Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Terve - Letölthető dokumentum

Lelkipásztori Terv2020. november 29-én mutatta be Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Tervét. A dokumentum letölthető ide kattintva. Legfontosabb megállapításait és iránymutatásait az egyes fejezetekből külön is kiemeltük.

Videótár

A Szentírás üzenete - 2021. január 13.

https://www.youtube.com/embed/jySyQh88dMM

A Szentírás üzenete - Vízkereszt ünnepe

https://www.youtube.com/embed/-drmfy5Vg10

Napi evangélium

Evangélium:
Egy szombati napon Jézus betért a kafarnaumi zsinagógába. Volt ott egy fél kezére béna ember. A farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton. Vádaskodni akartak ugyanis ellene. Jézus felszólította a béna kezű embert: „Állj ide középre!” Aztán megkérdezte a körülállókat: „Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy veszni hagyni?” Ők azonban hallgattak. Erre Jézus szívük keménységén elszomorodva haragosan végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: „Nyújtsd ki a kezedet!” A beteg kinyújtotta kezét, és meggyógyult. Erre a farizeusok kimentek, és tanakodni kezdtek a Heródes-pártiakkal, hogy miként okozhatnák Jézus vesztét.
Mk 3,1-6

A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia lelkipásztori munkatársainak ígérettétele

zeg1Szombaton a szombathelyi Székesegyházban történt lektor avatás után vasárnap a plébániatemplomukban ünnepeltek együtt azokkal az önkéntesekkel, akik különféle szolgálatokat vállalnak, hogy plébániájuk lelki élete még gördülékenyebb és színesebb legyen.


Családi hangok - a Verő család szolgáló tanúságtétele

A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia területén sokszor hallhat a Verő család éneke és zenei szolgálate. 

Ökumenikus imahét - Élő közvetítés január 20-án a Székesegyházból

Székesegyház2021. január 20-án 18 órától élő közvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból az Ökumenikus Imahét szombathelyi programjáról. A közvetítés megtekinthető itt. 

Szent Fábián és Sebestyén fogadalmi ünnep a Székesegyházban

dsc-6178

Őseink fogadalmát újították meg a szombathelyi plébániák képviselői a Székesegyházban, gyertyafelajánlással.

A szentmise elején a Szent Sebestyén oltárhoz vonultak a tanácsadó testületek tagjai, Püspök atya vezetésével, ahol a Mindenszentek litániájának elimádkozása után, külön könyörögtek a mostani koronajárvány megszűnéséért. 

Az imádság után ünnepélyesen az oltár elé vonultak a testületi tagok és átadták égő gyertyáikat a Püspök atyának.  

ÉLŐ közvetítés - Szent Fábián és Sebestyén fogadalmi ünnep a Székesegyházban január 17-én

Szentmise2021. január 17-én 9 ótáról élő közvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból a Szent Fábián és Sebestyén fogadalmi szentmiséről. A szentmise főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök. A közvetítés megtekinthető itt. 

Lektor avatás a Székesegyházban

Lektor avatás19 férfit avatott lektorrá dr. Székely János megyéspüspök a Székesegyházban január 16-án. Ezzel a kétéves akolitus képzés első jelentősebb állomásához érkeztek a résztvevők.