Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Területi és személyi változások egyházmegyénkben 2024. augusztus 1-jétől

Területi és személyi változások 2024. augusztus 1.Dr. Székely János megyéspüspök 2024. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében. 

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 16. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/0TMviwZ6EXc?si=4crYmR9zXIQbeUTu

Vasárnapi Ige - Évközi 15. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/aDt5zD61RpY?si=LAraM55B5LgxkMt2

Az oldal megtekintéséhez engedélyezze a javascript futtatását a böngészőjében!

Gondolatok Évközi 16. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-16-2024„Isten igazsága a szeretet, és ezért az Ő igazsága, a Szeretet végtelen jósága békét ad nekünk. És Ő, a mi lelkünk békéje Krisztus, Ő az Isten Igaza, Ő az Isten reánk kiárasztott Jósága, a Szeretet örökkévalósága, a mi Üdvösségünk.”

A Szombathelyi Egyházmegye kincsei - Térkép Mikes püspök 1928-as világkörüli útjáról az Egyházmegyei Könyvtárban

Mikes jános püspök utazásainak térképe 1Mikes János (1876-1945) modern gondolkodású, világlátott ember volt. Szombathelyen ő volt az első automobil tulajdonos, valamint ő volt az első püspök, aki repülővel utazott Rómába.

A Szombathelyi Egyházmegye kincsei - Hidasy Kornél püspök portréja az Egyházmegyei Könyvtárban

Hidasy Kornél portré restaurálás utánI. Ferenc József 1882. október 8-án nevezte ki Hidasy Kornélt szombathelyi püspökké, aki legfőbb feladatának kispapjai és hívei lelkiéletének mélyítését tekintette. Az ő nevéhez fűződik a szeminárium épületének kibővítése, amely során a könyvtár számára is új helyiséget biztosított, ezért méltán nevezhetjük a könyvtár „második alapítójának”. 

Szent Donát búcsút ünnepeltek a kőszegi szőlősgazdák

0016Ősi hagyománya és jeles ünnepe a kőszegi híveknek, szőlősgazdáknak, gazdálkodóknak Szent Donát búcsúja. Korábban Kőszeg német település volt, így a Münstereifel-i Szent Donát ünnepét tartják meg június 30-a utáni első vagy második vasárnapon a kőszegi kálvária templomban illetve a mögötte található Szent Donát kápolnánál.

Egyházi Könyvtárak Egyesülésének éves konferenciája Kőszegen

30 éves az EKEAz Egyházi Könyvtárak Egyesülésének éves, szokásos konferenciája „Központ és periféria az egyházi könyvtárak életében” címmel az idén Kőszegen zajlott.

 

Felnőtt imatábor Szécsiszigeten

Imatábor2024. június 27-e és június 30-a között Szécsiszigeten került megrendezésre a második egyházmegyei felnőtt imatábor.