Szombathelyi Egyházmegye

Imalánc egyházmegyénkért a NEK készület jegyében

imalanc-plakat2019 adventjétől 2020 szeptemberéig közös készületre, imádságra hívja a Szombathelyi Egyházmegye a családokat.  A plakát letölthető itt. 

Videótár

Gondolatok évközi 7. vasárnapra - Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/m8_D97oNUHQ

Állami támogatás egyházi programokra, felújításokra

https://www.youtube.com/embed/4sz_a-N6QaA

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben: Jézus és tanítványai átmentek Galileán. Jézus azonban nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad.” Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni Jézust.
Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: „Miről vitatkoztatok az úton?” Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük.
Akkor Jézus leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: „Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája.” Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította; majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: „Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”
Mk 9,30-37

Stációs szentmisék Szombathelyen

Stációs szentmiseHamvazószerdával, február 26-án megkezdődik a nagyböjti időszak. Szombathelyen stációs szentmiséket tartanak. A helyszínek és időpontok megtekinthetők a plakáton ami letölthető itt. 

Isten ma is gyógyít! - Filmes Alpha est a Savaria Moziban

Alpha2020. február 20-án dr. Gorove László és felesége Krisztina tanúságtételével folytatódott az Alpha filmest Szombathelyen a Savaria Moziban. 

A Jóisten mindig a tenyerén hordott - beszélgetés Hollai Ferenccel Szombathelyen

BeszélgetésEgy életút, egy sors amely pontos lenyomata a magyar katolikus egyház 20. századi történelmének is. Hollai Ferenc, a Katolikus Iparos és Munkásifjak Országos Egyesülete (KIOE) egykori titkárával hallhattak beszélgetést érdeklődők csütörtökön Szombathelyen az Őrvidékházban. 

Házasság Hete - záró alkalom Zalaegerszegen- video

Házasság Hete2020. február 16-án, vasárnap zárult a Házasság Hete programsorozat. Zalaegerszegen a Mária Magdolna-templomban gyűltek össze a házaspárok hálát adni. 

Háború az asztalfiókban - Könyvbemutató

haboru-az-asztalfiokban-meghivo-2020A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Szent György Lovagrend mindenkit tisztelettel hív  Horváth Lajos, az egykori cs. és kir. 83. gyalogezred t. főhadnagyának fennmaradt harctéri naplójából és fényképgyűjteményéből készült digitálisan elérhető kötetének bemutatójára Szombathelyen a Smidt Múzeumba. A meghívó letölthető itt. 

Báli hangulat a Brennerben

bál2020. február 1-jén került megrendezésre a Szombathelyi Egyházmegye Katolikus Ifjúsági Bálja, mely minden évben a farsangi időszak egy csúcspontja, az Egyetemi Lelkészség, az ESTI8-as, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyházmegyei Ifjúsági iroda közös szervezésében.  

Közösségek találkozója Zalaegerszegen

TalálkozóFebruár 8-án első alkalommal rendezték meg hagyományteremtő szándékkal a Mária Magdolna Plébánia közösségeinek találkozóját a Mindszenty iskola tornatermében mintegy 160 fő részvételével.

2020-as egyházmegyei cursillo-s programnaptár

cursillologo1A Szent Márton Cursillo Titkárság február 6-i találkozóján pontosították a 2020-as eseménynaptárt.