Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubiláns házaspárok találkozója Szombathelyen június 15-én - Jelentkezési információk

33701-jubilans-hazasparok-talalkozojaA Jubiláns Házaspárok szentmiséje 2024. június 15-én, szombaton 10 órakor kezdődik a  szombathelyi Székesegyházban. Azokat a házaspárokat várjuk, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulójukat. 

Videótár

Nehéz kérdések világos válaszok: A tisztulás útja - Stóber László előadása

https://www.youtube.com/embed/bkv_A0h6eGQ?si=TMzGCR6qrswfv18g

Nehéz kérdések világos válaszok - "A kispapok titokzatos élete" - Rákos József előadása

https://www.youtube.com/embed/Mjx38McBL68?si=6VVdylwhB9x1_kSD

Napi evangélium

Evangélium:
Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé. Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy mi vár reá. „Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfiát átadják a főpapoknak és írástudóknak. Halálra ítélik, kiszolgáltatják a pogányoknak, és azok kicsúfolják, leköpdösik, megostorozzák és megölik. De harmadnapra feltámad.” Akkor Zebedeus fiai, Jakab és János, odamentek Jézushoz, és ezt mondták neki: Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk!” Ő megkérdezte: „Mit kívántok, mit tegyek nektek?” Ezt Felelték: „Add meg nekünk, hogy egyikünk a jobbodon, másikunk a bal oldaladon üljön a te dicsőségedben.”
Jézus így válaszolt: „Nem tudjátok, mit kértek! Tudtok-e inni a kehelyből, amelyből én iszom, vagy meg tudtok-e keresztelkedni a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem?” Azt felelték: „Meg tudjuk tenni!” Jézus így folytatta: „A kehelyből, amelyből én iszom, ti is inni fogtok, s a keresztséggel, amellyel megkeresztelkedem, ti is megkeresztelkedtek. De hogy a jobb és a bal oldalamon ki üljön, azt nem én döntöm el. Az a hely azokat illeti, akiknek készült.”
Amikor a többi tíz ezt meghallotta, megnehezteltek Jakabra és Jánosra. Ezért Jézus odahívta őket magához, és így szólt hozzájuk: „Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, azok zsarnokoskodnak a népeken, és vezető embereik éreztetik velük hatalmukat. De köztetek ez ne így legyen! Ha valaki közületek ki akar tűnni, és ha valaki közületek első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája! Hisz az Emberfia nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”
Mk 10,32-45

„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés…” - Szeretettel várjuk a papi hivatás iránt érdeklődőket

papszenteles-2023-102A Szombathelyi Egyházmegye szeretettel várja fiatal férfiak jelentkezését, akik papi hivatást éreznek magukban és a Szombathelyi Egyházmegyébe kérik felvételüket.

TeenSTAR oktatóképzés Szombathelyen

imagesTeenSTAR oktatóképzés indul Szombathelyenen. Jelentkezési információk letölthetők itt. 

Zarándoklat Csiksomlyóra a pünkösdi búcsúra

Csíksomlyói búcsúA Szent Márton Plébánia a Csíksomlyói pünkösdi búcsúra Mikulyák László plébános atya vezetésével zarándoklatot szervezett 2024. május 16-21-ig. A résztvevők közül néhányan megosztották a zarándoklattal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat. Volper Tiborné írását ovlashatják. 

Júniusi programok a Mindszentyneumban

2024-juniusA zalaegerszegi Mindszentyneum júniusban is számos programmal várja az érdeklődőket. A plakát letölthető itt. 

Zarándoklat Szombathelyről Csiksomlyóra a pünkösdi búcsúra

Csíksomlyói búcsúA Szent Márton Plébánia a Csíksomlyói pünkösdi búcsúra Mikulyák László plébános atya vezetésével zarándoklatot szervezett 2024. május 16-21-ig. A résztvevők közül néhányan megosztották a zarándoklattal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat.  Bödőcs Tímea írását ovlashatják. 

Zarándoklat Csiksomlyóra a pünkösdi búcsúra

Csíksomlyói búcsúA Szent Márton Plébánia a Csíksomlyói pünkösdi búcsúra Mikulyák László plébános atya vezetésével zarándoklatot szervezett 2024. május 16-21-ig. A résztvevők közül néhányan megosztották a zarándoklattal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat.  Bodorkósné Kiss Mária írását ovlashatják. 


Hitoktatói lelkigyakorlat Botfán június 24-27. között

hitoktatoi-lgy-kepHitoktatóknak szervez lelkigyakorlatot a Szombathelyi Egyházmegye június 24-27. között Botfán. 

Istenről és a világról előadássorozat dr. Székely János megyéspüspökkel május 27-28-án

istenrol-es-vilagrol-plakat-2024-4felev-onlineA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív az Istenről és a világról sorozatunk záró előadására, amelyet biblikus témában dr. Székely János megyéspüspök tart május 27-28-án Zalaegerszegen és Szombathelyen.