Szombathelyi Egyházmegye

Imalánc egyházmegyénkért a NEK készület jegyében

imalanc-plakat2019 adventjétől 2020 szeptemberéig közös készületre, imádságra hívja a Szombathelyi Egyházmegye a családokat.  A plakát letölthető itt. 

Videótár

Gondolatok évközi 6.. vasárnapra - Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/XQ9O0LMF9Ps

Gondolatok évközi 5. vasárnapra - Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/YhARx_nd5mY

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus és tanítványai egy alkalommal Betszaidába érkeztek. Ott egy vakot vezettek hozzá, és kérték, hogy érintse meg. Ő kézen fogva kivezette a vakot a faluból. Aztán nyállal megnedvesítette szemét, rátette kezét, és megkérdezte: „Látsz-e valamit?” Az fölnézett, és így szólt: „Látom az embereket. Olyanok, mintha a fák járkálnának.” Erre ismét rátette kezét a vak szemére. Most már tisztán kezdett látni, és úgy meggyógyult, hogy élesen látott mindent. Ezután hazaküldte, és meghagyta neki: „Erről senkinek se beszélj a faluban!”
Mk 8,22-26

Szeretetre születni - Házasság Hete zárószentmise Szombathelyen

Házasság Hete2020. február 16-án zárult a Házasság Hete programsorozat. Szombathelyen a Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét és kérte Isten áldását a házaspárokra.

Házasság Hete - zárószentmise élő közvetítése a Székesegyházból

hazassag-hete2020. február 16. 16 órától élő közvetítést adunk Szombathelyről a Székesegyházból, a Házasság Hete programsorozat szombathelyi zárószentmiséjéről. A szentmise főcelebránsa: dr. Székely János megyéspüspök. A közvetítés  megtekinthető itt. 

Új helyszínen a február 17-i jáki konferencia

meghivo-jak-2020-02-17A nagy érdeklődésre való tekintettel a jáki templom felújításáról szóló konferencia helyszínét módosítani kellett, így a program 2020. február 17-én hétfőn 17 órakor  

a Premontrei Gimnázium dísztermében (9700 Szombathely, Széchenyi István u. 2.) kezdődik. A program többi része változatlan.

Betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása Zalaegerszegen

Betegek VilágnapjaII. János Pál pápa rendelkezése értelmében február 11. nemcsak a Lourdes-is jelenések emléknapja, hanem egyben a betegek világnapja is. Zalaegerszegen, a Kertvárosi-templomban is megemlékeztek erről. 

Házasság Hete - nyitórendezvény Zalaegerszegen

2020. február 10-én kezdődött a Házasság Hete programsorozat Zalaegerszegen. A Zalaegerszegi Tv összeállítás. 

https://www.youtube.com/embed/l-aLN3iXogs 

5 dolog a házasságról

HázasságA Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ 5 dologra hívja fel a figyelmet a házassággal kapcsolatban. 

Házas-Társas-Játék: Szombathelyi pár meséli el az élményeit

Házasság HeteA Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódva rendezik meg évről évre Szombathelyen a Házas-Társas-Játékot. Házaspárok jelentkezhetnek a felhívásra, ami kihívás is: a férjnek és a feleségnek három hét alatt, a saját tempójában és lehetőségeikhez igazodva kell megoldaniuk az e-mailben kapott feladatokat.(www.vaol.hu)

Csókay András és felesége volt a vendég a Martineumban

Házasság HeteTelt ház előtt tettek tanúságot hitükről, házasságukról február 11-én Szombathelyen a Martineumban dr. Csókay András és felesége, Daniella.