Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hasznos tudnivalók a Jubiláns Házasok Találkozójával kapcsolatban

Jubiláns házaspárok találkozója2024. június 15-én rendezi meg a Szombathelyi Egyházmegye a jubiláns házaspárok találkozóját Szombathelyen, a Székesegyházban. Fontos információkat közlünk az eseménnyel kapcsolatban. 

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 10. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/0P471yWhfWE?si=4zQ5B3aTV7dgTsqa

Nehéz kérdések világos válaszok: A tisztulás útja - Stóber László előadása

https://www.youtube.com/embed/bkv_A0h6eGQ?si=TMzGCR6qrswfv18g

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Mondom nektek: ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: Te esztelen!, méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: Te istentelen!, méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted.”
Mt 5,20-26

Zarándoklat a rábavidéki szlovének keresztútján

vendvidek-zarandoklat-plakat-2024-onlineEgynapos gyalogos zarándoklatra hívjuk egyházmegyénk híveit augusztus 2-án, pénteken a rábavidéki szlovének keresztútjára. 

„Palliatív medicina és hospice” - A Magyar Bioetikai Társaság konferenciája november 8-án

dsc-5576-k-negyzetA Magyar Bioetikai Társaság 2024. november 8-án rendezi meg az évi konferenciáját „Palliatív medicina és hospice” címmel.

„Isten tele van ötletekkel a szépségről” – Lélek Fesztivált rendeztek Szombathelyen

lelekfesztival-1Harmadik alkalommal rendezték meg idén június 7–8-án a Lélek Fesztivált Szombathelyen. A programnak a szombathelyi Fő tér, valamint az Agora Savaria Filmszínház adott otthont. Az eseményről Walter Dóra írt személyes hangvételű beszámolót, amelyet szerkesztett formában közlünk.

IV. Mentorkonferencia Szegeden

0038A Szombathelyi Egyházmegye mentorai közül kilencen vettek részt a 2024. június 7-én megrendezett IV. Mentorkonferencián Szegeden.

Gondolatok Évközi 10. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-10-2024„Legyünk Jézus családja, legyünk Jézus testvére, legyünk Jézus tanítványa! Jézusé lenni: amikor eljön, övének talál bennünket, kedvesnek, szeretettnek. Odavezet az Élet Forrásához, önmaga dicsőségében ad helyet. Nem kell elrejteznie az embernek Isten színe elől, és nem kell félnie. Telve lesz a szíve Istennel, és a Szeretettel, a teljessel. Hiszen hű volt hozzá a hittel, amikor nem látta még, de tudta: milyen bőség, milyen megváltás, milyen irgalom. Tudta, és remélt benne, mint éji őr a hajnalt, úgy várta. Ő meg úgy talált téged, mint hű szolgát, mint kedves barátot, és örök otthont ad a mennyben. Otthont, amit nem emberi kéz alkotott. Örök otthont, múlhatatlan Szeretetet, amit ő készített neked. És akkor látni fogod, akit, ó, szem nem láthat, látni fogod a szeretetet, a mennyei örök dicsőséget.”

Tokár János OFM előadása Körmenden június 10-én

2024-06-10-tokar-janos-a-szolgalat-1Június 10-én Tokár János OFM szombathelyi plébános előadásá hallgathatják meg az érdeklődők Körmenden a KÉSZ Körmendi Csoportjának meghívására. A meghívót letölthetik itt. 

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

mkpkA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2024. június 4-én tartotta nyári rendes ülését, amelyen részt vett Michael W. Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa is.