Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Terve - Letölthető dokumentum

Lelkipásztori Terv2020. november 29-én mutatta be Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Tervét. A dokumentum letölthető ide kattintva. Legfontosabb megállapításait és iránymutatásait az egyes fejezetekből külön is kiemeltük.

Videótár

A Szentírás üzenete - 2021. január 13.

https://www.youtube.com/embed/jySyQh88dMM

A Szentírás üzenete - Vízkereszt ünnepe

https://www.youtube.com/embed/-drmfy5Vg10

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Vízkereszt ünnepe a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánián Zalaegerszegen

zeg1Vízkereszt ünnepén annak ellenére, hogy szerdai napra, munkanapra esett, mégis szép számmal jöttek  mentek el a hívek a kertvárosi templomba, hogy megünnepeljék Urunk megjelenését.

Mindent Isten nagyobb dicsőségére

hagyaros2

2020. szeptember 20-án érkezett el az a nap, amikor Hagyárosbörönd egyházközsége a vasárnapi szentmise keretében kifejezhette háláját, köszönetét Baki Kálmánné Farkas Ilonának, mindannyiunk Ilus nénijének, aki évtizedeken keresztül viselte szívén a falu kicsi templomának ügyes-bajos dolgait. 

Vízkereszt Muraszemenyén

mura-3A Muraszemenyei Plébánián néhány éve egy nagyon szép szokás alakult ki: a helyi általános iskola tanárai és diákjai vízkeresztkor részt vesznek a reggeli ünnepélyes szentmisén, melynek végén Gálhidi Sándor helyi plébános elvégzi a vízszentelés szertartását.

 


Az év első cursillos püspöki szentmiséje

cursilloAz év első cursillos, évindító szentmiséjét január 29-én este 18 órakor dr. Székely János megyéspüspök atya fogja bemutatni  a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.

Ferenc pápa új motu propriója: nők is lehetnek lektorok és akolitusok

lektorJanuár 10-e, Urunk keresztsége ünnepének keltezésével Ferenc pápa közzétette Spiritus Domini (Az Úr Lelke) kezdetű apostoli levelét motu proprio formájában, mely megváltoztatja az Egyházi Törvénykönyv 230. kánon első paragrafusát, és ezáltal kánonilag lehetővé teszi a nők részvételét a lektorátus és az akolitátus liturgikus szolgálatában.

Dr. Székely János püspök atya előadása a "Rázós kérdések" sorozatban

2021-januar-szekely-janos-page-001Az Emmánuel Közösség nyílt estje. Ezzel a nem hívőket és keresőket is szeretnék a szervezők megszólítani. Az élet nagy kérdéseit feltéve, amelyek őket is érdekelhetik, hallhatják a keresztény választ.

A plakát itt letölthető.