Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

20180510_Elsőáldozók zarándoklata Vasváron. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

https://www.youtube.com/embed/Xso3GdR8Lu4

A mai világ az evangélium fényében - Kunszabó Zoltán előadása

https://www.youtube.com/embed/C3k32cKhmEA

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben: Jézus és tanítványai átmentek Galileán. Jézus azonban nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad.” Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni Jézust.
Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: „Miről vitatkoztatok az úton?” Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük.
Akkor Jézus leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: „Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája.” Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította; majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: „Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”
Mk 9,30-37

Cursillo időpontok a Szombathelyi Egyházmegyében

cursillologo1Minden érdeklődőt szeretettel hívnak a Cursillo Mozgalom tagjai az év második felében is a következő cursillos léleképítő elmélyülésre.

Szombathelyi egyházmegyés fiatalok a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón

Nagymarosi Ifjúsági TalálkozóMájus 12-én került megrendezésre az idei tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, melynek mottója Szent Pál felszólítása volt: „Örüljetek az Úrban szüntelenül!” (Fil 4,4).

Fatimai engesztelés Toronyban

Fatimai est ToronybanMájus 13-án, a hagyományokhoz híven, Toronyban tartották a plébánia és a filiák hívei a fatimai engesztelő imaestjüket. 

Pem László atya orgona hangversenye a Székesegyházban

32323620-1505914362869521-1314031504610820096-o2018. május 16-án dr. Pem László atya adott nagy sikerű orgonakoncertet Szombathelyen a Székesegyházban.

Fatimai engesztelés Szombathely – Szentkirályon

Fatimai engesztelésMájus 13-án, a fatimai jelenések ünnepén engesztelő imaestet tartottak Szombathely Szentkirály városrészén a Szent István király-templomban.

Ifjúsági programok - Jelentkezési határidők!

Ifjúsági programokA Martinuem Felnőttképző Akadémia és a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Irodája a közeljövőben is több programot szervez a fiatalok számára. A programokról, a jelentkezési határidőkről olvashatok.

Kimagasló „szent lászlós”sikerek

img-2645Kiemelkedő sikereket értek el a Szent László Katolikus Általános Iskola 4. a osztályos tanulói a Bendegúz Tudásbajnokság megyei döntőjében.

Elismerésben részesült Horváth Lászlóné Nagy Edit a szombathelyi Szent Kvirin Plébánia Karitász Csoportjának vezetője

Szociális Hét díjátadó. Horváth Lászlóné2018. május 11-én a 23. Szociális Hét záróeseményén Szombathelyen a Bartók Teremben került sor díjátadóra. A „Pálos Károly-díj” II. fokozat elismerésben részesült Horváth Lászlóné Nagy Edit.