Szombathelyi Egyházmegye

Területi és személyi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

VáltozásokDr. Székely János megyéspüspök 2020. augusztus 1-jei  hatállyal az alábbi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Videótár

A Szentírás üzenete - 2020.05.28. - Óra Krisztián atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/kWzJDnvzcGk

Ebéd a rászorulók asztalára

https://www.youtube.com/embed/ZMX1sw4e3uk

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben: Egy írástudó megkérdezte Jézustól: „Melyik az első a parancsok közül?” Jézus így válaszolt: „Ez az első: Halld, Izrael! Az Úr a mi Istenünk, az egyetlen Úr. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.”
Az írástudó erre azt válaszolta: „Valóban, jól mondtad, Mester, hogy ő az Egyetlen, és hogy rajta kívül nincs más. És azt is, hogy őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből szeretni, embertársunkat pedig úgy szeretni, mint saját magunkat, többet ér minden égő- vagy véres áldozatnál.” Jézus az okos felelet hallatára megdicsérte az írástudót: „Nem jársz messze Isten országától.” Ezután több kérdést már nem mertek neki föltenni.
Mk 12,28b-34

Lezajlott az első online cursillos szentmise

cursillos-miseMájus 29-én Gencsapátiból közvetítettük az első online cursillos szentmisét, amelyet az egyházmegyei cursillo egyik lelkivezetője, Gombos T. Bálint atya mutatott be. A szentmisén elhangzottak azok az imaszándékok és könyörgések, amelyeket a cusillos csoportok és személyek küldtek be az előkészületi időben.

Varga Bernadett iparművész kiállításának megnyitója Szombathelyen június 17-én

meghivo-fenykep-vb-martineum2020. június 17-én 18 órakor nyílik Varga Bernadett iparművész Ars Sacra című kiállítása Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. A belépés díjtalan!

Élő szentmise közvetítés 2020. május 31-én, vasárnap 9 órától Szombathelyről a Székesegyházból

punkosdÉlő szentmise közvetítés 2020. május 31-én vasárnap 9 órától Szombathelyről a Székesegyházból,  amely megtekinthető itt. 

Egy millióan, egy lélekkel Csíksomlyóra - A Mária Út felhívása

maria-utEgy millióan, egy lélekkel Csíksomlyóra: az összetartozás évében legyünk még többen nemzetünk egyik legősibb ünnepén! A Mária Út felhívása.

Reménység Vlog 05 - Szombathely // Ez az a nap!

logo-nagy2Elindult az Ez az a nap! vlog-sorozata Reménység névvel. Ebben bepillantást nyújtanak rendezvényeik hátterébe. Elsőként a 2019/2020-as Roadshow egy-egy állomásához tértek vissza, ahol a helyi szervezők és résztvevők beszélnek arról, hogyan élték meg a rendezvényt belülről. A vlogot ide kattintva érhetik el.   Tömő János és Anita szombathelyi szervezők visszaemlékezése megtekinthető itt.