Szombathelyi Egyházmegye

Területi és személyi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

VáltozásokDr. Székely János megyéspüspök 2020. augusztus 1-jei  hatállyal az alábbi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Videótár

A Szentírás üzenete - 2020.05.28. - Óra Krisztián atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/kWzJDnvzcGk

Ebéd a rászorulók asztalára

https://www.youtube.com/embed/ZMX1sw4e3uk

Napi evangélium

Evangélium:
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, ezt mondta a tömegnek: „Óvakodjatok az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben, és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Örömest elfoglalják a zsinagógában és a lakomákon a főhelyeket. Felélik az özvegyek házát, és közben színleg nagyokat imádkoznak. Ezért keményebb ítélet vár rájuk.”
Ezután leült szemben a templompersellyel, és figyelte, hogy a nép hogyan dobja a pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. De egy szegény özvegyasszony is odajött, és csak két fillért dobott be.
Erre Jézus magához hívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: „Bizony, mondom nektek, ez a szegény özvegy többet adott mindenkinél, aki csak dobott a perselybe. Mert ők a feleslegükből adakoztak, ez pedig mindent odaadott, amije csak volt, egész vagyonát.”
Mk 12,38-44

Szomorúság, fájdalom, gyász - A trianoni döntésre emlékeztek Szombathelyen

TrianonAz Őrvidék Ház szervezésében 2020. június 3-án konferenciával emlékeztek Szombathelyen a trianoni döntés 100. évfordulójára. Bemutatták a reprint kiadásban újból megjelent Vérző Magyarország című kötetet. 

Az MKPK közleménye a veszélyhelyzet idejére hozott rendelkezések módosításáról

img-1Mivel olyan járványügyi szabályok léptek életbe, amelyek következtében megszűntek a kijárási korlátozások és országosan lehetővé vált a liturgia nyilvános végzése, szükséges, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a veszélyhelyzet idejére hozott korábbi rendelkezéseit módosítsa.

Trianon 100 - A trianoni döntés hatása a Szombathelyi Egyházmegyére

trianon100-fbMartinus havilapunk júniusi számában dr. Schmidt Péter történésszel olvashatnak interjút, akit a trianoni döntés egyházmegyénket érintő következményeiről kérdeztünk. A cikk elolvasható itt. 

Trianoni konferencia Szombathelyen az Őrvidék Házban

megh-1Vérző Magyarország címmel, a trianoni döntés 100. évfordulóján emlékkonferenciát rendez az Őrvidék Ház Szombathelyen, 2020. június 3-án. A programra minden érdeklődőt várnak. A meghívó letölthető itt. 

Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel a Martineumban - Jelentkezés

MartineumA Martineum Felnőttképző Akadémia házaspárok számára szervez lelkigyakorlatot július 3-5. között. A jelentkezési információkat közöljük. 

Imatábor Ikerváron - Jelentkezési információk

att000352020. július 26-augusztus 1-je között imatábor szervez Ikervárra a Szombathelyi Egyházmegye fiatalok részére. Jelentkezni június 10-ig lehet, a plakáton található elérhetőségeken. A plakát letölthető itt. 

Püspöki szentmise Zalaegerszegen

Püspöki szentmiseBoldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján, 2020. június 1-jén szentmisét mutatott be dr. Székely János megyéspüspök Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál található, Makovecz Imre által tervezett Boldogasszony-kápolnánál. Szentbeszédét meghallgathatják és visszanézhetik itt.