Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Videótár

Megújul az oladi templom belső tere

https://www.youtube.com/embed/RGWrbCs2QZY

Karitász segítség Horvátországba

https://www.youtube.com/embed/UPRhctpM0SE

Napi evangélium

Evangélium:
Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik azt állították: „A régi próféták közül kelt életre valamelyik.” Heródes így töprengett: „Jánost lefejeztettem. Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?” És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.
Lk 9,7-9

NEK margójára - FELHíVÁS!!!

kormenetA kongresszus véget ért, de bízunk benne, hogy rengeteg dolog csak most kezdődik el.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 2-án

nagymarosA NEK lendületében október 2-án - ha a járványügyi helyzet nem romlik drasztikus mértékben - személyes formában kerül megrendezésre a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó. A programra szigorú járványügyi intézkedések mellett lehet csak belépni! (csak védettségi igazolvánnyal lehet minden programot látogatni, a zárt térben levőkön csak maszkban lehet részt venni).

Gersekaráti plébánia bucsuja

dsc-51802021. szeptember 19-én, vasárnap bucsui ünnepi szentmisére gyűlt össze Gersekarát apraja nagyja, hogy együtt ünnepeljenek. Az ünnepi szentmisét Ocsovai Grácián ferences szerzetes mutatta be, Andor Zoltán plébános, Kiss György, Huszár Balázs és Görbe László atyákkal együtt.

Megáldották a felújított oladi templomot

megaldottak-a-felujitott-oladi-templomot-15Több éves munkát követően kívül-belül megújult Szombathely Olad városrészén a Szentháromság-templom. 2021. szeptember 19-én áldotta meg az épületet Székely János megyéspüspök. 

Megnyitották a regisztrációt a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akciójára

72ora-2021-plakat-a4-online-page-001Már 14. alkalommal rendezi meg a legnagyobb országos önkéntes akciót, a 72 óra kompromisszum nélkül-t a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház 2021. október 7. és 10. között.

Ostyasütő vasak - Koszorús Ödön gyűjtőmunkájának megjelentetésére készül a Vasi Múzeumbarát Egylet

Feliratos ostyasütő vas - Őrzési hely: Nádasdi Plébánia (rajz: Koszorús Ödön)„HOC EST ENIM CORPUS MEUM.”- „EZ ITT, ÍME, AZ ÉN TESTEM.” – A NEK lelkiségével is összhangban a Vas megyében eddig fellelt ostyasütő vasakat mutatja be és elemzi a szerző – rajzok, fényképek segítségével, kis kitekintéssel az ország egész területére. – A Vasi Múzeumbarát Egylet honlapján már szeptember végétől olvashatóak lesznek részletek a készülő kiadványból.

Magyarországi főpapi rezidenciák zenéje I.

szombathelyi-koncert-plakat-a3-22021. október 12-én, kedden este 19 órakor a Szombathelyi Püspöki Palotában kerül megrendezésre az Erdődy Kamarazenekar művészeinek kamarahangversenye.

Zarándoklat Búcsúszentlászlóra

bucusztlaszlo2Még mindig a NEK eufóriájában vagyunk. De vannak, akik csak televízión, rádión keresztül tudtak bekapcsolódni az eseményekbe. Ezért hirdettük meg ezt a zarándoklatot, hogy fizikai zarándokúttal is be tudjanak kapcsolódni zarándok Egyházunkba, akik múlt héten ezt nem tudták megtenni.