024. június 27-e és június 30-a között Szécsiszigeten került megrendezésre a második egyházmegyei felnőtt imatábor. 

Székely János megyéspüspök szubjektív tárlatvezetése a zalaegerszegi Mindszentyneumban

Tárlatvezetés1915. június 12-én szentelték pappá Mindszenty, akkor még Pehm Józsefet, a későbbi hercegprímás érseket, bíboros atyát. A szentelési évforduló alkalmából június 14-én a zalaegerszegi Mindszentyneumban tartott szubjektív tárlatvezetést dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök atya. 

Gondolatok Évközi 15. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-15-2024„Íme, ha a hit világosságával Istenre nézünk és meglátjuk Őt Atyának, Testvérnek, Jóbarátnak, ha meglátjuk Őt életünk Társának, akkor ebben a hitben önmagunkat úgy értjük meg, hogy megtudjuk, mi a reményünk. Akkor megtudjuk, hogy mi Isten fiai vagyunk, hogy mi testvérei vagyunk Istennek, hogy mi Isten élete vagyunk, Isten cselekvése. Nem marék por, nem szerencsétlen, nem ember pusztán ennek a földnek vándora, hanem az Ég lakója. A mi otthonunk odafönt van, ott van az Atya ölében. Ott állunk a Trón előtt, és nem kell szégyenkeznünk, hiszen Krisztus nem szégyell bennünket. Mi vagyunk az Isten szent temploma, bennünk lobog az Ő örök lángja. Ez a reményünk. S ha ez a remény felragyogott bennünk, akkor megszületik az örvendezésünk, akkor a keresztény öröm, a keresztény élet születik meg bennünk. Mert a keresztény élet lényege ez: öröm az Istenben, az Atyában, ujjongás a Fiúban, a mi Testvérünkben, és szüntelen vigasság a Szentlélekben.”

Megállapodás - Intézmények együttműködése a hatékonyabb segítségért

Katolikus Szeretetszolgálati FórumA Szombathelyi Egyházmegye is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához. Az erről szóló megállapodást július 9-én írták alá Szombathelyen a Püspöki Palotában.

Házaspárok lelkigyakorlata, avagy MIZU van Istennel és veled?

Házaspárok lelkigyakorlataJúlius 5-7. között házaspáéroknak szerveztek lelkigyakorlatot Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. Személyes hangvételű beszámolót olvashatnak. 

Zarándoklat a rábavidéki szlovének keresztútján

vendvidek-zarandoklat-plakat-2024-onlineEgynapos gyalogos zarándoklatra hívjuk egyházmegyénk híveit augusztus 2-án, pénteken a rábavidéki szlovének keresztútjára. 

Ifjúsági gyalogos zarándoklat július 22-23-án - Információk

gyalogos-ifjusagi-zarandoklatIfjúsági Gyalogos Zarándoklatra hívjuk egyházmegyénk fiataljait július 22-23-án, hogy e két nap alatt együtt formálódjunk keresztény életünkben.