Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szeretek CSALÁD-ban élni.... Mihálykó család

Mihálykó családSzeretek CSALÁD-ban élni.... A Mihálykó család tanúságtétele.

Sokat láttunk a világból. A Jóisten kegyelméből külön-külön, majd később párként is eljutottunk a világ sok különböző országába, más kontinensekre. Láttuk a sok-sok csodát, ámultunk, milyen nagy az Úr. Látva a kaliforniai óriásfákat, alámerülve a Vörös-tenger csodálatos halai közé, feltúrázva Korzika nagy hegyeire nem gondoltuk: a legnagyobb csoda még hátra van, melyet rengeteg ima és több év várakozás után az Úr megadott nekünk. Gyermekünk született, általa családdá váltunk. Azóta nem kell messze mennünk, hogy megéljük a csodát. A Jóisten naponta elhalmoz minket szeretetével és kegyelmével. Emberi gyarlóságunk néha megnehezíti, hogy jól csináljuk a dolgunkat, de nem telik el úgy nap, hogy ne adjunk hálát a családunkért, a gyermekünkért, a lényéből áradó életszeretetért, a humoráért, a sok nevetésért, a feltétlen szeretetért, azért, hogy taníthatjuk őt, és azért, hogy ő is tanít minket.

Uzsalyné Dr. Pécsi Rita egyik könyvében olvastuk a következő sorokat:

„Isten a teremtésben a szülőket alkotótárssá avatja. De nemcsak a gyermek testét, hanem a lelkét is az ő közreműködésükkel formálja ki. Ebben az alkotó folyamatban nem hagyja magukra őket, hanem saját tulajdonságaiból, hatalmából és szeretetéből ad nekik.”

Szeretünk családban élni, mert ezáltal a Jóisten munkatársai, tervének segítői, a legnagyobb csoda megtapasztalói lehetünk.

Andrea, Béla és kisfiúk, Balázs