Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Személyi és területi változások a Szombathelyi Egyházmegyében

KözleményDr. Székely János megyéspüspök 2021. augusztus 1-jétől személyi és területi változtatásokról döntött egyházmegyénkben. 

Videótár

Megújul az oladi templom belső tere

https://www.youtube.com/embed/RGWrbCs2QZY

Karitász segítség Horvátországba

https://www.youtube.com/embed/UPRhctpM0SE

Napi evangélium

Evangélium:
Amikor Jézus befejezte a hegyi beszédet és lejött a hegyről, nagy sokaság követte. Ekkor odament hozzá egy leprás, leborult előtte, és így kérlelte: „Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem.” Jézus kinyújtotta kezét, megérintette őt, és így szólt: „Akarom, tisztulj meg!” Erre a leprás azonnal megtisztult. Akkor Jézus így szólt hozzá: „Nézd, ne mondd el ezt senkinek se, hanem menj, mutasd meg magadat a papnak, és ajánld föl azt az áldozatot, amelyet Mózes rendelt, bizonyságul a gyógyulásról!”
Mt 8,1-4

Diakónusszentelés Szombathelyen június 26-án - Majlát Tihamér bemutatkozása

Majlát Tihamér2021. június 26-án szenteli diakónussá Majlát Tihamért és Rácz Ágostont a szombathelyi Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök. Az alábbi írásban Tihamér mutatkozik be egyházmegyénk közösségének. A szentelés délelőtt 10 órakor kezdődik, amit egyházmegyénk Youtube csatornáján és honlapunkon is élőben követhetnek. A diakónusszentelés előestéjén, június 25-én 20 órától pedig szentségimádást tartanak a Székesegyházban. Közreműködik a Kálvária templom Ének- és Zenekara. 

Minden forrásom belőled fakad - koncert a NEK-re készülve

crux20210618-15001272Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Az Ivánci Római Katolikus Egyházközség szabadtéri szentmistét és koncertet szervez.

Beteglátogatók pandémia idején

kalkuttai-sztobA Szombathelyi Egyházmegye területén hat nagyobb kórházban gyógyulnak betegjeink. Jézus szavai sokakat indítanak cselekvésre: „beteg voltam és meglátogattatok”. Ám a világjárvány a kórházakat szigorú rendelkezések meghozatalára kényszerítették – emiatt a személyes látogatások nem történhettek meg.

Pedagógusok lelkigyakorlata

ped-lelkJúnius 18-20. között került megrendezésre a Szombathelyi Egyházmegye pedagógusainak idei nyári lelkigyakorlata a Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot dr. Várszegi Asztrik, nyugalmazott pannonhalmi főapát vezette. A programon 24 pedagógus vett részt az egyházmegye oktatási-nevelési intézményeiből.

Kántortovábbképzés

kep-orgonaA Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében Egyházmegyei Kántor-találkozóra és szakmai napra kerül sor 2021. augusztus 13-án 9-16 óra között a Martineum Felnőttképző Akadémián (9700 Szombathely, Karmelita utca 1.). 

Búcsúi ünnep Zalaegerszegen

14324-bucsuEgész napos lelki és közösségi programokkal ünnepelték templomuk búcsúját 2021. június 12-én a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia hívei. 

Elsőáldozás és Te Deum Bazitán

image000032021. június 20-án szentmisében adtak hálát a véget ért tanévért, az eredményekért Zalaegerszeg Bazita városrészén élő diákok az Avilai Nagy Szent Teréz ziszteletére szentelt templomban. Ezen a vasárnapon vehette magához első alkalommal Krisztus testét a közösség egyik fiatal hittanosa. 

Egyházzenei Tábor

kantorkepzoA Szombathelyi Werner Alajos Egyházmegyei Kántorképző 2021. augusztusában megrendezi első Egyházzenei Táborát augusztus 8-14-ig.