Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Személyi és területi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

KözleményDr. Székely János megyéspüspök 2021. augusztus 1-jétől személyi és területi változtatásokról döntött egyházmegyénkben. 

Videótár

Megújul az oladi templom belső tere

https://www.youtube.com/embed/RGWrbCs2QZY

Karitász segítség Horvátországba

https://www.youtube.com/embed/UPRhctpM0SE

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben: Amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: Kinek tartják az emberek az Emberfiát? Ezt válaszolták: Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának. Ő tovább kérdezte őket: Hát ti, kinek tartotok engem? Simon Péter válaszolt: Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.
Erre Jézus azt mondta neki: Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is. Akkor lelkére kötötte a tanítványoknak, el ne mondják senkinek, hogy ő a Messiás.
Ettől kezdve Jézus többször felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól; megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból. Erre Péter félrevonta őt, és óva intette: Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled! Mire ő Péterhez fordult: Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem az Isten ügyére van gondod, hanem az emberekére!
Mt 16,13-23

JÁRMŰVEK MEGÁLDÁSA KÁMONBAN

kamonJúlius 25-e a liturgikus naptárban idősebb Szent Jakab apostol ünnepe, akit egy bottal szoktak ábrázolni, ezért is a zarándokok tekintik pártfogójuknak.

Reménnyel a megtalált úton – Találkozás Tóth Gabival, a NEK Önkéntes Programjának hírnökével

nek-gabi„Most van a legnagyobb szükségük az embereknek a kongresszusra: a közös imákra, a tanúságtételekre, a közösségi találkozás élményére. Reményért, egy falat szeretetért, az imából és az egymásból való feltöltődésért megyünk el a világeseményre” – mondta Tóth Gabi előadóművész, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Önkéntes Programjának hírnöke és egyik fellépője.

St.Martin koncert Zalaegerszegen

st-martinAugusztus 14-én, szombaton 19 órai kezdettel a kertvárosi templomban ad koncertet a népszerű zeneszerző és előadóművész: St. Martin.

Mária-zarándoklatot szervezett az Áldott Kereszt Egyesület

dsc-2414Mária-zarándoklatot szervezett a zalalövői cigány Áldott Kereszt Egyesület. A Komárom-Esztergom megyei csatka-szentkúti kegyhelyről indultak, és első útjuk Szombathelyre vezetett. Az összes megyeszékhelyre elviszik egyesületük jelképét, a keresztet, amely már négyszer részesült pápai áldásban. Végcéljuk a budapesti Eucharisztikus Kongresszus.

Vasárnapi gondolatok - Dr. Takács Gyula atya gondolatai Évközi 18. vasárnapra

evkozi18-2021Az Évközi 18. vasárnapon elhangzó szentírási szakaszokkal kapcsolatban dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait osztjuk meg.

Jegyvásárlás a NEK különvonatokra

legifoto-szekesegyhazA Szombathelyi Egyházmegye különvonatokat indít a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra szeptember 10-én és 12-én. Jegyvásárlási információkat közlünk.

Nagyszülők megáldása az ikervári plébánián

ikervar3Az ikervári plébániához tartozó templomokban a nagyszülők megáldására került sor június 25-én vasárnap.