Szombathelyi Egyházmegye

Elindult a Mária Rádió Szombathelyen

Elindult a Mária Rádió SzombathelyenOktóber 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén megkezdte működését Szombathelyen is a Mária Rádió. Az adó az FM 88.4-es frekvencián hallható Szombathelyen és környékén, több mint 100 településen. Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, mint a Mária Rádió védnöke, mutatott be szentmisét Szombathelyen a Székesegyházban. Ez volt az induló rádió első közvetítése.

Videótár

Martinus Tv_201709_Élet-Forrás adás

https://www.youtube.com/embed/tYo3luXQtfM

Martinus Tv_20170831_Miszori Zoltán atyára emlékeztek Gencsapátiban

 Miszori Zoltán atya nevét viseli a gencsapáti Szent Jakab-templom előtti tér. Augusztus 31-én tartották a megemlékezéssel egybekötött névadó ünnepséget. A fiatalon, néhány éve elhunyt Zoltán atya több mint 10 évig volt plébános a településen. 

 

https://www.youtube.com/embed/vHXj-mdOCQQ

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Mérésről és értékelésről szólt a második konzultáció a mentorképzésen

Mentorprogram 2.2017. október 13-14.-én Tóth László az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ mérés és értékelés vezetője valamint Virágné Geiszler Éva a Brenner János Nevelési Központ tanára tartotta a konzultációt.

Mocorgó foglalkozás az óvodásoknak Sárváron

Mocorgó foglalkozásokMegkezdődtek október 13-án az óvodásoknak szóló foglalkozások a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Mariazell premontreis szemmel

MariazellA Premontrei Gimnázium végzős 12.D osztálya örömmel fogadta a hírt, amely szerint buszos kirándulást kapunk ajándékba iskolánktól a sokak által már gyalog is többször megjárt zarándokhelyre, Mariazellbe. Szép számmal akadtak olyanok, akik nem voltak még erre, s miután gyors látogatást tettünk a híres Lindt csokigyár boltjában, csodás napsütés közepette értünk a hegyek ölelte faluba.

Fatimai engesztelés Szombathely- Szentkirály városrészén

Fatimai est SzentkirályonOktóber 13-án, a fatimai jelenések 100. évfordulójáról emlékeztek meg Szombathely szentkirályi városrészén a Szent István tiszteletére felszentelt templomban. 

Száz éve bizonyosság – Fatimai est a napcsoda évfordulóján Bucsuban

Fatimai est ToronybanA toronyi plébánia 2017. október 13-án tartotta imaestjét Bucsuban. Az áhítat főcelebránsa Kaszás Csaba atya volt, a Szombathelyi Egyházmegye újmisés lelkipásztora.

I. világháborús megemlékezés Rumban

Rumi megemlékezésOktóber 12-én, a Visegrádi Szent György Lovagrend és Rum Község Önkormányzata által rendezett megemlékezésre gyűlt össze a falu apraja - nagyja, melynek keretében átadásra került - a Rumi Rajki István által készített, majd ebben az évben az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és az Önkormányzat anyagi támogatásával, Módy Péter szobrászművész-restaurátor keze munkája által megújult - első világháborús emlékmű, valamint Takács István tiszthelyettes hőstettét leíró emléktábla.

Gyászon innen, gyászon túl.. előadás a Martineumban - Időpontváltozás

Gyászon innen, gyászon túl..Október 24-én kedden rendezik meg a Gyászon innen, gyászon túl.. című előadást a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Jelentkezés a Martineum őszi programjaira

MartineumMég lehet jelentkezni a Martineum Felnőttképző Akadémia két őszi programjára.