Szombathelyi Egyházmegye

Vasárnapi szentmisék online közvetítése egyházmegyénkben

Egyházmegyénkben több plébánia is ad online közvetítést szentmisékről.

Videótár

Gondolatok nagyböjt 2. vasárnapjára - Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/KHJwst4FKqM

Ingakísérlet a Székesegyházban

https://www.youtube.com/embed/uae9l6iEpfo

Napi evangélium

Evangélium:
Amikor Jeruzsálemhez közeledve az Olajfák-hegyére, Betfagéba értek, Jézus elküldte két tanítványát ezekkel a szavakkal: „Menjetek előre a szemközti faluba. Ott mindjárt találni fogtok egy szamarat megkötve, és vele a csikóját. Oldjátok el és vezessétek hozzám! Ha valaki szólna valamit, mondjátok, hogy az Úrnak van rá szüksége, és mindjárt elengedi őket.” Ez azért történt, hogy beteljesedjék, amit a próféta jövendölt: Mondjátok meg Sion lányának: Íme, a királyod érkezik hozzád, Szelíden, szamárháton ülve, Egy teherhordó állat csikóján.
A tanítványok elmentek s úgy tettek, ahogy Jézus meghagyta nekik. Elhozták a szamarat és a csikóját, letakarták ruháikkal, ő pedig felült rá. A tömegből nagyon sokan az útra terítették ruháikat, mások ágakat tördeltek a fákról és az útra szórták. Az előtte járó és az utána vonuló tömeg így kiáltozott:
Hozsanna Dávid fiának!
Áldott, aki az Úr nevében jön!
Hozsanna a magasságban!
Amikor beért Jeruzsálembe, megmozdult az egész város, és kérdezgették: „Ki ez?” A tömeg pedig ezt felelte: „Ő a Próféta, Jézus, a galileai Názáretből.”
Mt 21,1-11

Közlemény a Sárvári Csicsergő Óvoda Petőfi utcai székhelye átvételének visszavonásáról

Szombathelyi EgyházmegyeKözlemény a Sárvári Csicsergő Óvoda Petőfi utcai székhelye átvételének visszavonásáról

BARSI BALÁZS: CSALÁDI LITURGIA NAGYHÉTRE

NagyhétBarsi Balázs ferences atya a most megjelent útmutatóval segítséget kíván nyújtani a vírusjárvány következtében kialakult helyzetben. A négy fal közé kényszerült, és a nagyheti szertartásokon részt venni nem tudó családok az elkészült és átimádkozott anyag segítségével az ünnep legmélyéig juthatnak el. A segédlet javaslatokat fogalmaz meg a nap kezdésére és befejezésére, de még az étkezések előtti imádságainkra vonatkozóan is. Énekek szövik át a szent olvasmányokat és az előimádkozó-válaszadók dinamikus imádságait. A végigimádkozott és végigélt családi liturgiánk során kapcsolatba léphetünk Istennel és – először talán észre sem vesszük – mélyebb kapcsolatba kerülhetünk a szeretteinkkel is.

Hangszerpályázatot hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) április 30-i leadási határidővel pályázatot hirdet a katolikus plébániákon és egyházközségekben szolgáló zenei együttesek, illetve a lelkipásztori munkában részt vevő zenészek részére, infrastruktúra (hangszer, kellék, hangosítás, vetítés) fejlesztésének támogatására.

Összefoglaló a koronavírus járvánnyal összefüggő tudnivalókról


Magyarország Kormánya a koronavírus járvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el. A MEGELŐZÉS ÉRDEKÉBEN MINDENT MEG KELL TENNÜNK. Információk.

A Boldog Brenner János Óvoda felhívása beiratkozásról a 2020/2021-es nevelési évre Szombathelyen

A Boldog Brenner János Óvoda szombathelyi intézményeibe várja a gyermekek jelentkezését. A felhívást közöljük.

A Boldog Brenner János Óvoda felhívása beiratkozásról a 2020/2021-es nevelési évre Bozsokon

A Boldog Brenner János Óvoda felhívása beiratkozásról a 2020/2021-es nevelési évre bozsoki tagintézményébe.