Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2022. augusztus 1-jétől

Területi és személyi változások 2022Dr. Székely János megyéspüspök 2022. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 16. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/9ChzkaiEh-k

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gVwp1MeQlHM

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon. Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”
Lk 12,49-53

Szentmise Miszori Zoltán atya halálának 10. évfordulóján

85-zs-wgyozelem-1600Augusztus 31-én szentmisét mutatnak be a szombathelyi Székesegyházban Miszori Zoltán atya lelki üdvéért halálának 10. évfordulóján.  Szeptember 2-án 19 órakor pedig a szombathelyi Savaria Moziban levetítik a Pásztor című filmet, ahol Székely János megyéspüspök atya mond bevezető gondolatokat. A jegyárakról később közlünk információkat.

6 HETES IMA A BÉKÉÉRT - közbenjárás imával és böjttel

imanapA Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat minden keresztényt hív, hogy 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, minden nap imádkozzanak és böjtöljenek a békéért!

Zarándoklat Rőtfalvára

rotfalvaHagyományos Rőtfalvi /Rattersdorf/ Bgl./ magyar Zarándoklatunkat az idén is a Mária út lila jelzésén, Kőszegről a Gyöngyös völgyében, az Andalgón keresztül tartjuk, amely BABAKOCSIVAL is járható!

1Úton Zarándoknap augusztus 13-án - A Kőszeg-Csepreg útvonal

koszeg-cs-1uton22Az 1Úton zarándoknap Kőszeg-Csepreg útvonalának szervezői mindenkit szeretettel hívnak közös imádságra augusztus 13-án. Indulás Kőszegről. 

1Úton Zarándoknap augusztus 13-án - A Csénye-Celldömölk útvonal

maria-ut-logo2022. augusztus 13-án a békkért imádkoznak zarándokok az 1Úton Zarándoknap keretében. Csényéből indulva Celldömölkig is haladnak hívek. Az útvonalat, a programot közöljük. A plakát letölthető itt. 

Domonkos Nyári Egyetem Vasváron

nyari-egyetem-01-scaledAugusztus 1-4. között került megrendezésre a II. Domonkos Nyári Egyetem Vasváron, Magyarország legrégebbi domonkos kolostorában.

Püspöki szentmise Szombathelyen Szent István király ünnepén

szent-istvan-szobor-szombathelyAugusztus 20-án délelőtt fél 9 órakor Székely János megyéspüspök atya mutatja be az ünnepi szentmisét a Kálvária templomban. A szentmise végén megáldja az új kenyeret, amelyből egy-egy falatot osztanak majd a templom előtt.

Búcsú Hagyároson

250px-kirche-hagyarosborond-zala2022. augusztus 7-én vasárnap délelőtt került sor Hagyárosbörönd községben a búcsúi ünnepi  szentmisére a katolikus templomban, Urunk színeváltozásának ünnepén. Farkas László bagodi plébános szentbeszédében először arról beszélt, hogy ennek  a napnak nemcsak bibliai, hanem magyar vonatkozása is van.