Szombathelyi Egyházmegye

Egyházmegyei Családi Lelki Nap Zalaegerszegen - Jelentkezés szükséges!

plakat-csalkap2018. október 27-én rendezi meg a Szombathelyi Egyházmegye hagyományos Családi Lelki Napját Zalaegerszegen. A jóhangulatú, szórakoztató napra mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Előzetes regisztráció szükséges a családok részéről! 

Videótár

Martinus Tv_20180926_A mai világ az evangélium fényében_Dr. Székely János megyéspüspök előadása

https://www.youtube.com/embed/xBLC0_lXVG4

Martinus Tv_20180924_Szent Gellért-nap a Boldog Brenner János Általános Iskolában

https://www.youtube.com/embed/OqtGvYbsOU0

Napi evangélium

Evangélium:
Egy farizeus lakomáján így beszélt Jézus az asztalnál ülőkhöz: „Jaj nektek, farizeusok! Tizedet adtok mentából, rutából és minden apró veteményből, de elhanyagoljátok az igazságosságot és az Isten szeretetét. Ezt meg kell tenni, azt meg nem szabad elhagyni! Jaj nektek, farizeusok! Szeretitek a főhelyeket a zsinagógában, és a köszöntéseket a nyilvános tereken. Jaj nektek! Olyanok vagytok, mint azok a sírok, amelyeket kívülről nem lehet észrevenni. Az emberek fölöttük járnak – anélkül, hogy tudnák.” Erre egy törvénytudó méltatlankodni kezdett: „Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol.” Ő azonban így folytatta: „Jaj nektek is, törvénytudók! Elviselhetetlen terheket raktok az emberekre, ti magatok azonban még egy ujjal sem segítetek azokat a terheket hordozni.”
Lk 11,42-46

Széles a Piave vize... - Filmbemutató meghívó

Széles a Piave vize..A Visegrádi Szent György Lovagrend tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Széles a Piave vize című.. dokumentumfilm díszbemutatójára, 2018. október 18-án 14 órára Szombathelyre az Agora-Savaria Filmszínházba. A film a 83-as és a 106-os gyalogezredek I. világháborús történetét és emlékeit veszi számba az olasz fronton. A filmbemutató ajánlója megtekinthető itt. A meghívó letölthető pdf-ben itt. 

Fatimai est Szombathelyen, az oladi új templomban

oladi-templom2018. október 13-án mindenkit szeretettel hív a szombathelyi oladi hívek fatimai estjükre, a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épület templomba.  

Mozart: Requiem című műve csendült fel a Székesegyházban

Mozart: Requiem2018. október 12-én Mozart: Requiem című műve csendült fel a szombathelyi Székesegyházban. A Savaria Szimfonikus Zenekar a Nemzeti Énekkarral közösen adta elő a népszerű osztrák zeneszerző páratlan művét, Thomas Kornél vezényletével. Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatójának köszöntőjét közöljük.

Felvételi információk a szombathelyi Brenner-iskola 8 évfolyamos gimnáziumi képzéséről

gimnazium-plakat-2018A szombathelyi Boldog Brenner János iskola a 2019/2020-as tanévre is meghirdeti nyolc évfolyamos gimnáziumi képzését, amelyre várja tehetséges, jó képességű, tanulásra motivált negyedik osztályos diákok jelentkezését.

Ha nem mondod el, ki fogja tudni?

ElőadásEzzel a címmel hozott egy vendégelőadást 2018. október 8-án Szombathelyre a varsói Teatr Baj. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház meghívására jutottak el a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 7. és 8. évfolyamosai az előadásra. 

Szent Gellért-nap a celldömölki Szent Benedek Iskolában

Szent Gellért-nap2018. szeptember 19-én Szent Gellért püspöknek, a katolikus iskolák védőszentjére emlékeztek Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Iskolában. 

Őszi túra a Kőszegi-hegységben

őszi kirándulás2018. október 6-án a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 8. n osztály egy csapata a Kőszegi-hegységbe tett családi túrát.

A magyar népmese napja a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolában

A magyar népmese napja2018. szeptember 28-án második alkalommal ünnepelték Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapját a Szent László Katolikus Általános Iskolában.