Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

November 29-én mutatja be a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Tervét Székely János megyéspüspök

legifoto-szekesegyhazDr. Székely János megyéspüspök 2020. november 29-én, Advent 1. vasárnapján, a szombathelyi Székesegyházban 9 órakor tartott szentmisén mutatja be a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Tervét. A szertartást élőben közvetítjük az egyházmegye Youtube csatornáján és honlapunkon, melyet ide kattintva nézhetnek meg. A Pasztorális Terv vasárnaptól letölthető lesz egyházmegyénk honlapjáról is.

Videótár

Karitász lelki nap Zalaegerszegen

https://www.youtube.com/embed/KnPZOWB2ogY

A Szentírás üzenete - Évközi 33. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/kIawejemwQ8

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a kapuőrnek megparancsolja, hogy virrasszon. Legyetek hát éberek! Mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este vagy éjfélkor; kakasszóra vagy reggel. Ne találjon alva benneteket, ha váratlanul megérkezik! Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Virrasszatok!
Mk 13,33-37

Fatimai est Zalaegerszegen

image00001Kirner A. Zoltán szalézi szerzetessel együtt imádkoztak a zalaegerszegi Kertvárosi-templomban a hívek a fatimai esten november 13-án. 

Szólj be a papnak 11.: Gamerek – Álomvilág, vagy igazi közösség?

szbap-11-cikkA Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 11. alkalommal került megrendezésre 2020. november 18-án a „Szólj be a papnak” beszélgetéssorozat Szombathelyen. Terítékre kerültek a számítógépes játékok, gamerek, esportok. A járványhelyzet okán hozott korlátozó intézkedések miatt a nem mindennapi téma rendhagyó módon került feldolgozásra. Az érdeklődők a Szólj be a papnak és a Martineum Felnőttképző Akadémia Facebook-oldalán élőben követhették a beszélgetést, kérdéseiket hozzászólás formájában tehették fel Nagy Tamás római katolikus papnak, Jakab-Köves Gyopárka református lelkésznek, Boncz Zoltán baptista lelkipásztornak és Szabella Olivérnek, az Illés Akadémia Spirit menedzserének. A beszélgetést ezúttal is Pezenhófer György moderálta.

Karitász almaosztás Zalaegerszegen

image00002-1A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezésében, a zalaegerszegi Jézus Szíve Plébánia önkénteseinek köszönhetően sok család részesült adományban. Ezúttal több kiló almát kaphattak azok, akik folyamatos kapcsolatban vannak a plébániai karitásszal és elfogadják a segítséget.  Isten fizesse meg az adományozó nagylelkűségét és önkéntesek önzetlenségét!

Folytatódik a cursillos szentmise-sorozat

nova2020. november 27-én 18 órától a novai Nagyboldogasszony-templomban bemutatott és online közvetített szertartással folytatódik a Szent Márton Cursillo Titkárság által szervezett szentmise-sorozat.

Karitász lelkinap Zalaegerszegen - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

41316-karitasz-unnep2020. november 21-én tartotta lelki napját Zalaegerszegen a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.