Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szinódus 2023 - Interjúk és az egyházmegyei szakasz kérdéssora

szinódus 2023A Szombathelyi Egyházmegye is részt vállal a 2023-ban megrendezésre kerülő Püspöki Szinódust előkészítő munkában. A Pasztorális Helynökség honlapján – ide kattintva – minden ezzel kapcsolatos anyagot megtalálnak az érdeklődők. A bejegyzés további részében elsőként a dr. Székely János megyéspüspökkel készített interjút olvashatták, majd dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynökkel közöltünk interjút. Most Pontyos Ildikóval, a Hitoktatási Iroda vezetőjével készült riportot olvashatják. Bátorítunk mindenkit, hogy töltse ki az egyházmegyei kérdéssort, amelynek kitöltésével segíthetjük a munkát. Az egyházmegyei kérdéssor letölthető ittilletve elérhető online formában is, ide kattintva.

Videótár

Krisztus születésének ünnepe - dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde december 25-én

https://www.youtube.com/embed/PD64MZCNRg0

Az Isten szeretetét ünnepeljük - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde az éjféli szentmisén

https://www.youtube.com/embed/HbazC23TMEw

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Gondolatok Évközi 3. vasárnapra - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

evkozi3-20222022. január 23-án, Évközi 3. vasárnap dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait adjuk közre. 

Istenből élő életre kell nevelni a gyerekeket - Beszélgetés Pontyos Ildikó szociális testvérrel, a Hitoktatási Iroda vezetőjével

szinodus-2023-hittantanarok-20Decemberben folytatódott a 2023-as Szinódus egyházmegyei előkészítő szakasza. Székely János megyéspüspök a hittanárokkal találkozott és folytatott megbeszélést. Mi a nap tanulsága? Mi a hitoktatás célja a következő 5-10 évben? Ezekről a témákról is beszélgettünk Pontyos Ildikó szociális testvérrel, a Hitoktatási Iroda vezetőjével.

"Az ökumené út Krisztushoz" - Ökumenikus ünnepi istentisztelet Szombathelyen

okumenikus-imahet-szombathelyen-2022-21Az ökumenikus imahét szombathelyi ünnepi istentiszteletén az Evangélikus-templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek január 20-án. 

Akolitus avatás a Székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szekesegyhaz1-12022. január 22-én szombaton, délelőtt 10 órakor, akolitus avatás lesz püspöki szentmise keretében a szombathelyi Székesegyházban.

Házszentelés a Ferences Rendházban

HázmegáldásVízkereszt utáni hetekben végzik a házszenteléseket. A szombathelyi Ferences Rendház is megáldásra került. 

„Gyermekeink védelme – szülői és tanári felelősség keresztény szemmel” - előadás és beszélgetés január 27-én Szombathelyen

kesz-logo

„Gyermekeink védelme – szülői és tanári felelősség keresztény szemmel” címmel 2022. január 27-én 17 órától előadást és beszélgetést szervez a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Szent Margitot és Szent Domonkost ábrázoló képek kerültek vissza a Domonkos Nővérekhez

Képek visszaadásaAz idei évben január 18-án, a neves magyar domonkos apácának, Árpád-házi Szent Margitnak ünnepén örömmel fogadta a szerzetesnővérek közössége azt a két festményt, amely Szent Margitot és a rendalapító szent Domonkost ábrázolja, és a rend működésének 1950. évi magyarországi betiltása előtt a nővérek velemi rendházában volt.