Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Szinódus 2023 - Interjúk és az egyházmegyei szakasz kérdéssora

szinódus 2023A Szombathelyi Egyházmegye is részt vállal a 2023-ban megrendezésre kerülő Püspöki Szinódust előkészítő munkában. A Pasztorális Helynökség honlapján – ide kattintva – minden ezzel kapcsolatos anyagot megtalálnak az érdeklődők. A bejegyzés további részében elsőként a dr. Székely János megyéspüspökkel készített interjút olvashatták. Most a dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynökkel készített interjút közöljük, valamint azt az egyházmegyei kérdéssort, amelynek kitöltésével segíthetjük a munkát. Az egyházmegyei kérdéssor letölthető ittilletve elérhető online formában is, ide kattintva.

Videótár

Krisztus születésének ünnepe - dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde december 25-én

https://www.youtube.com/embed/PD64MZCNRg0

Az Isten szeretetét ünnepeljük - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde az éjféli szentmisén

https://www.youtube.com/embed/HbazC23TMEw

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Ezért néhányan odamentek Jézushoz és megkérdezték tőle: „Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?” Jézus így válaszolt: „Vajon böjtölhet-e a násznép, míg velük van a vőlegény? Amíg a vőlegény velük van, nem böjtölhetnek. De jönnek majd napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt. És akkor, azon a napon majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot. Vagy ha igen, akkor az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. És új bort sem tölt senki régi tömlőbe; vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, meg a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való.”
Mk 2,18-22

KÉSZ évnyitó elődás Székely János megyéspüspökkel január 17-én

MartineumJanuár 17-én, hétfőn 18 órától Szombathelyen a Martineumban Székely János megyéspüspök évnyitó előadásával kezdődnek a Keresztény Értelmiségi Szövetség Szombathelyi Csoportjának programjai. Az évnyitó előadás címe: A gender ideológia és a keresztény értékrend. Minden érdeklődőt szeretettel vár a KÉSZ Szombathelyi Csoportja.

Új Titkárságot választott az egyházmegyei "Szent Márton cursillo"

CursilloAz Egyházmegye "Szent Márton cursillo Titkárság" mandátuma 2022. Vízekeresztjén lejárt. A cursillisták szombat délután Szombathelyen, a Boldog Brenner János Iskola aulájában tartották a  tisztújítást.

Lelki hét házas-és jegyespároknak Zalaegerszegen

letoltesA Kána misszió zalaegerszegi házaspárjai házas és jegyespároknak szóló lelki hetet szerveznek 2022. március 27-től április 2-ig Zalaegerszegen. 

Házasság Hete Szombathely 2022 - Jelentkezés Házas-Társas-Játékra

hh-2022-szlogen-nagyÖrömmel írjuk, hogy 2022-ben is lesz Házasság Hete Szombathelyen február 13-20. között. A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága újra  Házas-Társas-Játékra invitálja a vállalkozókedvű házaspárokat január 28. - február 18. között. A felhívás, benne a fontos információkkal, letölthető itt. 

Hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban - Pódiumbeszégetés

mcc-logo

A Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központja Hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban címmel pódiumbeszégetést szervez január 13-án, melyre minden érdeklődőt várnak. A pódiumbeszélgetés vendégei  dr. Székely János megyéspüspök és dr. Nagypál Szabolcs római katolikus teológus, az MCC Jogi Iskolájának vezetője. 

Vasárnapi gondolatok Urunk megkeresztelkedése ünnepére - Dr. Takács Gyula atyától

urunk-megkeresztelkedese-2022„Keresztelkedjetek meg tehát bátran azzal a Lélekkel, aki az én Lelkem, és kiárasztom reátok Őt, hogy megtöltse a ti lelketek, és keresztelkedjetek meg azzal a Tűzzel, aki a Szeretet.
Az én Atyám a ti Atyátok lett, az én Istenem a ti Istenetek.
Csak álljatok itt a Trónnál, és csak örvendezzetek, mert ti, ó szegények, gazdaggá tettelek benneteket az én szegénységem által, és tiétek az ország, tiétek az Örökkévalóság, az Isten a tiétek, a Szent, a Dicsőséges.”

A Veszprémi Érseki Főiskola új hitéleti szakirányú továbbképzést indít keresztféléves oktatásban

hiteletikepzes-szorolapA Veszprémi Érseki Főiskola három új hitéleti szakirányú továbbképzést indít keresztféléves oktatásban 2022. februárjában. A képzésekről adunk részletes tájékoztatást.