Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei zarándoklat Rómába 2023. május 15-19. között - Részletek

romaA Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatot szervez Rómába dr. Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából 2023. május 15-19. között, dr. Székely János megyéspüspök lelkivezetésével, a Misszió Tours Utazási Iroda közreműködésével. A plakát letölthető itt.

Videótár

élő

link

Vasárnapi Ige - Évközi 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/rmk1wWmKLOY

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben az apostolok visszatértek Jézushoz, és beszámoltak mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: „Gyertek ti is, (menjünk) a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!” Mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük. Bárkába szálltak tehát, és elmentek egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek. De sokan látták, amikor elmentek, és sokan megtudták. Erre minden városból gyalog odasiettek, és megelőzték őket. Amikor Jézus kiszállt és látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre.
Mk 6,30-34

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe - Gondolatok dr. Takács Gyula atyától

gyertyaszentelo-2023Február 2-a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Dr. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg gondolatait az ünnepről.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a Székesegyházban ünnepi püspöki szentmisével - ÉLŐ közvetítés

szekesGyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án a Székesegyházban, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatja be az esti 6 órai szentmisét, melynek kezdetén megáldja a gyertyákat. 

Afrika-hét megnyitása Kőszegről

Afrika hét2023. február 6-án 9.30-tól élő közvetítést adunk az Afrika-hét megnyitásáról Kőszegről. A közvetítést megtekinthetik majd a bejegyzés további részében. 

Istenről és a világról - Biblikum 2. rész - Dr. Székely János megyéspüspök előadása

biblikus-eloadas-11-of-122023. január 30-án Zalaegerszegen, január 31-én Szombathelyen tartott előadást Székely János megyéspüspök az Istenről és a világról sorozat keretében. A Szentírásról szóló előadásának 2. részét meghallgathatják egyházmegyénk youtube csatornáján, ide kattintva.

Nagyböjti lelkinap fiataloknak

Nagyböjti lelkinap-12023. március 18-án szombaton nagyböjti lelkinap lesz a Martineumban Óra Krisztián atya és Pontyos Ildikó szociális testvér vezetésével!


Az 'Agapé' párbeszéddé válása az oktatásban

Az Agapé párbeszéddé válása az oktatásbanHogyan tudja az oktatás fenntartani a gyermekek értelmét a mindig aktív nyitottságra és fogékonyságra? Van-e ma még erre lehetőség? Ezekre a kérdésekre ad választ Koszorús-Erdélyi Valéria  jánosházi tanító írásában. 

Vizitációt záró püspöki szentmise - ÉLŐ közvetítés

szekesDr. Székely János megyéspüspök vizitációt tart 2023. február 1-én, szerdán a főplébánián.

Teológiai előadás Zalaegerszegen

20230130-1804082023. január 30-án Zalaegerszegen Székely János megyéspüspök atya előadásával folytatódott a Szombathelyi Egyházmegye kétéves teológiai sorozata. Püspök atyát ma este, január 31-én Szombathelyen is meghallgathatják a Martineum Felnőttképző Akadémián 18 órától. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várunk!