Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szeretek CSALÁDban élni.....A Mikolás család tanúságtétele

A Mikolás családIdőről időre családok tanúságtételeit közöljük, akik rávilágítanak: jó családban élni. A Mikolás család osztja meg a következő sorokban gondolatait. 


Szeretek családban élni, mert ez egy olyan szeretetkapcsolat, mely Istentől származik, az Ő terve szerinti és melyet megáld. Az Örökkévaló nekem szánta feleségemet, akit nekem nagy-nagy gondoskodással kiválasztott, hogy együtt egymást és a ránk bízottakat segítve eljussunk az örök életre. Egymagam oda sem érnék.. Isten nagyszerű terve szerint szövetséget kötöttünk, mint ahogy Ő a választott néppel. A szövetség szerint egymást el nem hagyjuk, a végsőkig kitartunk a szeretetben... a szeretetben, ami nem folyamatos öröm, hanem néha szenvedés, néha fájdalom, sokszor küzdelem, de velünk van az, aki ezt a kapcsolatot megáldotta, és Ő is elköteleződött velünk, így ez a kapcsolat nem csak horizontális kettőnk között, hanem vertikális is az Úr felé. Folyamatosan gondot visel ránk, tanít minket egymás által, a gyermekeink által, és ez ad örömöt: együtt lenni, együtt fejlődni az Úr színe előtt. Ha Ő jelen van a családunkban együtt növekedünk a hitben egymásba kapaszkodva. Kiegészítjük egymást feleségemmel, nem vagyunk tökéletesek, a hiányosságainkat maga a Mindenható pótolja. A boldogság nem valami cél, hanem maga az út együtt Krisztussal. Jó irányba haladunk és ez ad igazi belső békét, örömet.

Gyermekeim mellett türelmet tanulok, leereszkedem hozzá, meghallgatom, szeretem ha mesél nekem mi történt vele, ha elmondja mi a bánata, megnézem a rajzot amit nekem készített, elmagyarázza mit kellene rajta látnom, és büszke a rajzra, lelkesen magyaráz.. és meg kell dicsérjem: Tényleg szép.

Így van a mi Mennyei atyánk is velünk: büszkék vagyunk a mi kis apró dolgainkra, lelkesen meséljük neki, hogy mit csináltunk neki, és Ő.. Ő meg csak mosolyog és szeret, pusztán azért mert az övéi vagyunk.

Mikolás  család: János, Anita, Bendegúz, Luca és Levente