Szombathelyi Egyházmegye

Videótár

Gondolatok évközi 24. vasárnapra

https://www.youtube.com/embed/fO289Sy53aA

Martinus Tv_20190907_Celldömölki búcsú

https://www.youtube.com/embed/XD-Qb4uab8o

Napi evangélium

Evangélium:
Egy alkalommal Jézus így szólt a néphez: „Kihez hasonlítsam e nemzedék fiait? Kihez is hasonlítanak? Olyanok, mint az utcán tanyázó gyermekek, akik így kiáltoznak egymáshoz:
„Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok.” Eljött Keresztelő János: kenyeret nem eszik, bort nem iszik. Erre azt mondjátok: „Ördöge van.” Eljött az Emberfia, eszik és iszik. Erre meg azt mondjátok: „Nézd a falánk és borissza embert, a vámosok és a bűnösök barátját!” Az Isten bölcsességét azonban fiai igazolták.”
Lk 7,31-35

A tékozló fiú nyomán – Elindult Međugorjéba a Béke Királynője-zarándokvonat

zarandokvonatMásodik alkalommal indult útnak szeptember 15-én, vasárnap délután a Misszió Tours és a MÁV-START Zrt. együttműködésében, közös szervezésében a Béke Királynője-zarándokvonat Budapestről a boszniai Međugorjéba.

Templom és Közösségi Ház felújítás utáni megáldása

Felújítás utáni megáldás2019. szeptember 21-én 18 órakor áldja meg Székely János megyéspüspök a felújított templomot és Közösségi Házat Gércén.

Ne csak védjük, ismerjük is a kereszténységet! – Vasárnap indul Böjte Csaba videósorozata

bojte-csabaEgy hónappal ezelőtt, a szintén hagyományteremtő szándékú zöldzarándoklaton jelentette be Böjte Csaba testvér, hogy Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozatot indít szeptember 15-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A Magyar Kurír honlapján is hétről hétre követhető sorozatról kérdeztük telefonon az erdélyi ferences szerzetest. (www.magyarkurir.hu)

Már csak egy év – Elindították a NEK visszaszámláló óráját

NEK2020A budapesti Szent István-bazilika előtt szeptember 13-án megtartott ünnepi rendezvényen Erdő Péter bíboros, prímás, Michael August Blume apostoli nuncius, Mohos Gábor püspök, a kongresszust előkészítő titkárság vezetője és Snell György püspök, a bazilika plébánosa indította el azt a visszaszámláló órát, ami jelzi, hány nap van még hátra az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kezdetéig.

Szentkúti esték Gencsapátiban - újra!!!!

Szentkúti esték 2019. szeptember 14-én mindenkit szeretettel hív és vár a szervező Gencsapáti Község a Szentkúti esték programsorozat idei koncertjére. Herczku Ágnes, Bognár Szilvia közreműködésével Nilola Parov Syndicate koncertjét hallhatja a közönség.

Második Trianon? – Székely János és Vecsei Miklós a cigányság helyzetéről beszélgetett

ElőadásSzékely János szombathelyi megyéspüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, a diagnózisalapú felzárkózási romastratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos volt szeptember 10-én a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom és a Háló Egyesület Részigazság Klubjának vendége Budapesten.

Önkéntes kórházi beteglátogatók

Önkéntes beteglátogatóAz egyházmegye ebben az évben önkéntes kórházi látogatók csoportját képezte Szombathelyen, a betegek segítésére, rendszeres látogatására. Az elméleti képzés után, a nyár folyamán a Markusovszky Kórházban mentorok mellett gyakorlati képzésen is vettek részt. A mentorok olyan személyek voltak, akik már régóta valamilyen módon részt vesznek a kórházi önkéntes beteglátogatásban.

Családszépítő Zalaegerszegen

CsaládszépítőA zalaegerszegi Mindszenty-iskola Iskolalelkészsége öt előadásból álló programot szervez szülők számára ebben a tanévben Család(sz)építő 2.0 címmel.  Minden alkalomra egy-egy családot hívott meg Kürnyek Róbert atya, akik a maguk hétköznapi tapasztalatát, helyzeteit, ötleteit mondják el könnyed formában. Szeptember 23-án Tóth Zoltán és Tóthné Wiktora Viktória osztja meg hallgatósággal tapasztalatait. Mindenkit szeretettel várnak az eseményre.