Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

Gondolatok évközi 24. vasárnapra

https://www.youtube.com/embed/fO289Sy53aA

Martinus Tv_20190907_Celldömölki búcsú

https://www.youtube.com/embed/XD-Qb4uab8o

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben amint Jézus továbbhaladt, látott egy Máté nevű embert a vámasztalnál ülni. Így szólt hozzá: „Kövess engem!” Az felállt és követte őt. Később, amikor Jézus az ő házában vendégeskedett, eljött sok vámos és bűnös, és helyet foglaltak az asztalnál Jézussal és tanítványaival együtt. Meglátták ezt a farizeusok és megkérdezték tanítványait: „Miért eszik a ti Mesteretek vámosokkal és bűnösökkel?” Jézus meghallotta ezt, és így válaszolt: „Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek csak, és tanuljátok meg, mit jelent ez: „Irgalmasságot várok és nem áldozatot.” Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.”
Mt 9,9-13

Rózsafüzér Királynője ünnep Szombathelyen

ZarándoklatA szombathelyi Szent Márton Plébánia közössége szeretettel hívja a testvéreket október 5-én, szombaton Szombathelyért végzett élő gyalogos rózsafüzér zarándoklatukra, valamint október 6-án, vasárnap Rózsafüzér Királynője ünnepükre. 

Tóth Csaba festőművész "ISTEN ÉS A VILÁG" című kiállításának megnyitója szeptember 19-én

ars-sacra-meghivopdfSzeretettel hívunk és várunk mindenkit Tóth Csaba festőművész, „ISTEN ÉS A VILÁG” című kiállítás-sorozatának megnyitójára 2019. szeptember 19-én, csütörtök 14.30 órára a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárba (Eölbey ház)

Szombathelyi domonkos leányoktatás - Kiállítás szeptember 19-én

domonkos-kiallitas2019. szeptember 19-én „Szemlélődni és a szemlélt igazságot továbbadni” szombathelyi domonkos leányoktatás 1905-1945 címmel kiállítás nyílik Szombathelyen a Berzsenyi Könyvtárban. Mindenkit szeretettel várnak. A meghívó letölthető itt.

Ősztől újra akolitusképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

AkolitusképzésA Szombathelyi Egyházmegye 2019-ben új évfolyammal indítja akolitusképzését. 

26. Családfesztivál Zalaegerszegen szeptember 20-21-én

csafeszplakat2019A zalaegerszegi hívek mindenkit szeretettel hívnak és várnak a 26. alkalommal megrendezésre kerülő Családfesztivál programjukra szeptember 20-21-én. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Szoboravató és színdarab bemutató Vasszécsenyben szeptember 22-én, vasárnap

Mindszenty színdarabA vasszécsenyi hívek szeretettel hívnak és várnak mindenkit szeptember 22-én, Mindszenty Józsefről készült szobor megáldására és a bíboros életét feldolgozó színdarab bemutatójára

AZ ÉLETÜNK CÉLJA, HOGY KRISZTUST HORDOZZUK, BEFOGADJUK, HOGY SZERETETBEN ÉLJÜNK – KATOLIKUS CIGÁNY KÖZÖSSÉGEK ZARÁNDOKLATA MÁRIAPÓCSRA

Máriapócs

„Krisztus keresztjét ünnepeljük, melyen kitárt karokkal adta oda értünk az életét; a keresztet, melyen átölelte az egész világot” – hangzottak dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök szavai a Szent Kereszt felmagasztalásán tartott búcsúi ünnepen Máriapócson. A nemzeti kegyhely ezúttal sok ezer katolikus cigány hívőt fogadott szeptember 15-én, de a regisztrált zarándokok már az előző nap megrendezett lelkigyakorlattal készülhettek az ünnepi Szent Liturgiára.

Székely János megyéspüspök előadásával folytatódik A mai világ az evangélium fényében sorozat

a-mai-vilag-az-evangelium-fenyeben-2019-osz2019. szeptember 25-én, szerdán, 19 órától dr. Székely János megyéspüspök bibliai témájú előadásával folytatódik Szombathelyen A mai világ az evangélium fényében sorozat. Új helyszínen, a Premontrei Gimnázium dísztermében várják a szervezők az érdeklődőket. A plakát letölthető itt.