Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szinódus 2023 - Interjúk és az egyházmegyei szakasz kérdéssora

szinódus 2023A Szombathelyi Egyházmegye is részt vállal a 2023-ban megrendezésre kerülő Püspöki Szinódust előkészítő munkában. A Pasztorális Helynökség honlapján – ide kattintva – minden ezzel kapcsolatos anyagot megtalálnak az érdeklődők. A bejegyzés további részében elsőként a dr. Székely János megyéspüspökkel készített interjút olvashatták. Most a dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynökkel készített interjút közöljük, valamint azt az egyházmegyei kérdéssort, amelynek kitöltésével segíthetjük a munkát. Az egyházmegyei kérdéssor letölthető ittilletve elérhető online formában is, ide kattintva.

Videótár

Krisztus születésének ünnepe - dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde december 25-én

https://www.youtube.com/embed/PD64MZCNRg0

Az Isten szeretetét ünnepeljük - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde az éjféli szentmisén

https://www.youtube.com/embed/HbazC23TMEw

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Ökumenikus imahét Zalaegerszegen

k12022. január 16-23. között rendezik az Ökumenikus imahetet. A zalaegerszegi eseménynaptárt letölthetik itt. 

Fatimai est Zalaegerszegen

image00003Közel egy évtized papi emléke folytatódott az első engesztelő imaesten január 13-án Zalaegerszegen, a Kertvárosi-templomban.

Bízhatunk abban, hogy az emberiség visszatalál a kereszténységhez - Pódiumbeszélgetés Szombathelyen

podiumbeszelgetes-29Hiteles keresztényekre van szüksége az emberiségnek, így adható át az evangélium és lehet megterméknyítője a világnak, vontak konklúziót a kereszténység jelenéről és jövőjéről tartott pódiumbeszélgetés résztvevői Szombathelyen 2022. január 13-án. A kiindulópontot Rod Dreher amerikai szerző Szent Benedek válaszútján című könyve adta. 

Szinódus 2023 - Találkozó fiatalokkal, idősekkel Szombathelyen

plakat-1-a32022. január 14-én a fiatalokkal, január 16-án az idősekkel találkozik Székely János megyéspüspök a 2023-as Püspöki Szinódus előkészítő szakaszának részeként. 

KÉSZ évnyitó elődás Székely János megyéspüspökkel január 17-én

MartineumJanuár 17-én, hétfőn 18 órától Szombathelyen a Martineumban Székely János megyéspüspök évnyitó előadásával kezdődnek a Keresztény Értelmiségi Szövetség Szombathelyi Csoportjának programjai. Az évnyitó előadás címe: A gender ideológia és a keresztény értékrend. Minden érdeklődőt szeretettel vár a KÉSZ Szombathelyi Csoportja.

Új Titkárságot választott az egyházmegyei "Szent Márton cursillo"

CursilloAz Egyházmegye "Szent Márton cursillo Titkárság" mandátuma 2022. Vízekeresztjén lejárt. A cursillisták szombat délután Szombathelyen, a Boldog Brenner János Iskola aulájában tartották a  tisztújítást.

Lelki hét házas-és jegyespároknak Zalaegerszegen

letoltesA Kána misszió zalaegerszegi házaspárjai házas és jegyespároknak szóló lelki hetet szerveznek 2022. március 27-től április 2-ig Zalaegerszegen. 

Házasság Hete Szombathely 2022 - Jelentkezés Házas-Társas-Játékra

hh-2022-szlogen-nagyÖrömmel írjuk, hogy 2022-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 13-20. között. A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága újra  Házas-Társas-Játékra invitálja a vállalkozókedvű házaspárokat január 28. - február 18. között. A felhívás, benne a fontos információkkal, letölthető itt.