Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fogadj örökbe egy papot! - Imaháló lelkipásztorainkért 2024-ben is

fogadj-orokbe-egy-papot-plakat2024-ben is folytatódik kezdezményezésünk amelynek keretében papjainkért imádkozunk. 

Videótár

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 2. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/TvAXnjivegg?si=UDpdCYV2jteUr8jE

Statikai megerősítés előkészítése a kőszegi Szent Jakab-templomban

Ezekben a napokban megkezdődött a kőszegi Szent Jakab-templom egyes falain szükségessé vált statikai megerősítés előkészítése. Művészettörténész és restaurátor munkatársak ellenőrzik, hogy azokon a helyeken, ahol a megerősítés a vakolat megbontásával jár, nincsen-e fontos festés vagy egyéb érték. A munkálatok miatt az épület belsejében lévő oltárokat, képeket letakarják. A megerősítéshez a szakemberek különleges, korrózióálló acélból készült spirálokat használnak majd, amelyeket a falakba vágott hornyokban és furatokban fognak elhelyezni. A szentély feletti károsodott boltmező megerősítése a boltozat felső felületén képzett, a  boltozattal együtt dolgoztatott kéreggel készül el.  A technológiát már sikerrel alkalmazták a Szent Imre-templom, a Szent Vér-kápolna és sok más épület esetében. A Szent Jakab-templom alapvetően nincsen rossz statikai állapotban, lokálisan keletkeztek repedések kisebb elmozdulások miatt egyes nyílászárók vonalában, illetve boltozatokon.  

https://www.youtube.com/embed/3biSgCIMqF4?si=O7t5X_s_d_EG5YeC 

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 1. vasárnapja

vasarnapi-ige-ujkepHeiter Robert Gottfried szepetneki plébános gondolatai. 

Legyünk mi is a Szűzanya munkatársai – fatimai est Bucsuban

fatimai est2024. február 13-án, Bucsuban gyűltek össze a toronyi plébánia hívei, hogy szentmise és körmenet keretében adjanak hálát, és imádkozzanak a Fatimai Szűz Máriához.

Jóléti állam vagy Közjó? - Kerekasztalbeszélgetés március 12-én a Martineumban

keteg-ue-2024-03-12Sokakat érintő és érdeklő témával, a szociálpolitika társadalmi szerepének kérdéseivel látogat el 2024. március 12-én 16 órakor a „Jóléti állam vagy Közjó” című országos párbeszéd sorozat Szombathelyre a Martineum Felnőttképző Akadémiára. Részletek a plakáton ami letölthető itt.

Szentek nyomában – ifjúsági gyalogos zarándoklat

ifjusagi-zarandoklat-plakatDr. Székely János megyéspüspök 2024-ben is gyalogos zarándoklatra hívja egyházmegyénk fiataljait a szentek – elsősorban Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János – nyomában március 22-24. között (péntek 13.30 – vasárnap 15.30). Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

Gondolatok Nagyböjt 1. vasárnapra - Dr.Takács Gyula atya elmélkedése

nagybojt-1-2024„Lesznek szenvedések, mert a pusztában mennek a lépteink, de nem vadak többet, és nem reménytelenek, és ha sírunk, a könnyeink nem keserűek, hanem meggyógyultak, békével teltek, mert új föld lett, amiként újak az egek, az egek a szeretet, és a földek is mennyeiek. A kiáradt, a mindeneket mindenben önmagába foglalt Isten, Ő az Evangélium. Ezt mutatta meg Jézus nekünk. Megmutatta Galileában, és megmutatta Júdea pusztájában, és nekünk megmutatta, hogy a vadállatok között élvén a világban szolgál nekünk a Szeretet, az Örök Élet a mi életünk, Isten az Atyánk, és az Egyszülött Fiú, a Bárány a lakoma étele és örvendezése.”

Kocsmakvíz pároknak február 17-én Szombathelyen

hazassag-hete2024-slider-szlogenes-datumos-fekvo-final-kisebbFebruár 17-én szombaton a Bárka-pince (volt Gödör étterem – Szombathely, Hollán E. u. 10-12.) a Házasság Hete keretében Kocsmakvízt tartanak házaspároknak. A nagy érdeklődés miatt két időpontban, 18 és 20 órakor is megszervezik a kocsmakvízt, még van néhány hely.


A szerelem hullámvasútján - interaktív foglalkozás 13 év feletti fiataloknak február 16-án

plakat-ifiprogramFebruár 16-án pénteken a szombathelyi Házasság Hete program keretében 17.30-tól a Reményik iskolában (Szombathely, Szent László király útja) A szerelem hullámvasútján címmel interaktív foglalkozást tartanak 13 év feletti fiataloknak. 


Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat február 28-án Keresztes Ilonával

nehez-kerdesek-plakat-2024-4felev-online2024. február 28-án indul a Nehéz kérdések világos válaszok online sorozat 4. féléve. Elsőként Keresztes Ilona újságírót hallhatják az érdeklődők. Az előadásokhoz az ingyenes ZOOM rendszeren keresztül lehet csatlakozni. A plakát letölthető itt.