Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Videótár

Karitász lelki nap Zalaegerszegen

https://www.youtube.com/embed/KnPZOWB2ogY

A Szentírás üzenete - Évközi 33. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/kIawejemwQ8

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben, amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak.” Erre megkérdezték tőle: „Mester, mikor történik mindez? És milyen jelek előzik meg?” Ő így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket! Sokan jönnek az én nevemben s mondják: „Én vagyok!” És: „Elérkezett az idő!” Ne kövessétek őket! Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Mindennek előbb meg kell történnie, de ezzel még nincs itt a vég!” Aztán így folytatta: „Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Félelmetes tünemények és rendkívüli jelek tűnnek fel az égen.”
Lk 21,5-11

A szeretet követei - Karitász ünnep Zalaegerszegen

Karitász ünnep2020. november 21-én Zalaegerszegen a Jézus Szíve-templomban gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy hálát adjanak az elmúlt év kegyelmeiért, és elismeréseket adjanak át munkatársaiknak, támogatóiknak. Az ünnepséggel kezdetét vette a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 30., jubileumi esztendeje.

Elhunyt Horváth Lóránt Ödön atya

odon-apat2Gyászolt a premontrei közösség. Elhunyt Ft. Dr. Horváth Lóránt Ödön emeritus apát. A rend a temetéséről később intézkedik. A gyászjelentés letölthető itt.