Szombathelyi Egyházmegye

Területi, szervezeti és személyi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

Személyi változásokDr. Székely János megyéspüspök 2018. július 1-ei  hatállyal az alábbi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében. 

Videótár

Martinus Tv_20180620_Karitász tábor megnyitás Nardán_Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

https://www.youtube.com/embed/PkfDsdIMj2U

Martinus Tv_20180616-Papi jubileumok és kanonoki kinevezés. Szentmise

https://www.youtube.com/embed/-2Bg6h-D9jU

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Szentmise, megemlékezés és filmbemutató Sitkén

meghivo2018. június 24-én vasárnap, 16 órakor szentmisét mutatnak be és megemlékezést tartanak a Kissitkei Ideiglenes Hadifogolytábor Emlékhelyen. 17 órától Sitkén filmbemutató a Művelődési Házban. Deák Szonja: Zahor-Emlékezz! című filmjét láthatják a megjelentek. A meghívó letölthető pdf-ben itt.

Nagy előrelépés Isten Szolgája Mindszenty József bíboros szenttéavatási ügyében

mindszenty józsefA Magyarországi Mindszenty Alapítvány közleménye a Magyar Kurír oldalán.

Németh Károly atya gyémántmiséje a toronyi plébánia egyházközségeiben

Gyémántmise2018. június 16-17-i hétvégén tartotta Németh Károly atya gyémántmiséit a toronyi plébániához tartozó községekben.

Fatimai engesztelés Toronyban

fatimai est A hagyományokat követve június 13-án a toronyi templomban tartotta engesztelő imaestjét a plébánia és filiáinak hívő közössége.

„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Dr. Székely János levele az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt. Forrás: Magyar Kurír

Papi jubileumok és kanonoki kinevezés a Székesegyházban

Papi jubileumok és kanonoki kinevezés2018. június 16-án dr. Székely János megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be az egyházmegye papságával a Székesegyházban. Köszöntötte az idén jubileumukat ünneplő atyákat és kanonoki beiktatásra is sor került.

Hálaadó szentmise Letenyén

Hálaadó szentmiseHármas papi jubileum a Szombathelyi Egyházmegyében a Zala megyei Letenyén.2018. június 10-én Németh Károly gyémántmisés, Marton István aranymisés és Aigner Géza ezüstmisés atyák mutattak be közös, hálaadó szentmisét. Isten fizesse meg áldozatkész szolgálatukat! Az eseményen készült videófelvétel megtekinthető itt! 

Hálaadás papi jubileumokért a Székesegyházban

SzékesegyházMindenkit szeretettel hívunk 2018. június 16-án, délelőtt 10 órára a Székesegyházba. Bár idén papszentelés nem lesz, de dr. Székely János megyéspüspök és az egyházmegye papsága közös, hálaadó szentmisét mutatnak be. Külön megemlékeznek az idén jubileumukat ünneplő papokról, imádkoznak új hivatásokért.