Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Befejeződött a jáki templom felújítása - Április 21-én ünnepélyes megáldás

tn4-436344822-1031506778335093-8935291432021085785-nA Szombathelyi Egyházmegye és Ják Község Önkormányzata mindenkit szeretettel hív a felújított Szent György-templom püspöki szentmisével történő megáldására 2024. április 21-én, vasárnap 10 órára Jákra. Az eseményen dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök is részt vesz. A szentmisén kerül sor az ICOMOS-díj átadására és az alapító, Jáki Nagy Márton földi maradványainak újbóli elhelyezésére. 

Videótár

Megnyílt a kőszegi Szent Erzsébet Szociális Központ

https://www.youtube.com/embed/j8Dx4KehWBE?si=Dkce4uZ4WIMC6hLz

Vasárnapi Ige - Húsvét 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/iPlWctl-h_8?si=OgPRIUn60SDvbTpA

Napi evangélium

Evangélium:
A kenyérszaporítás utáni napon Jézus így szólt a sokasághoz: „Senki sem jöhet hozzám, ha nem vonzza az Atya, aki küldött engem. Én feltámasztom őt az utolsó napon. A prófétáknál ezt olvassuk: „Mindnyájan Isten tanítványai lesznek.” Mindaz, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön. Nem mintha az Atyát látta volna valaki. Csak aki Istentől való, az látta az Atyát. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, annak örök élete van. Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, és mégis meghaltak. Itt a mennyből alászállott kenyér, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon. Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adni fogok, az én testem a világ életéért.”
Jn 6,44-51

Pünkösdi koncert a szombathelyi szőllősi templomban

punkosdi-koncertA szombathelyi Szőllősi Plébánia mindenkit szeretettel hív pünkösdi koncertre 2024. május 20-án 18 órára. A plakát letölthető itt. 

Játszótér megáldás a Szent Gotthárd Általános Iskolában

053Szombaton április 13-án, nagy öröm járta át a kisgyermek szíveket, de a felnőttekét is, hiszen egy gyönyörű játszótérrel gazdagodott az iskola udvara.

Keresztes Ilona előadása Zalaegerszegen

keresztes-ilona-zalaegerszeg2024. március 26-án este a Zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület Ránk bízott világ című teremtésvédelmi programsorozatának újabb eseménye zajlott a kertvárosi Szent József Közösségi Házban. 

Válaszd az életet! - Filmnapok Szombathelyen az Agora Moziban

agora-mozi-valaszdazeletet-egyhazifilmek-202403A Szombathelyi Egyházmegye és az Agora-Savaria Mozi szeretettel hív mindenkit közös filmnapjaira. A plakát letölthető itt. 

Pete Polgár Máté atya előadása Körmenden április 15-én

kesz-logo-transparent-white-center-500A KÉSZ Körmendi Csoportja mindenkit szeretettel hív április 15-én Pete Polgár Máté atya előadására. 

Gróf zabolai Mikes János Henrik szombathelyi püspök életéről szóló könyv bemutatója

mikes-konyv-bemutatoA zalaegerszegi Mindszentyneumban március 20-án dr. Gibba Edit PhD történész Gróf zabolai Mikes János Henrik életéről szóló könyvének bemutatója volt. 

Bérmálkozók zarándoklata Szombathelyen

004Pénteken április 12-én került megrendezésre a 2024. évi bérmálkozók zarándoklata az egyházmegye szombathelyi régiójának ahol közel 500 fiatal vett részt a színes programokon.

Anyák napi koncert a Székesegyházban május 4-én

2024-laszloattila-anyak-napi-webLászló Attila, a Csillag születik győztese, Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes ad anyák napi koncertet 2024. május 4-én a szombathelyi Székesegyházban. Jegyek a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban.