Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyugdíjasok zarándoklata Szombathelyen október 8-án

nyugdijasok-zarandoklata-plakat-onlineA Szombathelyi Egyházmegye minden érintettet szeretettel hív 2023. október 8-án a szombathelyi Székesegyházban megrendezésre kerülő Nyugdíjasok zarándoklatára. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Videótár

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A litánia élő közvetítése

https://www.youtube.com/embed/bxL_IgVJeqg?si=mPW_fsxuVvCcUnFV

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A püspöki szentmise élő közvetítése

https://www.youtube.com/embed/9RGyUQGe2-I?si=rshQiO9EgKLfDYRm

Napi evangélium

Evangélium:
Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik azt állították: „A régi próféták közül kelt életre valamelyik.” Heródes így töprengett: „Jánost lefejeztettem. Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?” És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.
Lk 9,7-9

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - A püspöki szentmise élő közvetítése

egyhazmegyei-zarandoklat-kormenden-47A Szombathelyi Egyházmegye szeptember 23-án zarándoklatot hirdetett Körmendre. A püspöki szentmise élő közvetítése visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Egy hiteles élet - Hálaadó egyházmegyei zarándoklat Körmenden

egyhazmegyei-zarandoklat-kormenden-472003-ban avatta boldoggá Batthyány-Strattmann Lászlót Rómában Szent II. János Pál pápa. A 20 éves évfordulóra emlékezve és hálát adni zarándokoltak el a Szombathelyi Egyházmegye hívei Körmendre szeptember 23-án, ahol a hercegorvos élt és dolgozott. A nap során számos programon vehettek részt az emberek, és imáikban megemlékeztek a herceg feleségéről Coreth Mária Teréziáról is. 

Gondolatok Évközi 25. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-25-2023„Keressétek a Szeretetet, és a szeretetben megtaláljátok Isteneteket.
És keres titeket a Szeretet, és minden szeretetben Ő önmagához ölel benneteket, hogy aztán, ahogy az apostol mondja el: az életem gyümölcsöző volt, és a halálom nyereség.
Minden szeretet, minden jótett örökké illatozó gyümölcs, már érett.
A halál pedig, igen, az Istent adja nekem, a Szeretetet, mert Ő azért jött közel hozzánk, Ő azért akarja, hogy keressük Őt a szeretet tettei útján, és Ő azért keres bennünket, Ő azért kínálja nekünk a mindennapi szereteteinket önmagából, mert a nap végén önmagát tartogatja nekünk, Ő a Dénár, mert Ő Jó, Ő valóban Jó, és önmagával ajándékoz minket meg, az Ő végtelen szeretetébe ölel.
Ezért keressük tehát Őt, ezért keres Ő bennünket, ezzel az örömmel: Isten jó, és Isten önmagát tartogatja nekünk. 
Ő az igen-igen nagy Jutalom számunkra, Ő a mi örök, a mi boldog életünk.”

Egyházmegyei zarándoklat Körmenden - Kiss László atya szentbeszéde

egyhazmegyei-zarandoklat-kormenden-352023. szeptember 23-án Körmendre zarándokoltak a Szombathelyi Egyházmegye hívei, hogy hálát adjanak Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évforduóján. Az ünnepi szentmisén Kiss László körmendi plébános mondott szentbeszédet, amelyet visszahallgathatnak itt. 

Németh Norbert atya dogmatikai előadása Zalaegerszegen és Szombathelyen szeptember 25-26-án

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-2-onlineDr. Németh Norbert atya dogmatikai előadával folytatódik az Istenről és a világról című előadássorozat. Szeptember 25-én Zalaegerszegen a Mindszenty-iskolában, szeptember 26-án Szombathelyen a Martineumban hallgatható meg az előadás. Kezdés mindkét helyszínen 18 órakor. 

Elmarad a kerékpáros zarándoklat a körmendi Egyházmegyei zarándoklatra

kerékpáros zarándoklatA bizonytalan időjárás miatt elmarad a szeptember 23-án reggel 8 órakor induló kerékpáros zarándonklat Körmendre. A szervezők mindenki megértését kérik. 

Vegyétek kézbe a Bibliát!

1-1Veni Sancte szentmisét tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség Szombathelyen.

100 éves a Szociális Testvérek Társasága

szocialisA Szociális Testvérek Társasága alakulásának 100. évében jubileumi megemlékezést tartanak 2023. október 1-én, vasárnap 15 órától a Szombathely-Szőlősi Jézus Szíve templomban.