Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szombathelyi Egyházmegye akolitus képzést szervez - FELHÍVÁS!

akolitus2Az akolitusok segítik a lelkipásztorok munkáját. A helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el.

Akolitusképzés

 

A Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését. A tervek szerint ez a képzés után hosszabb ideig nem indul új évfolyam. A képzés két éven át tart, és nyolc hétvégét foglal magába. A képzési hétvégéken a részvétel kötelező. A jelöltek – pozitív elbírálás estén – a képzés végén lektor- majd akolitusavatásban részesülnek. Az akolitusok a helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el.

A képzésre rendezett szentségi életet élő, 25 év feletti, érettségizett jelentkezőket várunk, akik szívesen segítik a lelkipásztorokat liturgikus és közösségszervezői feladataikban.

A jelentkezés feltétele a mellékelt jelentkezési lap kitöltése, lelkipásztori ajánlás, házasok esetében a feleség írásos beleegyezése. A jelentkezéseket a Pasztorális Irodába kérjük eljuttatni (e-mailben: vagy postán: 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 3.). Jelentkezési határidő 2023. szeptember 30. A jelentkezők ezt követően egy felvételi beszélgetésen vesznek majd részt.

A képzés a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával valósul meg, a résztvevőktől hétvégenként 7.500,- Ft hozzájárulást kérünk (szállást és étkezést biztosítunk).

A lelkipásztorokra igen sokféle teher nehezedik. A kisebb közösségekre sokhelyütt nehéz külön gondot viselni. Fontos, hogy ezeknek a kisebb közösségeknek is legyen egy-egy sajátosan felkészített világi apostola. A nagyobb közösségekben pedig azért jó megkeresnünk az alkalmas segítőket, hogy még inkább élhessünk az evangélium hirdetésére és az egyház építésére kínálkozó sokféle lehetőséggel. Ezért buzdítom az atyákat, hogy keressenek alkalmas segítőket!