Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

Martinus Tv_20190111_Megemlékezés a doni áttörés évfordulóján_Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

https://www.youtube.com/embed/JZ6GkMFDyR4

Martinus Tv_20181225_A Megváltó születése_Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

https://www.youtube.com/embed/rhcDape8Bes

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Ökumenikus imahét - Szombathelyi programok

okumenikus-imahet2019. január 20-27. között rendezik meg az Ökumenikus imahetet. A szombathelyi programokat közöljük. Pdf-ben letölthető itt. A programok mindennap 18 órakor kezdődnek.

Búcsú az Annunciáta nővérektől

Búcsú2019. január 13-án Székely János megyéspüspök, január 17-én pedig Puskás Tivadar polgármester búcsúzott a Szombathelyről elköltöző annunciáta nővérektől.

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele és házszentelés Zalaegerszegen

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele2019. január 13-án,  szentmise keretében újították meg ígérettételüket a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia lelkipásztori munkatársai.

Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

KitüntetésJanuár 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark Teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai estA hagyományokhoz híven január 13-án fatimai imaestet tartottak a toronyi plébániának és társegyházközségeinek hívei Toronyban.

A Szombathelyi Egyházmegye a dualista államban - Pál Ferenc könyvbemutatója január 21-én

pal-ferenc-meghivoMindenkit szeretettel hívunk és várunk Dr. Pál Ferenc monográfiájának bemutatójára. A kötet a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár Géfin Gyula Kiskönyvtár c. sorozatának 5. köteteként jelenik meg.A program 2019. január 21-én, hétfőn 17 órakor kezdődik az Eölbey-ház dísztermében. A meghívó pdf-ben letölthető itt.

A családban, életpéldátokkal kell átadnotok a hitet! – Újszülötteket keresztelt Ferenc pápa

KeresztelésJanuár 13-án, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a Szentatya huszonhét gyermeket (tizenöt lányt és tizenkét fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. Rövid, rögtönzött beszédének fordítását teljes egészében közöljük az alábbiakban.

2019. február 10-17. között újra Házasság Hete!

hhszombathely-plakat20192019-ben is megrendezésre kerül a Házasság Hete programsorozat. A Szombathelyi Egyházmegye is bekapcsolódik az eseménysorozatba. Szombathelyen az alábbi programokkal várják a házaspárokat. A plakát pdf-ben letölthető itt.