Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Területi és személyi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

VáltozásokDr. Székely János megyéspüspök 2020. augusztus 1-jei  hatállyal az alábbi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Videótár

Bélyeg-és képeslapkiállítás II. János Pál pápa születésének évfordulóján

https://www.youtube.com/embed/XV2CFtx8DuE

Megújul a jáki templom

https://www.youtube.com/embed/hA-qEJwQ6jk

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége. Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti azt; de aki érettem elveszíti életét, megtalálja azt. Aki titeket befogad, engem fogad be; aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Aki prófétát fogad be azért, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. Aki igaz embert fogad be azért, mert igaz ember, az az igaznak jutalmában részesül. Aki pedig csak egy pohár friss vizet is ad inni egynek a legkisebbek közül, mert az az én tanítványom – bizony, mondom nektek: nem marad el a jutalma. Amikor Jézus befejezte tizenkét tanítványa oktatását, továbbindult, hogy tanítson, és hirdesse Isten országának örömhírét a környékbeli városokban.
Mt 10,34–11,1

Egy ország szimbóluma - Jó ütemben halad a jáki Szent György-templom és épületegyüttes felújítása

Jáki templomMár az építőipari kivitelezésnél, a restaurálási munkáknál tart a jáki Szent György-templom, a mellett álló Szent Jakab-kápolna, az Apáti-ház és a egykori kolostori gazdasági épületek felújítása. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be 2020. július 9-én. 

A Werner Alajos Egyházmegyei Kántorképző felvételi felhívása

kantorkepzo-felhivas-2020A Werner Alajos Egyházmegyei Kántorképző felvételi felhívása 2020. szeptemberében induló képzéseire. Letölthető itt. 

A Mindszentyneum alapkőletétele Zalaegerszegen

alapkoletetel-m1-300x169Letették a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkövét. A 8,3 milliárd forintos állami beruházásból épülő komplexum Mindszenty Józsefnek, a megyeszékhely 20. századi történetének, valamint a kommunista diktatúra egyházüldözésének állít emléket. A kivitelezés várhatóan 2021 őszén fejeződik be. A Zalaegerszegi Tv beszámolóját megtekinthetik itt. 


A cserkészek új otthona

Cserkész HázA cserkészek is birtokba vehetik az új székházukat, miután a legutóbbi közgyűlésen rendeződtek ennek a feltételei. A volt Epcos-telephelyen a vívóakadémia és az asztalitenisz klub csarnoka mellett elkészült a cserkészház is, de eddig üresen állt. A Szombathelyi Tv beszámolóját megtekintheti itt. 

A kőszegi Szent Jakab-templom felújítása - Tájékoztatás

Szent Jakab-templomBefejeződött a kőszegi, Szent Jakab-templom külső homlokzati felújítása. Közlemény.

Ötven éve szentelték pappá Ódor Imrét

szak8319Papi szolgálatának 50. évfordulója alkalmából került sor szombaton Ódor Imre plébános, címzetes esperes és tiszteletbeli kanonok (képünkön balról látható) aranymiséjére.(www.zaol.hu)

Hittanhét a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában

HittanhétJúnius 21-től hittanos gyerekhéten vehettek részt iskolánk diákjai. A tábort a Szűzanya oltalmába ajánlottuk, és Mária oltalmazó palástja alatt töltöttük. 

GYALOGOS ZARÁNDOKLAT MARIA BILD-RE

Gyalogos zarándoklat2020. június 27-én reggel 7 órakor, Szent László király ünnepén közel 120-an indultak gyalog a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplomtól, hogy őseik fogadalmát teljesítve e kedves Mária szentélybe elzarándokoljanak.