Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Járványügyi intézkedések - Dr. Székely János megyéspüspök rendelkezése

járványügyi rendelkezésekA fokozódó járványveszély miatt dr. Székely János megyéspüspök november 6-ával a következő rendelkezéseket hozta a Szombathelyi Egyházmegye területén. 

Videótár

Szent Márton élete - Papírbábos előadás

A szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola 4.b. osztályának előadása egyházmegyénk védőszentjéről, Szent Mártonról. 

A szöveget Molnár-Kozma Alexandra írta. Felkészítő: Kozma Andrásné.

https://www.youtube.com/embed/gPugdTSZY5k 

Megújul az oladi templom belső tere

https://www.youtube.com/embed/RGWrbCs2QZY

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt.”
Lk 21,34-36

Vasárnapi gondolatok Krisztus Király ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

krisztus-kiraly-2021„Íme, a dicsőség, íme, a Te hatalmad, Krisztus, Te kereszten függő Úr, Te hatalmas Király.
És akik fölemelték tekintetük, akik Téged néznek, akik úgy lépnek Hozzád, hogy a mellüket verik, és leborulnak előtted, és imádnak téged, Szeretet, ők megismerték az igazságot, ők nem kérdezték Pilátus kétkedő szavával: Tehát Te vagy a Király? Vagy: Mi az igazság?
Hanem amikor Hozzád értek, amikor átöleltek Téged, ó Kereszt, amikor megérintettek Téged tekintetükkel, akkor tudták: az Úr az.
És nem volt a szívükben kételkedés, hanem csak álltak előtted, és beléd gyökereztek, ott maradtak Nálad. Ó Szeretet!
Te felemelted őket, vonzottad, és vitted abba a magasságba, ahol Te mindöröktől uralkodol, ahol Te önmagad vagy, ó örök, ó végtelen Szeretet.”

Ferenc pápa üzenete a XXXVI. ifjúsági világnapra

szentatya-ifj-45Az ifjúsági világnapot – amelyet Szent II. János Pál pápa kezdeményezett – Ferenc pápa tavalyi döntése értelmében 2021-től évente virágvasárnap helyett Krisztus király vasárnapján fogják megtartani az egyházmegyékben. Az idei ifjúsági világnap témája:„Kelj fel, és légy tanúja annak, amit láttál!” (vö. ApCsel 26,16)

Akik elveszítik életüket Krisztusért – Jubileumot ünnepelt az egyházmegyei karitász

karitasz-unnepseg-2-of-1Megalakulásának 30 éves évfordulóját ünnepli az idei évben a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A szervezet védőszentjének, Szent Erzsébetnek az ünnepén jubileumi ünnepséget tartottak Szombathelyen a Szőllősi-templomban.

Egyházmegyei családi lelkinap – online és élőben

hands-g8a23a598d-1920Kedves Családok! 2021. november 20-án, szombaton tartjuk idei rendhagyó családi lelkinapunkat Szent József és az apaság témájában.

Szentségimádás az Eucharisztikus Kongresszus ajándékaiért - ÉLŐ közvetítés

eucharisztia

2021. november 20-án, szombaton, Krisztus Király ünnepének előestéjén 17 órai kezdettel hálaadó Szentségimádást közvetítünk a szombathelyi Székesegyházból.

Tárjátok ki a szíveteket! – adventi segélyakció a Karitásznál

karitaszA családok, idősek, egyedülállók mellett áll a Katolikus Karitász az idei adventben is. A Karitász november 22-én indítja el országos segélyprogram-sorozatát „Tárjátok ki a szíveteket!” címmel, amely során adománygyűjtést hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

Levél a másként gondolkodóknak Dr. Székely János megyéspüspöktől

dr-szekely-janosSokan úgy gondolják, hogy azonosneműekkel testi kapcsolatot létesíteni, vagy nemet változtatni teljesen normális és természetes. Az egyetlen baj szerintük csak az, hogy egyesek a társadalomban ezt nem tartják helyesnek, és ezzel fájdalmat okoznak a nemváltoztató, vagy azonosneművel együttélő személyeknek. Szerintük az ilyen intoleráns magatartást tiltani és büntetni kellene.

VersIma - Pilinszky János születésének 100. évfordulóján

dr-veres-andras-puspok-urnak-page-001Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából egy VersIma programot ajánlott a Magyar Írószövetség a történelmi egyházak részére.