Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde Pünkösd ünnepén

PünkösdDr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt. 

Vasvári káptalan-vasi települések 1217-2017 - kötetbemutató

https://www.youtube.com/embed/-Rb_pQuxKk4

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Ne vessétek oda a szent dolgokat a kutyáknak, és ne szórjátok gyöngyeiteket a sertések elé, hogy lábukkal el ne tapossák azokat, és megfordulva, szét ne tépjenek titeket is. Mindazt, amit akartok, hogy megtegyenek nektek az emberek, ti is tegyétek meg nekik! Ez ugyanis a Törvény és a próféták tanítása. A szűk kapun menjetek be, mert széles a kapu és tágas az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják!
Mt 7,6.12-14

Nyári programok a Martineum Felnőttképző Akadémián

Martineum Felnőttképző Akadémia2019 nyarán is érdekes programok várják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Egy asztalnál az Úrral - Bibliodráma csoport a Martineum Felnőttképző Akadémián

BibliodrámaNagy sikerrel folytak a Martineum Felnőttképző Akadémián indított Bibliodráma műhely foglalkozásai. Résztvevői beszámolót olvashatnak. 

Szentségimádás Úrnapja előtti szombaton Zalaegerszegen

szentsegimadas-2019-06-22Kőszegen is bekapcsolódhatnak a hívek június 22-én a világméretű szentségimádásba. A Zárda-templomban 19.15-től várják a híveket.

Június 22-én világméretű szentségimádás - Szombathelyi Egyházmegyei helyszínek

header-1920x484px2019. június 22-én, Úrnapja szombatján világméretű szentségimádásba kapcsolódhatunk be. A Szombathelyi Egyházmegyében is több plébánia csatlakozott már a programhoz. 

A Szent András Evangelizációs Iskola János kurzust szervez Zalaegerszegen

PlakátA Szent András Evangelizációs Iskola János kurzust szervez a tanítványságról. Az egy hetes kurzus célja, hogy "megtanuljunk úgy élni, ahogy a Mester és olyanná lenni, mint Ő". 

Pünkösdhétfői gyalogos zarándoklat

ZarándoklatImmár hagyomány a Kámoni Plébánián, hogy nagyböjtben, és pünkösdhétfőn gyalogos zarándoklatra hívja a híveket, így volt ez június 10-én pünkösdhétfőn is.

A jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályosai Erdélyben

Erdély2019. június 01-04. között erdélyi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai (Túrák és kirándulások Torockó központtal). 

Nemzetközi Kneipp Akciós Napok Vas megyében

meghivo-1A Nemzetközi Kneipp Szövetség Vas megyében tartja 2019-es évi Nemzetközi Kneipp Akciós Napok programját. A rendezvény egyik védnöke Székely János megyéspüspök, aki június 20-án 16 órakor Sárváron mond köszöntőt. A programokat a meghívóban olvashatják, amit letölthetnek itt.