Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubiláns házaspárok találkozója Szombathelyen június 15-én - Jelentkezési információk

33701-jubilans-hazasparok-talalkozojaA Jubiláns Házaspárok szentmiséje 2024. június 15-én, szombaton 10 órakor kezdődik a  szombathelyi Székesegyházban. Azokat a házaspárokat várjuk, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulójukat. 

Videótár

Megnyílt a kőszegi Szent Erzsébet Szociális Központ

https://www.youtube.com/embed/j8Dx4KehWBE?si=Dkce4uZ4WIMC6hLz

Vasárnapi Ige - Húsvét 3. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/iPlWctl-h_8?si=OgPRIUn60SDvbTpA

Napi evangélium

Evangélium:
A csodálatos kenyérszaporítás utáni napon a Genezáreti-tó túlsó partján maradt népnek eszébe jutott, hogy csak egy bárka volt ott. Tudták, hogy Jézus nem szállt a bárkába tanítványaival; tanítványai ugyanis egyedül hajóztak el. Közben Tibériásból több bárka jött a hely közelébe, ahol az Úrtól megáldott kenyeret ették. Amikor tehát a nép nem találta Jézust, sem a tanítványait, bárkába szálltak, és elmentek Kafarnaumba, hogy megkeressék Jézust. Amikor a tó túlsó partján megtalálták, megkérdezték tőle: „Mester, mikor jöttél ide?” „Bizony, bizony, mondom nektek – felelte Jézus –, nem azért kerestetek, mert csodajeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok. Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre. Ezt az Emberfia adja nektek, – őt ugyanis az Atya igazolta.” Erre megkérdezték tőle: „Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?” „Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.”
Jn 6,22-29

Lelkigyakorlat férfiaknak május 3-5. között

ffi-lgy-2024-05-12024. május 3-5. között férfiaknak szóló lelkigyakorlatra hívják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémiára. 

Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba 2024. november 9-14.

basilique-st-martin-tombeau-de-saint-martinA Szombathelyi Egyházmegye a Tours-i Érsekség meghívására zarándoklatot hirdet Tours-ba 2024. november 9-14. (szombat-csütörtök) között.

 

Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel 2024. július 5-7. között

hazas-lgy-2024-plakatA Martineum Felnőttképző Akadémia július 5-7. között házaspárok számára szeervez lelkigyakorlatot. A gyermekfelügyelet megoldott. 

Imával, énekkel a szentek nyomában - Ifjúsági zarándoklaton jártak egyházmegyénk fiataljai

420412719-824463173041964-7887573187059494697-nDr. Székely János megyéspüspök atya meghirdetett a 13-25 éves fiataloknak egy gyalogos zarándoklatot, melyre közel százan jelentkeztek egyházmegyénk különböző településeiről.

Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatárra május 1-jén

egyhazmegyei-zarandoklat2024-plakat-onlineA Szombathelyi Egyházmegye szeretettel hív mindenkit május 1-jén Pusztacsatárra az egyházmegyei zarándoklatra. A plakát megtekinthető itt. 

Boldoggá avatás felé - Isten Szolgája Mindszenty József - kerekasztalbeszélgetés Szombathelyen április 16-án

Mindszenty JózsefA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szeretettel hív mindenkit április 16-án a szombathelyi Premontrei Gimnáziumban megtartott kerekasztalbeszélgetésre, melynek címe: Boldoggá avatás felé: Isten szolgája Mindszenty József.

Boldog Brenner Jánosról szóló előadás Körmenden

KÉSZ előadás Körmenden2024. március 18-án Körmenden a Faludi Ferenc Könyvtár Olvasótermében Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános úr tartott előadást a Körmendi KÉSZ szervezésében, szép számú érdeklődő jelenlétében, „Legyetek szeretettel: Vallomások Boldog Brenner Jánosról” címmel.

Nyitott kapuk napja a Brenner János Hittudományi Főiskolán

bjhf-nyilt-nap-plakat-2024A Brenner János Hittudományi Főiskola a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében ismételten megrendezi a civil képzéseken a nyitott kapuk napját a győri és a szombathelyi képzési helyszíneken.