Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyugdíjasok zarándoklata Szombathelyen október 8-án

nyugdijasok-zarandoklata-plakat-onlineA Szombathelyi Egyházmegye minden érintettet szeretettel hív 2023. október 8-án a szombathelyi Székesegyházban megrendezésre kerülő Nyugdíjasok zarándoklatára. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Videótár

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A litánia élő közvetítése

https://www.youtube.com/embed/bxL_IgVJeqg?si=mPW_fsxuVvCcUnFV

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A püspöki szentmise élő közvetítése

https://www.youtube.com/embed/9RGyUQGe2-I?si=rshQiO9EgKLfDYRm

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: „Erről mi a véleményetek? Egy embernek két fia volt. Odament az egyikhez, és így szólt hozzá: Fiam, menj ki ma, és dolgozz a szőlőben! – A fiú azt válaszolta: Nincs kedvem!, de később megbánta, és mégis kiment. Odament a másikhoz, és annak is szólt. Az így válaszolt: Szívesen, uram!, menni azonban nem ment. Kettőjük közül melyikük teljesítette az apa akaratát?” Azt felelték: „Az első.”
Erre Jézus így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek: A vámosok és utcanők megelőznek bennetek Isten országában. Mert eljött hozzátok János az igazságosság útján járva, és ti nem hittetek neki, a vámosok és utcanők viszont hittek neki. És ti, akik mindezt láttátok, még utólag sem tértek jobb belátásra, hogy higgyetek neki!”
Mt 21,28-32

Sitke - Kalapos kút - Szentmise

Sitke - Kalapos kút - SzentmiseAz esős időjárás miatt a Kissitkei Ideiglenes Hadifogolytábor Emlékhelyen - Kalapos kút - tartandó tábori szentmise a sitkei Szentháromság tiszteletére szentelt templomban került bemutatásra szép számú hívő jelenlétében szeptember 24-én délután. A szentmisét Kirchknopf Gergely újmisés atya mutatta be, aki a jelenlévőket újmisés áldásban részesítette.


Csesztreg - Szent Móric és vértanútársai - Búcsú

csesztregi búcsúA csesztregi Szent Móric Plébánia szeptember 22-24-én három napon át ünnepelte névadó szentjét. A plébánia 15 település lelki gondozását látja el.

A Ciszterciek családjába fogadták Brenner József atyát, Heiligenkreuz-ban

2023-09-17-kreuzerhoehungssonntag-kirtag-2-tag-e-fuerst-021122023. szeptember 16-17-én Szentkereszt-búcsút tartottak Heiligenkreuz-ban, a 890 éves ciszterci apátságban. A vasárnapi program 15 órakor az apátsági templomban keresztfelmagasztalási ünnepi misével kezdődött, Maximilian Heim OCist apát vezetésével. Brenner József, a Szombathely-Vasvár Székeskáptalan nagyprépostja meghívott díszvendégként, Boldog Brenner Anasztáz János OCist vértanú testvérének tiszteletét is kifejezve, koncelebrált az ünnepségen. 

"Van kiút!" - Kerekasztal-beszélgetés Székely János megyéspüspökkel

kattars-plakat2-2"Van kiút!" -  címmel kerekasztal-beszélgetést hallhatnak szeptember 29-én, pénteken 16:45-től a KATTÁRS keretében a Szentháromság tér nagyszínpadán Székely János püspökkel, az MKPK Caritas in Veritate Bizottság elnökével. A plakát letölthető itt. 

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A litánia élő közvetítése

egyhazmegyei-zarandoklat-kormenden-111A Szombathelyi Egyházmegye szeptember 23-án zarándoklatot hirdetett Körmendre. A litánia élő közvetítése visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A püspöki szentmise élő közvetítése

egyhazmegyei-zarandoklat-kormenden-47A Szombathelyi Egyházmegye szeptember 23-án zarándoklatot hirdetett Körmendre. A püspöki szentmise élő közvetítése visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Egy hiteles élet - Hálaadó egyházmegyei zarándoklat Körmenden

egyhazmegyei-zarandoklat-kormenden-472003-ban avatta boldoggá Batthyány-Strattmann Lászlót Rómában Szent II. János Pál pápa. A 20 éves évfordulóra emlékezve és hálát adni zarándokoltak el a Szombathelyi Egyházmegye hívei Körmendre szeptember 23-án, ahol a hercegorvos élt és dolgozott. A nap során számos programon vehettek részt az emberek, és imáikban megemlékeztek a herceg feleségéről Coreth Mária Teréziáról is. 

Gondolatok Évközi 25. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-25-2023„Keressétek a Szeretetet, és a szeretetben megtaláljátok Isteneteket.
És keres titeket a Szeretet, és minden szeretetben Ő önmagához ölel benneteket, hogy aztán, ahogy az apostol mondja el: az életem gyümölcsöző volt, és a halálom nyereség.
Minden szeretet, minden jótett örökké illatozó gyümölcs, már érett.
A halál pedig, igen, az Istent adja nekem, a Szeretetet, mert Ő azért jött közel hozzánk, Ő azért akarja, hogy keressük Őt a szeretet tettei útján, és Ő azért keres bennünket, Ő azért kínálja nekünk a mindennapi szereteteinket önmagából, mert a nap végén önmagát tartogatja nekünk, Ő a Dénár, mert Ő Jó, Ő valóban Jó, és önmagával ajándékoz minket meg, az Ő végtelen szeretetébe ölel.
Ezért keressük tehát Őt, ezért keres Ő bennünket, ezzel az örömmel: Isten jó, és Isten önmagát tartogatja nekünk. 
Ő az igen-igen nagy Jutalom számunkra, Ő a mi örök, a mi boldog életünk.”