Szombathelyi Egyházmegye

Ünnepi szertartások rendje a Székesegyházban

Ünnepi szertartások rendjeÜnnepi szertartások rendje a Székesegyházban Nagycsütörtöktől Húsvéthétfőig. 

Videótár

Énekek és gondolatok - Nagyszombat

https://www.youtube.com/embed/QUu1zuzoo3I

Énekek és gondolatok - Nagypéntek

https://www.youtube.com/embed/5exjhOGI8Qw

Napi evangélium

Evangélium:
Amikor elmúlt a szombat, Mária Magdolna, Mária, Jakab anyja és Szalóme drága keneteket vásároltak, és elmentek, hogy megkenjék Jézus holttestét. A hét első napján, kora reggel, amikor a nap felkelt, a sírhoz mentek. Ezt mondták egymásnak: „Ki fogja nekünk elhengeríteni a követ a sír bejárata elől?” De amikor odanéztek, látták, hogy a kő el van hengerítve, pedig igen nagy volt. Bementek a sírba, és egy fehér ruhába öltözött ifjút láttak, amint ott ült jobb felől. Megrémültek, de az megszólította őket: „Ne féljetek! Ti a keresztre feszített názáreti Jézust keresitek. Feltámadt, nincs itt! Nézzétek, itt van a hely, ahová temették. Siessetek, és mondjátok meg tanítványainak és Péternek: Előttetek megy Galileába. Ott meglátjátok majd őt, amint megmondta nektek.”
Mk 16,1-7

Király Péter: Kezetekbe Tüzet Kaptatok című húsvéti oratóriumának előadása Szombathelyen

ktk-plakat-a4-20192019. április 21-én 18.30-kor mutatják be Szombathelyen a Kálvária-templomban Király Péter: Kezetekbe Tüzet Kaptatok című húsvéti oratóriumát. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! 

Költészet napja-hete a Brenner Iskolában

Költészet heteHosszú évek óta egész hetes programsorozattal emlékezik meg a Boldog Brenner János Általános Iskola alsó tagozata a Költészet napjáról.

Diák lelkinap a Premontrei Gimnáziumban

Diák lelkinapÁprilis 12-én, pénteken diák lelkinapot tartottak a Premontrei Gimnáziumban, melynek vendégelőadója dr. Perger Gyula atya, toronyi plébános, a szombathelyi Szily János Egyházmegyei Gyűjteményi Központ és Látogatóközpont igazgatója volt. Előadásában Mindszenty József életéről és boldoggá avatási eljárásáról beszélt a diákságnak.

"TársasÁg ismét! - május 4-én

tarsasag22019. május 4-én  Martineum Felnőttképző Akadémia nagytermébe várják a fiatalokat. 

Folytatódik a Szólj be a papnak! vitasorozat

szbap-6-vegleges2019. április 24-én folytatódik a Szólj be a papnak! vitasorozat. 

Virágvasárnap ünnepe a Székesegyházban

Virágvasárnap2019. április 14-én, Krisztus jeruzsálemi bevonulására emlékeztek a hívek Szombathelyen a Székesegyházban. Székely János megyéspüspök volt az ünnepi szentmise főcelebránsa.

Szimfonikus koncerten jártak a Premontrei Gimnázium diákjai

KoncertMiért is szimfonikus a szimfonikus zenekar? Többek között erre a kérdésre kaphattak választ a Premontrei Gimnázium azon diákjai, akik részt vettek Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjén a Bartók Teremben április 9-én. Thomas Kornél, a koncert karmestere és moderátora mindjárt a nyitódarab (Franz von Suppe: Könnyűlovasság nyitány) elhangzása után kifejtette, hogy a görög eredetű „symphonia” szó „együtt hangzást, összhangot” jelent. A zenei összhang kellemes és felemelő voltát egy „káosz-zene” ellentétes példájával is érzékeltette a zenekar.