Szombathelyi Egyházmegye

Megújult a www.brennerjanos.hu oldalunk

www.brennerjanos.huIsten szolgája Brenner János atya közelgő boldoggá avatására készülve megújult a tiszteletére indított www.brennerjanos.hu  oldalunk.

Videótár

Martinus Tv_20180223_Stációs szentmise a Kálvária-templomban. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

https://www.youtube.com/embed/ApisMntCs1g

Martinus Tv_20180223_Stációs szentmise a Kálvária-templomban

https://www.youtube.com/embed/JncKB3gJLJc

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!”
Jn 15,9-17

A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

85159-1519217899-o-img-6581„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök. Forrás: www.magyarkurir.hu

Különleges keresztúttal gazdagodott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Keresztút megáldás2018. február 20-án áldotta meg Dr. Németh Norbert igazgató a szakkollégium új keresztútját. 

Megelevenedett történelem

Történelem versenyImmár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok számára.

Premontrei diákbál

DiákbálFebruár 9-án került megrendezésre a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákbálja. 

Nagyböjti lelkigyakorlat Zalaegerszegen dr. Székely János megyéspüspökkel

nagybojti-lelkigyakorlat-20182018. február 23-25. között nagyböjti lelkigyakorlatot tart Zalaegerszegen dr. Székely János megyéspüspök a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban. Részletek a cikk további részében olvashatók. 

Egyházmegyei Családtábor - 2018. július 31.-augusztus 4. - Győr - JELENTKEZÉS!!!!

Családtábor2018. július 31. és augusztus 4. között Győrben rendezi meg a Szombathelyi Egyházmegye az Egyházmegyei Családtábort. A jelentkezés elindult. Részletek, tudnivalók a cikk további részében. Jelentkezés határideje: 2018. március 25. 

Megújult a II. János Pál pápa Katolikus Szakkollégium honlapja

szakkoli-honlapÚj köntösbe öltöztették a II. János Pál pápa Katolikus Szakkollégium honlapját. Nem a hideg idő varratta az új formaruhát, hanem a technikai lehetőségek és a folyamatosan változó igények. Szép külső, új forma, de a keresztény értékrend maradt az alap. Jó böngészést az oldalon. https://szakkollegium.martinus.hu/

A zene mágiája - A Bartók Terembe látogattak a premontreis diákok

Bartók Teremben a premontreisekMűvészeti projekt keretében a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai a Bartók Terembe látogattak.