Szombathelyi Egyházmegye

Brenner János Emlékév zárása - 2017. december 15-16.

Brenner Emlékév zárása 2017. december 15-16-án zárul a Brenner János Emlékév egyházmegyénkben. A programokról részletesen az alábbiakban olvashatnak. 

Videótár

Évértékelő beszélgetés dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel

Évértékelő beszélgetésre kértük dr. Székely János megyéspüspök atyát. Az interjúban a megyéspüspöki beiktatása óta eltelt 6 hónapról, az ad limina látogatásról, Brenner János boldoggá avatásáról is beszélgetett vele H. Pezenhófer Brigitta. De szóba került az adventi készülődés is és a karácsony igazi megéléséhez is ad jótanácsokat püspök atya. 

https://www.youtube.com/embed/c2O24JZIw5w

Élet-Forrás - 2017. december

Tartalom:


- Megemlékezés Dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspökről

- Boldoggá avatják Brenner Jánost

- Szent Márton ünnepség 

 

https://www.youtube.com/embed/e-lJdqA6knw

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.”
Mt 11,28-30

Évértékelő beszélgetés dr. Székely János szombathelyi megyéspüspökkel

dr-szekely-janos-szombathelyi-megyespuspok-foto-unger-tamas-vas-nepeÉvértékelő beszélgetésre kértük dr. Székely János megyéspüspök atyát. Az interjúban a megyéspüspöki beiktatása óta eltelt 6 hónapról, az ad limina látogatásról, Brenner János boldoggá avatásáról is beszélgetett vele H. Pezenhófer Brigitta. De szóba került az adventi készülődés is és a karácsony igazi megéléséhez is ad jótanácsokat püspök atya. Az interjú megtekinthető ha folytatják a cikk olvasását. 

Adventi koncert a szaléziaknál Szombathelyen

szalézi templomAdvent harmadik (az ún. Gaudete) örömvasárnapján este fél 7-kor a Stella énekkar könnyűzenei jótékonysági koncerttel hangol a közelgő ünnepre a szombathelyi szaléziak színháztermében. A részvétel ingyenes, adományt a helyi ifjúsági oratórium számára gyűjtenek a helyszínen, a Táncsics M. u. 44. szám alatt.

Adventi lelkigyakorlat a sárvári Szent László Plébániatemplomban

Adventi lelkigyakorlat SárváronAdventi lelkigyakorlatot tartottak a sárvári Szent László Plébániatemplomban 2017. december 7-én és 8-án. 

Megyéspüspöki látogatás Vas Megyei Szakosított Otthonban Iváncon

Püspöki szentmise Iváncon2017. december 8-án, dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen fogantatásának ünnepén, a „Fogyatékosok Világnapja” alkalmából szentmisét mutatott be az Ivánci Szakosított Otthonban

Adventi lelkigyakorlat Zalaegerszegen a Mária Magdolna-templomban

Mária Magdolna-templomDecember 15-16-17-én, péntek-szombat-vasárnap, a zalaegerszegi Mária Magdolna plébánia adventi lelkigyakorlatára hívják és várják a testvéreket. Pénteken és szombaton az esti 6 órai, vasárnap a de. 10 órai szentmisék keretében lesznek a lelkigyakorlatos szentbeszédek. A  lelkigyakorlatot Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök úr vezeti.

Máriaköszöntő Sárváron

Máriaköszöntő SárváronA sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola nevelőtestületének kis közössége, az iskola SZM képviselői, a sárvári Szent László Plébániatemplom Rózsafüzér Társulatának és az Egyházközség képviselőinek csoportjai köszöntötték Máriát 2017. december 10-én, vasárnap a kora délutáni órákban. A Kálvária templom előtt álló Szeplőtelen Szűzanya szobránál imádság és Mária-énekek éneklése közben helyezték el tiszteletük jeleként virágcsokraikat.

Nyílt napot tartottak a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

Nyílt napDecember 8-án nyílt napon ismerkedhettek meg az érdeklődők a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjával.

Eucharisztikus lelki nap Zalaegerszegen

Eucharisztikus lelki napDecember 9-én adventi lelki napot szerveztek Zalaegerszegen. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.