Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

Élet-Forrás - 2019. december

Tartalom:
- Visszatekintés Szent Márton ünnepére
- Ez az a nap! koncert Szombathelyen
- Családi Lelki Nap Lentiben
- 15 éves a zalaegerszegi Kertvárosi-templom

- Karitász ünnep Szombathelyen 

 

https://www.youtube.com/embed/APX1bA_K0dU

Inkább mozaik, mint ikon - Kisfilm a zalaegerszegi kertvárosi templom altemplomába készült Nagyboldogasszony képről

https://www.youtube.com/embed/qYP8dEmZDSo

Napi evangélium

Evangélium:
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek. Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!” Akkor összehívta tizenkét tanítványát, és hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt. Majd elküldte őket, és megparancsolta nekik: „Menjetek Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: közel van a mennyek országa. Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok!”
Mt 9,35-10,1. 6-8

Két könyv a toronyi plébánia falvairól

I. kötetA toronyi plébánia kiadásában a Yeloprint nyomda gondozásában kétkötetes könyv jelent meg a közelmúltban.

Adventi hangverseny Jánosházán

Adventi hangversenyA már hagyományossá váló adventi hangversenynek adott otthont a jánosházi Keresztelő Szent János Plébániatemplom 2019. november 30-án.

Székely János tartott adventi lelkigyakorlatot a frankfurti magyar katolikus közösségnek

lelkigyakorlat3Székely János szombathelyi megyéspüspök tartott lelkigyakorlatot a Frankfurtban élő magyar katolikusoknak. A november 29-től december 1-jéig tartó lelkigyakorlat mottójául a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondatát választotta: „Minden forrásom belőled fakad”.

24 órás szentségimádás december 6-án Szombathelyen az Annunciáta nővérek kápolnájában

Oltáriszentség2019. december 6-án 24 órás szentségimádásra hívnak mindenkit Szombathelyen az Annunciáta nővérek kápolnájába.

Az evangelizációs iskolája - dr. Székely János megyéspüspök előadása

2019. november 18-án Budapesten tartott előadást dr. Székely János megyéspüspök, Az evangelizáció iskolája című program keretében.

https://www.youtube.com/embed/LJZZlCv7UHc 

Boldog Brenner János ünnepe a Szombathelyi Egyházmegyében

Boldog Brenner János ünnepeMindenkit szeretettel hívunk és várunk 2019. december 14-én Szombathelyre és Szentgotthárdra, Boldog Brenner János ünnepére. 

Programok a Martineumban

Martineum2019 decemberében és 2020 első hónapjaiban is érdekes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémia. 

Lezajlott a II. Zalaegerszegi férfi cursillo

cursilloBotfán, az Erdődy-Hűvös kastély adott helyt november 28. és december 1. között a II. Zalaegerszegi férfi cursillonak. Tizenkilencen fogadták el barátaik meghívását, s három napon át töltekeztek az Evangélium örömével. A hétvége főszervezője Vass Dániel, az esemény lelkivezetője Kovács József atya volt. Az eseményt megtisztelte János püspök atya is.