Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hasznos tudnivalók a Jubiláns Házasok Találkozójával kapcsolatban

Jubiláns házaspárok találkozója2024. június 15-én rendezi meg a Szombathelyi Egyházmegye a jubiláns házaspárok találkozóját Szombathelyen, a Székesegyházban. Fontos információkat közlünk az eseménnyel kapcsolatban. 

Videótár

Vasárnapi Ige - Évközi 10. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/0P471yWhfWE?si=4zQ5B3aTV7dgTsqa

Nehéz kérdések világos válaszok: A tisztulás útja - Stóber László előadása

https://www.youtube.com/embed/bkv_A0h6eGQ?si=TMzGCR6qrswfv18g

Napi evangélium

Evangélium:
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson. És ezt is mondták: Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét – kivéve hűtlenség esetét –, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el.”
Mt 5,27-32

A Karitász ötmillió forintnyi gyorssegélyt küld hazánk árvíz és vihar sújtotta nyugati részébe

karitász segítségA Katolikus Karitász Országos Központja ötmillió forinttal támogatja hazánk szélsőséges időjárás sújtotta nyugati területeit. A tornádó és a heves esőzés okozta károk elhárítására a humanitárius szervezet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásszal együttműködve juttatja el a gyorssegélyt, hogy a helyreállítási munkálatok mielőbb megkezdődhessenek.

Nagyszülők és unokáik szentmiséje

szombathely-szekesegyhazSzeretettel hívjuk a nagyszülőket unokáikkal Szent Anna és Szent Joachim ünnepén, július 26-án, pénteken 19 órára a szombathelyi Székesegyházba a nagyszülők és unokák püspöki szentmiséjére. A szentmise végén a nagyszülők unokáikkal külön áldásban részesülnek

A Mária Rádió Savaria közleménye

maria-radio-savaria-logoTájékoztatjuk a Mária Rádió szombathelyi vételkörzetében élő kedves hallgatóit, hogy 2024. június 24-től kezdődően a Szombathely 88,4 MHz frekvencián is a Mária Rádió Régió adása fog szólni, így az esti helyi műsoridőben új műsorszerkezettel jelentkezünk. 

Elhunyt Tüske József atya

Tüske JózsefA Szombathelyi Egyházmegye – a családtagok és hozzátartozók nevében is – megrendülten, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Tüske József érd. esperesplébános életének 79. évében, 2024. június 10-én váratlanul hazatért a Mennyei Atyához.

Parkosítás - Emlékév - Dokumentumfilm

kerkai 120Június első hetében két eseményre került sor Csesztregen a Kerkai 120 Emlékév keretében.

Gyermeket várók és gyermekre vágyók szentmiséje július 2-án

gyermeket-varok-szentmiseje-plakat-2024-onlineSzeretettel hívjuk a gyermeket váró és vágyó házaspárokat július 2-án, kedden, 19 órára a szombathelyi Székesegyházba püspöki szentmisére. A szentmise végén a gyermeket váró és vágyó  párok külön áldásban részesülnek. 

Ősszel indul az Ifjú Lámpás Missziós Közösség negyedik évfolyama

dsc-7756Szeretettel várjuk a jelentkezőket, akik Jézussal és Őt az életükben első helyre helyező fiatalokkal szeretnének eltölteni kilenc hónapot, hogy Szentlelkével egyre jobban együtt tudjanak működni és sokak számára a világ Világosságának lámpásai lehessenek, utat mutathassanak a mennyei Atyához. 

Országos roma zarándoklat Mátraverebély-Szentkúton

20230708-095431

Találkozóra készülünk Mártraverebély-Szentkútra, ahol az ország roma és nem hívő roma közösségeinek közös zarándoklatán vehetünk részt július 6-án, szombaton. Szeretettel várjuk a zarándokokat!