Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2022. augusztus 1-jétől

Területi és személyi változások 2022Dr. Székely János megyéspüspök 2022. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gVwp1MeQlHM

Lélekfesztivál - Gájer László atya előadása

https://www.youtube.com/embed/wKYc3geaie4

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait: „Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére. Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok. Ha valaki nem fogad be titeket, sem szavatokra nem hallgat, akkor menjetek ki a házból, de még a városból is, és rázzátok le a port a lábatokról! Bizony, mondom nektek: Szodoma és Gomorra földjének tűrhetőbb sorsa lesz az ítélet napján, mint annak a városnak.
Mt 10,7-15

Családtábor 2022 Velem 1. nap

csaladtabor-142022. július 5-én megkezdődött az Egyházmegyei Családtábor, amelynek helyszíne Velem, központi témája pedig a szinodalitás. Mintegy 200-an töltenek el együtt néhány napot, hogy e téma mentén közösen gondolkodjanak a családról, kapcsolatukról házastársukkal, gyermekeikkel, szüleikkel. A felnőtteket előadások, a gyermekeket játékos foglalkozások várják a következő napokban, de jut idő kirándulásra, beszélgetésekre is.

Családtábor 2022 Velem - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

csaladtabor-29Megkezdődött a 2022-es Egyházmegyei Családtábor, amelyet idén Velemben rendeznek. A tábornyitó szentmisén dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet, amelyet visszahallgatnak itt. 

Ez az a nap! - Különvonat Szombathelyről

kulonvonat-ez-az-a-nap2Ingyenes különvonat indul Szombathelyről július 23-án az Ez az a nap! koncertre Budapestre a Puskás Arénába. Részletek: www.ezazanap.hu/utazas

EKE konferencia Pannonhalmán

EKE KonferenciaA pandémia miatt két egymást követő évben is elmaradt az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének éves konferenciája. Az idén végre sor kerülhetett a személyes találkozóra, melynek ez alkalommal a Pannonhalmi Főapátság adott otthont június 27-29. között. Az egyesülésnek a szombathelyi egyházmegyei könyvtár is tagja, így munkatársai is részt vettek a három napos tanácskozáson. Az eseményen egyúttal tisztújítás is történt, a szavazattal rendelkező tagkönyvtárak az elnökséget, kamarást és a felügyelő bizottság tagjait nyílt szavazással, az elnököt pedig titkos szavazással választották meg. A megválasztott tisztviselők megbízatása három évre szól.

Újmisések szentmiséje a Brenner-kápolnában Zsidán

dsc-9221Szent Péter és Pál apostolfejedelmek ünnepén Majlát Tihamér és Rácz Ágoston a Szombathelyi Egyházmegye újmisései mutattak be hálaadó szentmisét hivatásukért.

Jegyesek és gyermeketvárók megáldása

dsc-9632Sarlós Boldogasszony ünnepén, Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a székesegyházban, melynek végén különáldásban részesültek a jegyespárok és gyermeketvárók.

Sarlós Boldogasszony búcsú a Székesegyházban

dsc-9635A Sarlós Boldogasszony Székesegyházban 2022. július 3-án, vasárnap Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatott be ünnepi búcsúi szentmisét.

Búcsú Zalaegerszeg Kertvárosban

dsc-8889A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia 2022. június 25-én szombaton ünnepelte templomuk búcsúnapját. A szentmise főcelebránsa Dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök volt.