Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubiláns házasok találkozója - Információk és jelentkezés

65099203-2286445154952567-7597782784253362176-nIdén is közös ünneplésre hívja a házassági évfordulójukat ünneplőket a Szombathelyi Egyházmegye. 

Videótár

Beszélgetés Coreth Mária Terézia életéről

https://www.youtube.com/embed/s5nzfhYEFn0

Lélekfesztivál Szombathelyen

A keresztények legfontosabb feladata tanúságot tenni Jézusról: az életéről, tanításáról és feltámadásáról. Ehhez szükségük van a hitbeli megerősítésre, amelyet a Szentlélek ad a híveknek. Ezt tapasztalhatták meg, élhették át a május 19-20-án Szombathelyen megrendezett kétnapos Lélek fesztivál programon résztvevők. Ahogy tavaly, úgy idén is az ország több pontjáról is érkeztek fiatalok, idősebbek egyaránt. 

 

https://www.youtube.com/embed/NKjHo0g_74w

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben szadduceusok jöttek Jézushoz, akik azt mondják, hogy nincs feltámadás. Megkérdezték őt: „Mester! Mózes megírta nekünk, hogy ha valakinek a testvére meghal és gyermek nélkül hagyja hátra feleségét, akkor a testvér vegye el annak a feleségét, és támasszon utódot testvérének. Volt egyszer hét testvér. Az első feleséget vett magának és meghalt, nem hagyva utódot. Akkor a második vette el az asszonyt, de ez is meghalt, és nem hagyott utódot. Éppúgy a harmadik is. Hasonlóképpen feleségül vette az asszonyt mind a hét, és nem hagytak utódot. Végül meghalt az asszony is. A feltámadáskor – ha ugyan feltámadnak –, ezek közül melyiknek lesz a felesége? Hiszen mind a hétnek felesége volt!”
Jézus azt felelte nekik: „Nyilván azért tévedtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát! Hiszen amikor a halottak feltámadnak, már nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben. A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok-e Mózes könyvében a csipkebokorról szóló résznél, hogy miként szólt Mózeshez Isten: „Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene?” Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké. Így tehát nagy tévedésben vagytok!”
Mk 12,18-27

Coreth Mária Terézia az aranyszívű feleség - Beszélgetés dr. Székely János megyéspüspökkel

kozeleti-beszelgetes-szekely-janossal-szombathely-202023. május 23-án a Polgárok a Városért Egyesület meghívására Coreth Mária Terézia életéről osztotta meg gondolatait dr. Székely János megyéspüspök a szombathelyi Evangélikus Közösségi teremben. 

Az állandó diakonátusról Fekete Szabolcs Benedek segédpüspökkel

allando-diakonusPünkösdhétfőn 4 állandó diakónust szentelt a Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök. Honlapunkon valamennyiükkel közlünk interjúkat. Bevezetésként Fekete Szabolcs Benedek segédpüspököt kértük meg egy rövid beszélgetésre a diakonátusról, a szolgálat fontosságáról. Az írást Martinus havilapunk 2023/1. számában olvashatták. 

Vigyázz ember, lelked is van – Zenés drámát adott elő Brenner Jánosról a csepeli Sekrestye Színpad

Brenner előadásÁt tudnám ölelni a világot címmel adott elő zenés drámát Boldog Brenner János vértanúról a Csepel-Belvárosi Egyházközség Sekrestye Színpada május 27-én, pünkösdszombat délutánján Kistarcsán, a Rózsafüzér Királynője-templomban.

Állandó diakónusokat szenteltek pünkösdhétfőn a Székesegyházban

dsc4553Pünkösdhétfőn délelőtt 10 órakor Császár Róbert, Frikk József, Dr. Marx Gyula és Pászner Gábor állandó diakónussá szentelte a szombathelyi Székesegyházban Székely János megyéspüspök.

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2023. augusztus 1-jétől

változásokDr. Székely János megyéspüspök 2023. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Bérmálás szentségében részesültek Pünkösdvasárnap a szombathelyi plébániák fiataljai

dsc4124A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük pünkösdkor. Vasárnap a szombathelyi székesegyházban közel 200 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Dr. Székely János megyéspüspök, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök és Császár István püspöki helynök.


Hösök napi megemlékezések az egyházmegyében

dsc3953A pünkösdi hétvégén az egyházmegyében több helyen is megemlékezést tartottak az első és a második világháborúban elesett katonákért.

Verbita gyermektábor Zalaváron július 10-14. között - Jelentkezési információk

verbita-tabor-2023A verbita rend 2023. július 10-14. között Zalaváron gyermek tábort szervez. A jelentkezési lap letölthető itt.