Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei zarándoklat Rómába 2023. május 15-19. között - Busszal - Részletek

romaA Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatot szervez Rómába dr. Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából 2023. május 15-19. között, dr. Székely János megyéspüspök lelkivezetésével, a Misszió Tours Utazási Iroda közreműködésével. A plakát letölthető itt.

Videótár

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 2. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/arUNanu1srI

Istenről és a világról - Erkölcstan 2. rész - Merkli Ferenc atya előadása

https://www.youtube.com/embed/IH_pXp8YMCo

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Mindszenty József: Az édesanya - Bemutató a Herényiek Házában Szombathelyen március 26-án

mindszenti-plaka-t-here-nyiek-ha-zaMerkli Ferenc vasszécsenyi plébános készített színpadi átiratot Mindszenty József életléről és édesanyjával való kapcsolatáról. Március 26-án Szombathelyen, a Herényiek Házában lesz látható a darab 16 órától. A plakát letölthető itt. 

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél…” - Anya-lánya hétvége a Martineumban

dscn01332023. március 10-12. között édesanyák és lányaik töltöttek vidám, beszélgetős minőségi időt egymással Szombathelyen, a Martineumban. Kőszegről, Sopronból, Budaörsről, Budapestről és Szombathelyről érkeztek a résztvevők.

Hitoktatók tavaszi továbbképzési napja Dr. Serfőző Levente atyával

dsc0185Március 17-én pénteken részt vettünk az idei tanév második hitoktatói továbbképzésén. Első körben Dr. Serfőző Levente atya tartott nekünk online ismertetőt, az újonnan megjelent katekézis direktóriumáról. Levente atya a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézetének vezetője, oktatási püspöki helynöke, valamint kateketikai és ifjúsági referense. Felvázolta a direktórium keletkezését, visszamenőleg Szent Ágostontól egészen napjainkig. Hangsúlyozta, hogy a direktórium legyen a segítőnk abban, hogy vonzóbbá tudjuk tenni a Jézussal való kapcsolatot, amit az emberek felé is ki kell vetítenünk, és, hogy nem maga a fogalom fogja megváltoztatni az életüket, hanem a személyünk, életmódunk, imaéletünk, valamint ha látják rajtunk a lelkesedést és vidámságot.

Stációs szentmise az oladi templomban

stacios-szentmise-oladon-5-of-37Március 22-én az oladi Szentháromság-templomban folytatódott a stációs szentmisejárás Szombathelyen. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet és volt a szentmise főcelebránsa. Legközelebb március 24-én, pénteken, a kámoni Krisztus király-templomba várják a híveket 6.30-ra.

Fiatalok találkozója Ferenc pápával - regisztráció

papa-plakat-1Március 31-ig lehet jelentkezni a Ferenc pápával való ifjúsági találkozóra a 15-25 éves korosztálynak. Információk. 

Nehéz kérdések-világos válaszok Martos Levente Balázs püspök atyával március 22-én

nehez-kerdesek-plakatok-2023-i-onlineMárcius 22-én folytatódik a Nehéz kérdések-világos válaszok sorozat. Ezúttal Martos Levente Balázs püspök atya bezsél a papképzésről. 

Elindult Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárása – Batthyány-Strattmann-ünnep Güssingben

Boldoggá avatási eljárás megindítása A Batthyányak évszázados otthona és nyughelye, Güssing (Németújvár) volt a kismartoni és Szombathelyi Egyházmegye közös ünnepének színhelye március 19-én. A németújvári bazilikában püspöki szentmisében emlékeztek meg Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulójáról, és jelentették be felesége, Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárásának megindítását. A közvetítés visszanézhető az ORF weboldalán, ide kattintva.