Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Videótár

Vasárnap Ige - Krisztus király vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/Jhl14qk_VQg?si=iaOuhWMfgH9SIhB-

Istenről és a világról - Liturgika 3.

https://www.youtube.com/embed/wLrZg3O9pqE?si=0HIe5NekdQlM-rGo

Napi evangélium

Evangélium:
A Galileai-tenger mentén járva meglátott két testvért: Simont, akit Péternek is neveznek, és Andrást, a testvérét. Éppen hálót vetettek a tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem, és én emberek halászává teszlek titeket!” Erre azok otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amint onnan továbbment, meglátott másik két testvért is: Zebedeus fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Apjukkal, Zebedeussal a hálóikat javították a csónakban. Őket is elhívta. Ők is otthagyták a csónakot és az apjukat, és követték őt.
Mt 4,18-22

ReménykeltŐ ifi est

387330303-306091662338930-7387524274667744655-nKrisztus Király ünnepéhez és az ifjúsági világnaphoz kötődően a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági estet szervezett ReménykeltŐ néven a zalaegerszegi Mindszenty József Gimnázium kápolnájában. 

A szexuális nevelés legmeghatározóbb alapjai - Pécsi Rita előadása meghallgatható honlapunkon

20231124-194647A Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány és a Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 2023. november 24-én, pénteken este került sor Uzsalyné Dr. Pécsi Rita előadására, " A szexuális nevelés legmeghatározóbb alapjai" címmel.

Már közel az Úr születése - Betlehemekből nyílt kiállítás a Brenner Óvodában

1127-betlehem-kiallitas-szombathely-5Betlehemekből nyílt kiállítás Szombathelyen a Hollán Ernő utcai Boldog Brenner János Óvodában november 27-én.

Hazánkban is ökumenikus imanapot szerveznek az ENSZ-klímacsúcs döntéshozóiért

img1November 30. és december 12. között tartják az Egyesült Arab Emírségekben az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáját (COP28). A tanácskozás alkalmából Ferenc pápa Dubajba látogat, és beszédet mond a találkozón. Az eseményhez kötődően Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke ökumenikus imádságra hív november 30-ára.

Mindszenty Emlékverseny Csehimindszenten

mindszenty-jozsefImmár kilencedik alkalommal került megrendezésre a MINDSZENTY JÓZSEF BÍBOROS, HERCEGPRÍMÁS REGIONÁLIS EMLÉKVERSENY a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában Mindszenty József szülőfalujában.

Megáldották a kőszegi Kálvária templomot

0015November 24-én pénteken került sor a kőszegi Kálvária templom megáldására püspöki szentmise keretében, melyet Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be.

Szentek nyomában Olaszországban

20231024-123818Október végén Zalaegerszegről 53-an indultak zarándoklatra Olaszországba, hogy Pio atya, Szent Ferenc, Szent Klára, Szent Antal és Szent Rita életének fontos helyszínein éljék meg lelkiségük légkörét. A hét napos zarándoklat során Padovában, Loretoban, Lancianoban, San Giovanni Rotondoban, Monte Sant' Angeloban, Manopelloban, Casciaban és Assisiben jártak.